Pošta u programu Outlook Web App

Kada otvorite Outlook Web App, prva stvar koju vidite je prijemno poštansko sanduče. Tu pristižu poruke koje su vam poslate i tu ćete najverovatnije provesti najviše vremena čitajući i odgovarajući na poruke.

Važno : Ako ste na mobilnom uređaju, za najbolji utisak pri radu preporučujemo da instalirate najnoviju Microsoft aplikaciju za uređaj: Outlook za iOS ili Outlook za Android.

Rad sa aplikacijom „Pošta“

 1. Prijavite se u Outlook Web App.

  Napomena : Ako želite da koristite light verziju programa Outlook na vebu za preduzeća, pogledajte stavke Opcije > Outlook Web App verzija. Light verzija programa Outlook na vebu za preduzeća dizajnirana je za korišćenje sa starijim veb pregledačima putem sporih veza, koje ne podržava standardna verzija programa Outlook na vebu za preduzeća i za ispunjavanje potreba za pristupačnošću tako što obezbeđuje pojednostavljeni interfejs koji je lakše koristiti sa čitačima ekrana.

 2. Na vrhu stranice odaberite Outlook (ili Pošta). Ili odaberite pokretanje aplikacije Ikona „Pokretanje Office 365 aplikacije“ > Pošta.

  Opcije za navigaciju usluge Office 365

Zaboravili ste lozinku? Ako imate Office 365 nalog, idite na passwordreset.microsoftonline.com da poništite lozinku. Možete se i obratiti administratoru organizacije za pomoć.

Šta ćete videti u aplikaciji „Pošta“

Kada otvorite aplikaciju „Pošta“, dobijate brz prikaz standardnih i svih prilagođenih fascikli, listu primljenih poruka i okno za čitanje koja omogućava trenutno pregledanje sadržaj bilo koje poruke koju odaberete.

Pošta u aplikaciji Outlook Web App

Blokiraj

Opis

Radnje

1

Poruka

Kreiranje nove poruke izborom stavke Nova pošta .

2

Spisak fascikli

Spisak sadrži fascikle iz poštanskog sandučeta. Može da sadrži i druge fascikle kao što su „Omiljene“ i „Arhiva“.

 • Odaberite stavku Razvij Razvij da biste prikazali spisak fascikli ili odaberite stavku Skupi Skupi da biste ga sakrili.

 • Na spisku fascikli odaberite stavku Prikaži Razvij da biste razvili spisak ili odaberite stavku Sakrij Skupi da biste skupili spisak.

Pogledajte odeljak Rad sa fasciklama za poruke u programu Outlook na vebu u preduzeću da biste saznali više o dostupnim opcijama.

3

Polje za pretragu

U polje Pretraga pošte i osoba unesite ono što želite da pronađete. Na primer, otkucajte ime osobe čije poruke želite da pronađete ili tekst koji želite da potražite da biste pronašli određenu poruku.

4

Lista poruka

Navedene su poruke u trenutnoj fascikli.

5

Okno za čitanje

Razgovor ili poruka koju odaberete pojaviće se u oknu za čitanje. Možete odgovoriti na bilo koju poruku u razgovoru tako što ćete kliknuti na dugme odgovori Odgovori, odgovori svima Odgovori svima ili prosledi Prosledi na vrhu poruke.

Više informacija o tome kako da:

Vrh stranice

Poruke

Da biste kreirali novu poruku

 1. Odaberite stavku Nova pošta iznad spiska fascikli. Obrazac za novu poruku otvara se u oknu za čitanje.

 2. Uradite nešto od sledećeg da biste dodali primaoca:

  • Otkucajte ime bilo koga iz fascikle kontakata ili sa liste adresa organizacije. Takođe možete da otkucate ime Office 365 grupe.

   ili

  • Otkucajte adresu e-pošte u polje Za ili Cc.

  Napomena : Kada prvi put unesete ime osobe, Outlook na vebu za preduzeća traži njenu adresu. Ime se zatim kešira da bi buduće pretrage bile brže.

