Pošta u programu Outlook Web App

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kada otvorite Outlook Web App, prva stvar koju vidite je prijemno poštansko sanduče. Tu pristižu poruke koje su vam poslate i tu ćete najverovatnije provesti najviše vremena čitajući i odgovarajući na poruke.

Ovaj članak se odnosi na Outlook Web App koji koristi organizacija koja upravlja serverima e-pošte koji koriste Exchange Server 2013 ili 2010. Ako koristite Office 365 ili Exchange Server 2016, program e-pošte je Outlook na vebu. Pomoć u vezi sa programom Outlook na vebu potražite u članku Dobijanje pomoći za Outlook na vebu.

Rad sa aplikacijom „Pošta“

 • U veb pregledaču se prijavite u Outlook Web App pomoću URL adrese koju ste dobili od osobe koja upravlja e-poštom u vašoj organizaciji. Unesite korisničko ime i lozinku, a zatim kliknite na dugme Prijavljivanje.

  Napomena : Ako želite da koristite light verziju programa Outlook Web App, pogledajte članak Opcije > Outlook Web App verzija. Light verzija programa Outlook Web App je dizajniran za korišćenje sa starije Veb pregledačima koji ne podržava standardnu verziju programa Outlook Web App, za upotrebu preko spore veze, i da se sastanete pristupačnosti potrebno obezbeđivanjem pojednostavljeni interfejs koji je lakše koristiti pomoću čitača ekrana.

Šta možete videti u pošti

Kada otvorite aplikaciju „Pošta“, dobijate brz prikaz standardnih i svih prilagođenih fascikli, listu primljenih poruka i okno za čitanje koja omogućava trenutno pregledanje sadržaj bilo koje poruke koju odaberete.

Pošta u aplikaciji Outlook Web App

Blokiraj

Opis

Radnje

1

Poruka

Kreirajte novu poruku tako što ćete odabrati Nova pošta.

2

Spisak fascikli

Spisak sadrži fascikle iz poštanskog sandučeta. Može da sadrži i druge fascikle kao što su „Omiljene“ i „Arhiva“.

 • Odaberite stavku Razvij Razvij da biste prikazali spisak fascikli ili odaberite stavku Skupi Skupi da biste ga sakrili.

 • Na spisku fascikli odaberite stavku Prikaži Razvij da biste razvili spisak ili odaberite stavku Sakrij Skupi da biste skupili spisak.

Pogledajte članak rad sa fasciklama poruka u programu Outlook na Vebu da biste saznali više o dostupnim opcijama.

3

Polje za pretragu

U polje Pretraga pošte i osoba unesite ono što želite da pronađete. Na primer, otkucajte ime osobe čije poruke želite da pronađete ili tekst koji želite da potražite da biste pronašli određenu poruku.

4

Lista poruka

Navedene su poruke u trenutnoj fascikli.

5

Okno za čitanje

Razgovor ili poruka koju odaberete pojaviće se u oknu za čitanje. Možete odgovoriti na bilo koju poruku u razgovoru tako što ćete kliknuti na dugme odgovori Odgovori, odgovori svima Odgovori svima ili prosledi Prosledi na vrhu poruke.

Više informacija potražite u sledećim člancima:

Vrh stranice

Promena teme

Tema, koja menja boju pozadine, boje za isticanje i slike, je brz i lak način da obezbedite drugačiji izgled sa e-poštom.

Na traci za navigaciju izaberite stavku postavke Ikona „Postavke“ , a zatim Promeni temu.

Poruke

Kreiranje nove poruke

 1. Odaberite stavku Nova pošta iznad liste fascikli. Obrazac za novu poruku se otvara u oknu za čitanje.

 2. Uradite nešto od sledećeg da biste dodali primaoca:

  • Otkucajte ime svaka osoba koja je u fasciklu Kontakti ili lista adresa organizacije.

   ili

  • Otkucajte e-adresu u polje za ili Cc .

  Napomena : Prvo unesite ime osobe, Outlook Web App traži adresu te osobe. Zatim, ime se keširaju tako da u budućnosti pretragu rešen brzo.

 3. Otkucajte temu.

 4. Otkucajte poruku koju želite da pošaljete.

  Napomena : Informacije o oblikovanju poruke pronaći ćete u članku Oblikovanje poruka u programu Outlook Web App.

 5. Kada poruka bude spremna za slanje, kliknite na dugme Pošalji pošalji .

Dok kreirate novu e-poruku (ili odgovaranje na postojeće liste), Outlook Web App automatski čuva u fasciklu radne verzije. Ova podrazumevana radnja je koristan, naročito ako problem koji nastaje zahteva da obustavite kreiranja nove poruke. Da završite sa pisanjem poruke kada odaberete.

Završavanje radne verzije poruke

 1. Odaberite stavku Radne verzije na spisku fascikli.

 2. Odaberite poruku koju ste radili da ga vidite u oknu za čitanje, a zatim nastavite da pišete poruku. Ili odaberite odbacivanje izbriši ako odlučite da ipak ne da pošaljete poruku.

