Podešavanje Office 2010 programa za računare za rad sa uslugom Office 365 za preduzeća

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako ste se upisali za korišćenje Office 365 za preduzeća, ali već imate Office 2010 ili Office 2007 instaliran na Računaru i želite da nastavite da koristite tu verziju, možete da podesite postojeće aplikacije za računare kao što su Word 2010 ili Outlook 2010 za rad sa Office 365 za preduzeća. Morate da instalirate Podešavanje radne površine u usluzi Office 365 da konfigurišete aplikacije radne površine i instaliranje potrebne ispravke. Pre nego što pokrenete Podešavanje radne površine u usluzi Office 365, uverite se da vaš računar ispunjava softverski zahtevi za Office 365 za preduzeća.

Važno : 

Važno : Ako koristite Office 2013 ili Office 2016, ne morate da izvršite korake u ovom članku. Spremni ste da podesite e-pošte u programu Outlook.

1. korak: pokrenite Podešavanje radne površine u usluzi Office 365

 1. Preuzmite alatke za podešavanje radne površine za Office 2010 i Office 2007 iz centra za preuzimanje na https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=50360.

 2. Kada budete upitani da li želite da pokrenete aplikaciju, kliknite na dugme Pokreni, a zatim pratite uputstva.

  • Tokom instalacije, ponovo se prijavite sa vaše poslovni ili školski nalog.

  • Podešavanje radne površine u usluzi Office 365 proverava konfiguraciju sistema i videćete opcije za konfigurisanje aplikacija radne površine. Takođe možete saznati više o ispravkama koje instalacija za stone računare instalira.

   Konfigurisanje aplikacija radne površine i instaliranje ispravki

   Ako neke aplikacije imaju zasenčena polja za potvrdu, ne možete ih izabrati verovatno zato što administrator nije podesio vaš nalog za njihovo korišćenje u usluzi Office 365. Ili možda vaš računar nema instalirane aplikacije.

  • Kada izaberete aplikacije radne površine, kliknite na dugme Nastavi da biste završili.

 3. Kada se instalacija za stone računare dovrši, možda ćete morati ponovo da pokrenete računar.

2. korak: Povezivanje verzije programa Outlook za računare sa uslugom Office 365

Kada pokrenete Podešavanje radne površine u usluzi Office 365, povežite verziju programa Outlook za računare koju već koristite za Office 365. Usluzi Office 365 ili drugoj e-pošti zasnovanoj na programu Exchange možete da pristupite pomoću verzije programa Outlook za računare, kao što je Outlook 2013, Outlook 2010 ili Outlook 2007 ili pomoću verzije programa Outlook za veb pregledače, Outlook Web App.

Da biste povezali u verziji programa Outlook Office 365, pogledajte članak Podešavanje e-pošte u programu Outlook.

Ako je potrebno, možete i da migrirate e-poštu i kontakte u uslugu Office 365.

Rešavanje problema sa alatku za podešavanje radne površine

Podešavanje radne površine u usluzi Office 365 koristi Usluga Windows Installer za preuzimanje instalacionih paketa (poznatih i kao MSI datoteke) za instaliranje ispravki. Podešavanje radne površine u usluzi Office 365 možda neće uspeti da preuzme buduće ispravke ako opcija Automatski otkrij postavke nije izabrana u Internet Explorer postavkama. Da biste omogućili automatsko otkrivanje postavki, koristite sledeće korake:

 1. U pregledaču kliknite na ikonu „Alatke“, a zatim izaberite stavku Internet opcije.

 2. U dijalogu Internet opcije izaberite karticu Veze, a zatim stavku LAN postavke.

 3. U dijalogu Postavke lokalne mreže (LAN) potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski otkrij postavke, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Ako i dalje budete nailazili na probleme sa nepreuzimanjem ispravki, možda treba da ažurirate adresu proxy servera. Da biste to uradili, u dijalogu Postavke lokalne mreže (LAN), u okviru Proxy server potvrdite izbor u polju za potvrdu Koristi proxy server za LAN, a zatim unesite važeću adresu proxy servera (možete je dobiti od administratora).

Napomena :  Ako ne koristite program Internet Explorer kao pregledač, pogledajte dokumentaciju pomoći vašeg pregledača za preuzimanje MSI datoteka.

Ako dobijete poruku o grešci koja kaže da ne koristite ispravnu verziju na određenu aplikaciju za računare ili operativni sistem Windows, morate da izvršite nadogradnju na verziju potrebne. Da biste saznali koji Office aplikacijama za računare i operativni sistemi rad sa Office 365, pogledajte članak softverski zahtevi za Office 365 za preduzeća.