 3. Otkucajte temu.

 4. Otkucajte poruku koju želite da pošaljete.

  Napomena : Informacije o oblikovanju poruke pronaći ćete u članku Oblikovanje poruka u programu Outlook Web App.

 5. Kada poruka bude spremna za slanje, kliknite na dugme Pošalji pošalji .

Dok kreirate novu e-poruku (ili odgovarate na postojeću), Outlook na vebu za preduzeća je automatski čuva u fascikli „Radne verzije“. Ova podrazumevana radnja je korisna, naročito ako treba da obustavite kreiranje nove poruke. Možete bilo kada da završite sastavljanje poruke.

Da biste završili poruku radne verzije

 1. Odaberite stavku Radne verzije na spisku fascikli.

 2. Odaberite poruku na kojoj ste radili da biste je videli u oknu za čitanje.

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • Odaberite stavku Nastavi uređivanje uredi ako želite da promenite poruku pre slanja.

   ili

  • Odaberite stavku Odbaci izbriši ako odlučite da ne pošaljete poruku.

 4. Kliknite na dugme Pošalji pošalji .

Dodavanje priloga, slike ili potpis u poruku

Da biste dodali priloga u poruku

 • Odaberite stavke Umetanje umetni > Prilog na vrhu obrasca poruke i pronađite datoteku koju želite da priložite.

Više informacija potražite u članku Rad sa prilozima.

Da biste ugradili sliku u poruku

Možete da ugradite sliku u poruku tako da se pojavljuje, a da primalac ne mora da je otvori.

 • Odaberite stavke Umetanje umetni > Umetnuta slika i pronađite sliku koju želite da dodate u poruku.

Da biste priložili poruku u novu poruku

 1. U prikazu liste odaberite poruku koju želite da priložite i pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+C da biste je kopirali.

 2. Otvorite novu poruku ili odgovorite na postojeću, odnosno prosledite je.

 3. U slučaju kad je nova poruka otvorena u oknu za čitanje, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+V da biste priložili kopiranu poruku.

Da biste dodali postojeći potpis

Ako niste kreirali potpis, pogledajte članak Kreiranje i dodavanje potpisa e-pošte u programu Outlook Web App. Možete odabrati da ručno dodate potpis ili da ga automatski dodate svim porukama ili pojedinačnim porukama.

 • Odaberite stavke Umetanje umetni > Potpis.

Vrh stranice

Otvaranje poruke u zasebnom prozoru

Podrazumevano čitate i kreirate poruke u oknu za čitanje, ali to nije ono što vam uvek treba. Nekad ćete želeti da vidite poruku u zasebnom prozoru. .

Kada sastavljate novu poruku ili odgovarate na poruku koju ste primili ili je prosleđujete, možete odabrati Otvori u novom prozoru iskačućeg prozora u gornjem desnom uglu poruke da biste je otvorili u novom prozoru.

Otvaranje poruke u zasebnom prozoru,

 1. Odaberite poruku koju želite da prikažete u zasebnom prozoru.

 2. Odaberite stavke Više prošireni meni > Otvori u zasebnom prozoru.

Vrh stranice

Izbrisane poruke

Kad izbrišete poruku, ona se šalje u fasciklu „Izbrisane stavke“. Poruke u fascikli „Izbrisane stavke“ mogu se trajno izbrisati pomoću automatske smernice koju podešava služba za tehničku pomoć, tako što ćete ih izabrati dok ste u fascikli i izbrisati ih ili tako što ćete isprazniti faciklu „Izbrisane stavke“. Informacije o spasavanju izbrisanih poruka potražite u članku Spasavanje izbrisanih stavki ili e-pošte u programu Outlook Web App.

