Pošta u programu Outlook Web App

Kada otvorite Outlook Web App, prva stvar koju vidite je prijemno poštansko sanduče. Tu pristižu poruke koje su vam poslate i tu ćete najverovatnije provesti najviše vremena čitajući i odgovarajući na poruke.

U ovom članku

Šta ćete videti u aplikaciji „Pošta“

Kreiranje nove poruke

Rad sa radnim verzijama

Okno za čitanje

Otvaranje poruke u zasebnom prozoru

Izbrisane poruke

Spisak fascikli

Spisak poruka

Pretraga i ugrađeni filteri

Korišćenje aplikacije Outlook Web App na mobilnom uređaju

Šta još treba da znam?

Šta ako želim više da saznam?

Šta ćete videti u aplikaciji „Pošta“

Pošta u aplikaciji Outlook Web App

 1. Kreirajte novu poruku tako što ćete kliknuti na dugme novo Nova pošta.

 2. Spisak fascikli. Spisak fascikli uključuje fascikle u poštanskom sandučetu. Može obuhvatati i druge fascikle kao što su „Omiljeno“ i arhivske fascikle. Možete skupiti ovo okno tako što ćete kliknuti na ikonu Ševron nalevo na vrhu. Fascikle u ovom pregledu razvijate i skupljate tako što kliknete na trouglaste ikone pored imena fascikli.

 3. Prozor za pretragu. Ovde ukucajte ono što želite da pronađete, kao što je ime osobe čije poruke želite da nađete ili tekst koji želite da nađete da biste pronašli određenu poruku

 4. Spisak poruka prikazuje poruke u trenutnoj fascikli.

 5. Okno za čitanje je mesto na kojem je prikazan razgovor ili poruka koju ste izabrali. Možete odgovoriti na bilo koju poruku u razgovoru tako što ćete kliknuti na dugme odgovori „Odgovori“, odgovori svima „Odgovori svima“ ili prosledi „Prosledi“ na vrhu poruke da biste odgovorili na nju.

 6. Više informacija o odgovaranju na primljene poruke potražite u članku Odgovaranje na poruke. Informacije o štampanju potražite u članku Štampanje poruka.

Više informacija o promeni prikaza poruka potražite u članku Prikaz postavki za e-poštu.

Vrh stranice

Kreiranje nove poruke

Da biste kreirali novu poruku, uradite sledeće
 1. Izaberite stavku novo Nova e-pošta iznad spiska fascikli. U oknu za čitanje pojaviće se obrazac za novu poruku.

 2. Da biste dodali primaoce, unesite ime bilo koje osobe iz fascikle kontakata ili sa liste adresa organizacije ili unesite e-adresu u polja „Za“ ili „cc“. Kad prvi put unesete ime određene osobe, program Outlook Web App traži njenu adresu. Ime će biti keširano da bi se ubuduće moglo brže pronaći.

 3. Dodajte temu.

 4. Otkucajte poruku koju želite da pošaljete. Informacije o oblikovanju poruke pronaći ćete u članku Oblikovanje poruka u programu Outlook Web App.

 5. Da biste dodali prilog, izaberite stavku umetniUmetni, a zatim Prilog na vrhu ekrana i pronađite datoteku koju želite da priložite. Više informacija potražite u članku Rad sa prilozima.

 6. Da biste umetnuli sliku u poruku tako da se pojavi a da primalac ne mora da je otvori, izaberite stavke umetniUmetni, a zatim Slika i pronađite sliku koju želite da dodate u poruku.

 7. Da biste priložili poruku u poruku,

  1. U prikazu liste izaberite poruku koju želite da priložite i pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+C da biste je kopirali.

  2. Otvorite novu poruku ili odgovorite na postojeću, odnosno prosledite je.

  3. U slučaju kad je nova poruka otvorena u oknu za čitanje, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+V da biste priložili kopiranu poruku.

 8. Možete da kreirate potpis i automatski ga dodate svim porukama ili pojedinačnim porukama. Više informacija potražite u članku Kreiranje i dodavanje potpisa e-pošte u programu Outlook Web App

 9. Kada završite i kada je poruka spremna za slanje, kliknite na dugme pošaljiPošalji.

Vrh stranice

Rad sa radnim verzijama

Ukoliko poruku ne možete da završite odmah ili ako želite da sačekate pre nego što je pošaljete, kliknite van poruke i vratite se kasnije da je dovršite. Outlook Web App automatski čuva poruku dok je kreirate i dodaje je u fasciklu radnih verzija.

Dovršavanje radne verzije poruke
 1. Na spisku fascikli pronađite fasciklu „Radne verzije“ i kliknite na nju.

