Poboljšavanje saradnja uz ćaskanje u sistemu Microsoft Office

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Vaš pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Da biste počeli, kliknite na ikonu "ćaskanje" blizu vrha desnom delu ekrana da biste pokrenuli okvir za ćaskanje, ona će se pojaviti ispod slike profil na zajednički rad. Ako niko nema dokumentu koji je otvoren a zatim na ikonu ćaskanje neće se pojaviti u svakom.

Kada je otvoren, ćaskanje je jednostavno da koristite. Otkucajte svoje poruke--i videćete poruke drugim osobama Pošalji kao i.

Ovo je funkcija samo za pretplatnike Ova funkcija je dostupna samo pretplatnicima na Office 365.

Nekoliko stvari koje treba da znate...

  • Istorija ćaskanja se ne čuva, pa ako zatvorite dokument i ponovo ga otvorite kasnije, započećete novo prazno ćaskanje. Ako je potrebno više neprekidno diskusije, razmotrite da umesto toga koristite funkciju "Komentari" .

  • Ćaskanje u aplikaciji funkcioniše samo ako delite datoteku sa drugima i ako je kod njih otvoren taj dokument.

  • U aplikaciji ćaskanje zahteva datoteka je uskladištena na SharePoint Online ili u usluzi OneDrive for Business. OneDrive Consumer, kao ni druge lokacije skladišta, trenutno nisu podržani.

  • Kako biste ćaskanje, vi (i osobe koje ste ćaskanje sa) treba da koristite najnoviju verziju sistema Office za Windows za Office 365, Office za Mac za Office 365 ili Office Online. Starije verzije sistema Office i Office na Android ili iOS, trenutno nije podržan.

  • Ako druga osoba otvori datoteku da bi je uredila, i ona može da se pridruži ćaskanju, ali neće videti istoriju ćaskanja za period pre nego što je otvorila datoteku. Videće samo nove poruke od trenutka kada je otvorila datoteku.

Ćaskanje možete da smanjite tako što ćete kliknuti na dugme umanji na vrhu prozora za ćaskanje. Ako odaberete da biste umanjili ćaskanje, propustite neće sve poruke. Ako primite nove poruke dok je prozor ćaskanja umanjen, to ćete videti na traci za ćaskanje. Možete da ponovo otvorite prozor "ćaskanje" da biste videli i odgovaranje na poruke.

Ako biste radije da biste privremeno isključili prozora za ćaskanje u potpunosti, samo kliknite na x u gornjem desnom uglu prozora za ćaskanje da biste privremeno isključili ga. Dok je privremeno isključi nećete videti neke poruke ili obaveštenja. Ako kasnije u sesiji ponovo otvorite prozora za ćaskanje, videćete sve poruke koje ste propustili dok ste bili privremeno isključen.

Takođe pogledajte

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×