Brisanje sadržaja fascikle „Izbrisane stavke“

 1. Kliknite desnim tasterom miša (ili dodirnite i zadržite) na fasciklu Izbrisane stavke.

 2. Odaberite stavku Prazna fascikla.

 3. Kliknite na dugme U redu da biste potvrdili da želite trajno da izbrišete stavke.

Vrh stranice

Lista poruka

Kada otvorite aplikaciju „Pošta“, lista poruka se nalazi u centralnom oknu, sa leve strane je spisak fascikli, a sa desne strane tako okno za čitanje. Spisak poruka podrazumevano prikazuje poruke u prijemnom poštanskom sandučetu, trenutnoj fascikli. Ova podrazumevana postavka ne ograničava koje poruke se prikazuju. Možete upravljati prikazom poruka izborom filtera ili korišćenjem pretrage. Takođe postoje druge alatke dostupne na listi poruka koje omogućavaju izvršavanje nekih zadataka.

 • Odaberite stavku Razvij Razvij da biste prikazali spisak fascikli ili odaberite stavku Skupi Skupi da biste ga sakrili. Odaberite bilo koju fasciklu na spisku da biste videli njen sadržaj.

 • Odaberite ikone desno od liste sa porukama da biste izbrisali poruku ili razgovor ili da biste dodali zastavicu. Ostale ikonice pokazuju koje poruke sadrže priloge, važnost (velika ili mala) i koliko nepročitanih stavki ima u razgovoru.

 • Kliknite desnim tasterom miša na poruku da biste videli meni sa opcijama. Na raspolaganju imate opcija kao što su označavanje poruke kao pročitane ili nepročitane, premeštanje poruke u drugu fasciklu ili kreiranje pravila na osnovu poruke. Na dodirnom ekranu, dodirnite i držite da biste prikazali opcije poruke.

 • Odaberite Razvijte za prikaz svih poruka ili razgovora levo od poruke da biste razvili razgovor i videli sve poruke u njemu.

 • Koristite oznaku na vrhu liste sa porukama da biste prelazili između pregleda Razgovori po datumu i Stavke po datumu.

  outlook lista poruka

Vrh stranice

Okno za čitanje

Poruke se prikazuju u okno za čitanje. Može da čitate i odgovarate na poruku u oknu za čitanje. Možete i da otvorite poruku u zasebnom (novom) prozoru.

 • Izaberite opciju odgovori Odgovori, odgovori svima Odgovori svima ili prosledi Prosledi na vrhu poruke da biste odgovorili na nju. Nova poruka će se pojaviti u oknu za čitanje na vrhu poruke.

 • Koristite opcije Označi kao pročitano i Označi kao nepročitano da biste promenili status čitanja poruke.

 • Za više opcija odaberite stavku Još prošireni meni za prošireni meni.

Da biste promenili lokaciju okna za čitanje

 1. Na traci za navigaciju odaberite stavke Postavke Ikona „Postavke“ > Postavke prikaza > Okno za čitanje.

 2. Odaberite nešto od sledećeg:

  • Prikaži okno za čitanje sa desne strane, što je podrazumevana postavka.

  • Prikaži okno za čitanje na dnu

  • Sakrij okno za čitanje

 3. Kliknite na dugme U redu da biste sačuvali izbor i zatvorili prozor „Postavke prikaza“.

Vrh stranice

Pretraga i ugrađeni filteri

Polje za pretragu i ugrađene filtere ćete naći ćete na vrhu liste sa porukama.

OWA_mailsearchandfilters

 • Da biste pretraživali, u polje Pretraga i počnite da unosite ono što tražite. Ispod se pojavljuje lista predloga i možete izabrati neki od njih da biste tražili tu stavku. Možete i da završite sa unosom teksta za pretragu i pritisnete taster Enter da biste započeli pretragu. Da biste obrisali pretragu, kliknite na ikonu desno od polja za pretragu.

 • Ugrađeni filteri - „Sve“, „Nepročitano“, „Za mene“ i „Označeno zastavicom“ - pomažu vam da brzo izaberete šta će se prikazivati na listi poruka. Sve prikazuje sve poruke, Nepročitano prikazuje poruke koje nisu obeležene kao pročitano, Za mene prikazuje sve poruke u kojima se vaše ime pojavljuje na listama Za ili Cc, Označeno zastavicom prikazuje sve poruke označene za dalje radnje.