 2. Kliknite na poruku na kojoj ste radili da biste je prikazali u oknu za čitanje.

 3. Kliknite na dugme urediNastavi uređivanje ili, ako odlučite da ipak ne želite da pošaljete poruku, na dugme izbrišiOdbaci.

 4. Ukoliko još uvek želite da pošaljete poruku, dovršite uređivanje i kliknite na dugme pošaljiPošalji.

Vrh stranice

Okno za čitanje

U oknu za čitanje se prikazuju poruke. Okno za čitanje ne služi samo za čitanje poruka, već u njemu možete i odgovoriti na njih bez otvaranja novog prozora.

okno za čitanje poruka

 • Izaberite opciju odgovoriOdgovori, odgovori svima Odgovori svima ili prosledi Prosledi na vrhu poruke da biste odgovorili na nju. Prazna poruka će se pojaviti u oknu za čitanje na vrhu razgovora.

 • Koristite opcije Označi kao pročitano i Označi kao nepročitano da biste promenili status čitanja poruke.

 • Prikažite meni sa više opcija tako što ćete kliknuti na ikonu prošireni meni za prošireni meni.

Da biste promenili lokaciju okna za čitanje, uradite sledeće
 1. Kliknite na ikonu zupčanika Ikona „Postavke“ na vrhu prozora Outlook Web App.

 2. Izaberite stavke Postavke prikaza > Okno za čitanje

 3. Napravite izbor.

 4. Kliknite na dugme U redu da biste sačuvali izbor i zatvorili prozor „Postavke prikaza“.

Vrh stranice

Otvaranje poruke u zasebnom prozoru

Podrazumevano čitate i kreirate poruke u oknu za čitanje, ali to nije ono što vam uvek treba. Nekad ćete želeti da vidite poruku u zasebnom prozoru. .

Kada sastavljate novu poruku ili odgovarate na poruku koju ste primili ili je prosleđujete, možete je izbaciti u novi prozor tako što ćete kliknuti na iskačuću ikonicu Otvori u novom prozoru u gornjem uglu poruke.

Da biste poruku koju čitate otvorili u zasebnom prozoru, kliknite na ikonu proširenog menija prošireni meni i izaberite stavku Otvori u zasebnom prozoru.

Vrh stranice

Izbrisane poruke

Kad izbrišete poruku, ona se šalje u fasciklu „Izbrisane stavke“. Poruke u fascikli „Izbrisane stavke“ mogu se trajno izbrisati pomoću automatske smernice koju podešava služba za tehničku pomoć, tako što ćete ih izabrati dok ste u fascikli i izbrisati ih ili tako što ćete isprazniti faciklu „Izbrisane stavke“. Informacije o spasavanju izbrisanih poruka potražite u članku Spasavanje izbrisanih stavki ili e-pošte u programu Outlook Web App.

Pražnjenje fascikle „Izbrisane stavke“
 1. Kliknite desnim tasterom miša na fasciklu „Izbrisane stavke“.

 2. Izaberite stavku Isprazni.

 3. Kliknite na dugme U redu kako biste potvrdili da želite trajno da izbrišete stavke koje se nalaze u fascikli „Izbrisane stavke“.

Vrh stranice

Lista fascikli

Lista fascikli će prikazati podrazumevane fascikle kreirane za svako poštansko sanduče i sve fascikle koje vi kreirate. Možete videti i fascikle Omiljeno i arhivske fascikle u zavisnosti od postavki u vašoj organizaciji.

OWA_mailfolderlist

Možete izabrati listu fascikli tako što ćete kliknuti na ševron na vrhu liste. Kliknite na bilo koju fasciklu sa liste da biste videli njen sadržaj

Možete kliknuti desnim tasterom miša na bilo koju stavku na spisku fascikli da biste videli meni svih radnji koje možete da izvršite nad fasciklama – kao što je kreiranje nove fascikle, brisanje postojeće fascikle ili pražnjenje fascikle.

Kreiranje nove fascikle
 1. Kliknite desnim tasterom miša na bilo koju fasciklu na spisku fascikli i izaberite stavku za kreiranje nove fascikle. Nova, neimenovana fascikla dodaje se kao potfascikla fascikle na koju ste kliknuli desnim tasterom miša.

  Da biste kreirali fasciklu koja nije potfascikla, kliknite desnim tasterom miša na svoje ime, odmah iznad fascikle „Prijemno poštansko sanduče“

 2. Otkucajte ime za novu fasciklu, a zatim pritisnite taster Enter.

Vrh stranice

Lista poruka

Lista poruka prikazuje poruke aktuelne fascikle. Prikazanim porukama možete upravljati izborom filtera ili korišćenjem pretrage. Lista poruka ima alatke koje vam omogućavaju da se brzo pobrinete za neke zadatke.