Ako zaustavite proces instalacije dok ne dovrši, samo neke potrebne ispravke možda instaliran. U ovom slučaju, preporučujemo da pokrenete Podešavanje radne površine u usluzi Office 365 ponovo da biste dovršili instalaciju sve ostale ispravke koja su neophodna za povezivanje i korišćenje Office 365. Podešavanje radne površine proceduru, pogledajte korake iznad za korišćenje alatke za podešavanje radne površine.

Ako vaš računar izgubi vezu sa Internetom tokom procesa instalacije, možete da pokrenete Podešavanje radne površine u usluzi Office 365 ponovo kada ponovo uspostavite vezu. Da biste ponovo pokrenuli proces, pogledajte korake iznad za korišćenje alatke za podešavanje radne površine.

Neke od ispravki su preduslovi za ostale ispravke. Ako pripremni ažuriranje ne uspe da biste instalirali, zavisne ispravke takođe neće uspeti tokom procesa instalacije. Da biste rešili ovaj problem, preporučujemo vam da ponovo pokrenete Podešavanje radne površine u usluzi Office 365 . Pogledajte korake iznad za korišćenje alatke za podešavanje radne površine.

Pre nego što Podešavanje radne površine u usluzi Office 365 instalira potrebne ispravke, on proverava da li na čvrstom disku ima dovoljno prostora za dovršenje procesa instalacije. Ako na čvrstom disku nema dovoljno prostora, morate osloboditi prostor da biste mogli da nastavite sa procesom instalacije.

Ako koristite Windows, možete da pokrenete alatku za čišćenje diska. Čišćenje diska uklanja privremene datoteke isprazniti korpu za otpatke i uklanja nekoliko sistemskih datoteka i drugih stavki koje vam više nije potrebna. Možete odabrati da izbrišete neke ili sve datoteke. Da biste pokrenuli alatku "Čišćenje diska", kliknite na dugme Start, zatim u okviru Pretraži programe i datoteke otkucajte cleanmgri pritisnite taster Enter. Kada se završi čišćenje diska, ponovo pokrenite Podešavanje radne površine u usluzi Office 365 .

Ako dobijete poruku o grešci koja kaže da ispravka nije kompatibilna sa vašom verzijom sistema Windows, trebalo bi da nadogradite na jedan od verzije koji je kompatibilan sa Office 365. Listu podržanih operativnih sistema, pogledajte članak softverski zahtevi za Office 365 za preduzeća.

Usluga Windows Installer je neophodna komponenta Podešavanje radne površine u usluzi Office 365. Morate da koristite najnoviju verziju usluge da biste dovršili ove instalacije. Ako nemate najnoviju verziju sistema Usluga Windows Installer, možete da preuzmete najnovije verzije sa Lokacije Microsoft Download Center.

Ako nastavite da dobijate poruku o grešci, obratite se administratoru sistema za pomoć.

Ako koristite Windows XP i nemaju Agent za Windows Update instaliran na vašem računaru, nije moguće instalirati neke ispravke. Da biste instalirali ove ispravke, instalirajte Agent za Windows Update tako što ćete otići na Microsoft Update. Kada budete upitani, sledite uputstva na informativnoj traci u Internet Explorer da instalirate Windows Update ActiveX kontrola.

Da biste preuzeli i instalirali neke ispravke, Podešavanje radne površine u usluzi Office 365 mora da se poveže sa uslugom Microsoft Update . Međutim, u nekim mrežama, pristup lokacijama i usluge koje su izvan vašeg preduzeća zaštitni zid blokira administratora sistema. Ako ne možete da pristupite usluge Microsoft Update, morate da se obratite administratoru sistema za pomoć.

Ako imate dozvole za instaliranje ispravki iz usluge Microsoft Update, ali i dalje dobijate ovu poruku o grešci, proverite Internet vezu, a zatim ponovo pokrenite Podešavanje radne površine u usluzi Office 365.

Ako je Outlook pokrenut dok Podešavanje radne površine u usluzi Office 365 pokušava da konfiguriše Outlook, konfiguracija neće uspeti. Da biste ispravili ovaj problem, zatvorite Outlook i ponovo pokrenite Podešavanje radne površine u usluzi Office 365.

Ako dobijete poruku koja saopštava da administrator treba da instalira ispravke za računar, vaš korisnički nalog nema neophodne dozvole za dovršavanje instalacije za stone računare. Pošto se ispravke moraju instalirati da bi Podešavanje radne površine u usluzi Office 365 mogao da konfiguriše aplikacije radne površine, morate se obratiti administratoru sistema za pomoć. Kada se ispravke instaliraju, možete se prijaviti u svoj nalog i pokrenuti Podešavanje radne površine u usluzi Office 365 da biste konfigurisali aplikacije radne površine.

Ako ste pokušali da kreirate evidenciju, ali niste to mogli da uradite zato što je došlo do greške, obratite se administratoru sistema za pomoć.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×