Više informacija o pretraživanju pronaći ćete u članku Pretraga u programu Outlook Web App.

Vrh stranice

Korišćenje usluge Outlook na vebu za preduzeća na mobilnom uređaju

Važno : Ako ste na mobilnom uređaju, za najbolji utisak pri radu preporučujemo da instalirate najnoviju Microsoft aplikaciju za uređaj: Outlook za iOS ili Outlook za Android.

Ako Outlook Web App koristite na mobilnom uređaju kao što je tablet ili pametni telefon, možda ćete videti nešto drugačije od onog na slikama iznad.

Pošta

Većina funkcija radi isto kao i kada Outlook Web App koristite na stonom ili laptop računaru, ali neke stvari funkcionišu drugačije.

Dodirnite stavku Idi na Navigacija u donjem uglu da biste se prebacivali između stavki Pošta, Kalendar i Osobe.

Da biste pretraživali, dodirnite ikonu pretrage Pretraga . Da biste pročitali poruku preko celog ekrana, dodirnite ikonu čitanja Prikaz preko celog ekrana . Ako dodirnete ikonu za još opcija Više opcija , prikazaće se dodatne opcije.

Umesto da koristite desni taster miša da biste videli meni na ekranu, dodirnite ekran i zadržite. Da biste odabrali više stavki na listi poruka, prevucite svaku stavku koju želite da dodate. Da biste opozvali izbor stavke, ponovo je prevucite.

Dodirnite Novo da biste napravili nove stavke. Dodirnite Ševron nalevo i Ševron nagore za razvijanje ili skupljanje dela ekrana na kome se pojavljuju.

Da biste otvorili odeljak „Opcije“ dok koristite mobilni uređaj, dodirnite stavke Još Više opcija , a zatim Opcije. Dodatne informacije potražite u članku Opcije na mobilnom uređaju.

U članku OWA za iPad i OWA za iPhone pronaći ćete informacije o programu OWA za uređaje.

Vrh stranice

Spisak fascikli

Spisak fascikli prikazuje podrazumevane fascikle kreirane za svako poštansko sanduče i sve fascikle koje vi kreirate. Možete videti i fascikle „Omiljeno“ i „Arhiva“ u zavisnosti od postavki u vašoj organizaciji.

OWA_mailfolderlist

Možete odabrati stavku Razvij Razvij da biste prikazali spisak fascikli ili stavku Skupi Skupi da biste ga sakrili. Odaberite bilo koju fasciklu na spisku da biste videli njen sadržaj.

Možete kliknuti desnim tasterom miša na bilo koju stavku na spisku fascikli da biste videli meni svih radnji koje možete da izvršite nad fasciklama – kao što je kreiranje nove fascikle, brisanje postojeće fascikle ili pražnjenje fascikle. Na dodirnom ekranu dodirnite i zadržite stavku da biste videli meni za nju.

Kreiranje nove fascikle

 1. Kliknite desnim tasterom miša (ili dodirnite i zadržite) na bilo koju fasciklu na spisku i odaberite stavkuKreiraj novu fasciklu. Nova, neimenovana fascikla dodaje se kao potfascikla fascikli koju ste izabrali.

  Da biste kreirali fasciklu koja nije potfascikla, kliknite desnim tasterom miša (ili dodirnite i zadržite) na svoje ime iznad fascikle „Prijemno poštansko sanduče“

 2. Otkucajte ime za novu fasciklu, a zatim pritisnite taster Enter.

Fascikla „Neželjena e-pošta“

Pošta prepoznata kao moguća neželjena e-pošta automatski se premešta u fasciklu Neželjena e-pošta i onemogućuje se sav potencijalno opasan sadržaj unutar poruke, na primer veze ili izvršni kôd.

Možete da upravljate prijavom neželjene e-pošte i drugim postavkama u meniju Opcije. Pogledajte teme ispod da biste saznali više o neželjenoj pošti i upravljanju postavkama.

Vrh stranice

Šta još treba da znam?

Možete da saznate više o:

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×