 • Izborom ikonica desno od liste sa porukama možete obrisati poruku ili razgovor ili dodati zastavicu. Ostale ikonice će vam pokazati koje poruke sadrže priloge, važnost (velika ili mala) i koliko nepročitanih stavki ima u razgovoru.

 • Kliknite desnim tasterom miša na poruku da biste videli meni opcija kao što su označi poruku kao pročitano ili nepročitano, premesti poruku u drugu fasciklu ili kreiraj pravilo na osnovu poruke.

 • Klikom na trougao levo od poruke možete razviti razgovor da biste videli sve poruke u njemu.

 • Koristite oznaku na vrhu liste sa porukama da biste prelazili između pregleda Razgovori po datumu i Stavke po datumu.

outlook lista poruka

Vrh stranice

Pretraga i ugrađeni filteri

Prozor za pretragu i ugrađene filtere ćete naći na vrhu liste sa porukama.

OWA_mailsearchandfilters

 • Da biste pretraživali, kliknite unutar prozora za pretragu i počnite da unosite šta tražite. Ispod se pojavljuje lista predloga i možete kliknuti na neki od njih da biste tražili tu stavku. Možete i da završite sa unosom pretrage i pritisnete taster Enter da biste započeli pretragu. Da biste obrisali pretragu, kliknite na ikonu desno od prozora za pretragu.

 • Ugrađeni filteri, sve, nepročitano, za mene i označeno zastavicom, vam pomažu da brzo izaberete šta će se prikazivati na listi poruka. Sve prikazuje sve poruke, nepročitano prikazuje poruke koje nisu obeležene kao pročitano, za mene prikazuje sve poruke u kojima se vaše ime pojavljuje na listama Za ili Cc, označeno zastavicom prikazuje sve poruke koje označite zastavicom.

Više informacija o pretraživanju pronaći ćete u članku Pretraga u programu Outlook Web App.

Vrh stranice

Korišćenje aplikacije Outlook Web App na mobilnom uređaju

Ako Outlook Web App koristite na mobilnom uređaju kao što je tablet ili pametni telefon, možda ćete videti nešto drugačije od onog na slikama iznad.

Pošta

Većina funkcija radi isto kao kad koristite Outlook Web App na stonom ili laptop računaru, ali neke stvari se rade malo drugačije.

Dodirnite ikonu za navigaciju Navigacija u donjem uglu da biste se prebacivali između stavki „Pošta“, „Kalendar“ i „Osobe“.

Da biste pretraživali, dodirnite ikonu pretrage Pretraga. Da biste pročitali poruku preko celog ekrana, dodirnite ikonu čitanja Prikaz preko celog ekrana. Ako dodirnete ikonu za još opcija Još opcija, prikazaće se dodatne opcije.

Umesto da koristite desni taster miša da biste videli meni na ekranu, dodirnite ekran i zadržite. Da biste izabrali više stavki na listi poruka, prevucite svaku stavku koju želite da dodate. Da biste opozvali izbor stavke, ponovo je prevucite.

Nove stavke kreirate tako što dodirnete ikonu za novu stavku Novo. Dodirnite ikone ševrona Ševron nalevo Ševron nagore da biste razvili ili skupili deo ekrana na kome se pojavljuju.

Da biste otvorili odeljak „Opcije“ dok koristite mobilni uređaj, dodirnite ikonu za još opcija Još opcija, a zatim stavku Opcije. Više informacija potražite u članku Opcije na mobilnom uređaju.

U članku OWA za iPad i OWA za iPhone pronaći ćete informacije o programu OWA za uređaje.

Vrh stranice

Šta još treba da znam?

 • Outlook Web App koristi proveru pravopisa pregledača. To se događa automatski i može se podesiti pomoću postavki veb pregledača.

 • Veze do postavki možete da pronađete tako što ćete kliknuti na ikonu zupčanika Ikona „Postavke“ na vrhu prozora Outlook Web App. Kao što su:

  • Postavke naloga, uključujući lozinku.

  • Automatski odgovori.

  • Postavke prikaza za poruke.

  • Vanmrežne postavke.

  • Tema.

  • Opcije za poštu, kalendar i druge funkcije.

Vrh stranice

Šta ako želim da saznam više?

Vrh stranice

Primenjuje se na: Office 365 Admin, Outlook Web App, Office 365 operated by 21Vianet - End User, Office 365 End User, Microsoft Outlook Web App for Office 365 operated by 21Vianet - Small Business, Outlook Web App for Office 365, Outlook Web App for Office 365 operated by 21Vianet, Office 365 Small Business Admin, Office 365 operated by 21Vianet - Admin, Office 365 operated by 21Vianet - Small Business Admin, Outlook Web App for Office 365 Small BusinessDa li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Promeni jezik