 3. Kada završite pisanje poruke, odaberite stavku Pošalji pošalji .

Dodavanje priloga, slike ili potpis u poruku

Dodavanje priloga u poruku

 • Odaberite stavku Umetanje umetni > priloga na vrhu obrasca poruke i pronađite datoteku koju želite da priložite.

Ugrađivanje slike u poruku

Možete da ugradite sliku u poruku tako da se pojavljuje bez primaoca da biste otvorili poruku.

 • Odaberite stavke Umetanje umetni > Umetnuta slika i pronađite sliku koju želite da dodate u poruku.

Prilaganje poruke u novu poruku

 1. U prikazu liste odaberite poruku koju želite da priložite i pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+C da biste je kopirali.

 2. Otvorite novu poruku ili odgovorite na postojeću, odnosno prosledite je.

 3. Kada je nova poruka otvorena u oknu za čitanje i postavite kursor u telu poruke, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + V da biste priložili kopiranu poruku.

Dodavanje postojećeg potpisa

Ako niste kreirali potpis, pogledajte članak Kreiranje i dodavanje potpisa e-pošte u programu Outlook Web App. Možete odabrati da biste ručno dodavanje potpisa ili da ga automatski dodate u sve poruke ili pojedinačnim porukama.

 • Odaberite stavke Umetanje umetni > Potpis.

Vrh stranice

Otvaranje poruke u zasebnom prozoru

Podrazumevano čitate i kreirate poruke u oknu za čitanje, ali to nije ono što vam uvek treba. Nekad ćete želeti da vidite poruku u zasebnom prozoru. .

Kada pišete novu poruku ili odgovaranje ili prosleđivanje poruka koju ste primili, možete da odaberete iskačući prozor Otvori u novom prozoru u gornjem desnom uglu poruke da biste ga otvorili u novom prozoru.

 1. Na listi poruka izaberite poruku koju želite da prikažete u zasebnom prozoru.

 2. Odaberite stavku još radnji prošireni meni > Otvori u zasebnom prozoru.

Vrh stranice

Izbrisane poruke

Kada izbrišete poruku, ona se šalje u fasciklu "Izbrisane stavke". Poruke u fasciklu "Izbrisane stavke" može biti trajno izbrisana tako što ćete automatski smernica koje je postavio administrator za vašu organizaciju, tako što ćete možete izabrati ih dok je u fasciklu i izbrišete ih, ili vam pražnjenja fascikle "Izbrisane stavke". Informacije o oporavku izbrisanih poruka potražite u članku oporavak izbrisanih stavki ili e-pošte u programu Outlook Web App.

Brisanje sadržaja fascikle „Izbrisane stavke“

 1. Kliknite desnim tasterom miša (ili dodirnite i zadržite) na fasciklu Izbrisane stavke.

 2. Odaberite stavku Prazna fascikla.

 3. Kliknite na dugme U redu da biste potvrdili da želite trajno da izbrišete stavke.

Vrh stranice

Lista poruka

Kada otvorite aplikaciju „Pošta“, lista poruka se nalazi u centralnom oknu, sa leve strane je spisak fascikli, a sa desne strane tako okno za čitanje. Spisak poruka podrazumevano prikazuje poruke u prijemnom poštanskom sandučetu, trenutnoj fascikli. Ova podrazumevana postavka ne ograničava koje poruke se prikazuju. Možete upravljati prikazom poruka izborom filtera ili korišćenjem pretrage. Takođe postoje druge alatke dostupne na listi poruka koje omogućavaju izvršavanje nekih zadataka.

 • Odaberite stavku Razvij Razvij da biste prikazali spisak fascikli ili odaberite stavku Skupi Skupi da biste ga sakrili. Odaberite bilo koju fasciklu na spisku da biste videli njen sadržaj.

 • Odaberite ikone desno od liste sa porukama da biste izbrisali poruku ili razgovor ili da biste dodali zastavicu. Ostale ikonice pokazuju koje poruke sadrže priloge, važnost (velika ili mala) i koliko nepročitanih stavki ima u razgovoru.

 • Kliknite desnim tasterom miša na poruku da biste videli meni sa opcijama. Na raspolaganju imate opcija kao što su označavanje poruke kao pročitane ili nepročitane, premeštanje poruke u drugu fasciklu ili kreiranje pravila na osnovu poruke. Na dodirnom ekranu, dodirnite i držite da biste prikazali opcije poruke.

 • Odaberite Razvijte za prikaz svih poruka ili razgovora levo od poruke da biste razvili razgovor i videli sve poruke u njemu.

 • Koristite oznaku na vrhu liste poruka da biste se prebacivali između pregleda razgovori po datumu i stavke po datumu.

Vrh stranice

Okno za čitanje

Poruke se prikazuju u okno za čitanje. Može da čitate i odgovarate na poruku u oknu za čitanje. Možete i da otvorite poruku u zasebnom (novom) prozoru.

 • Izaberite opciju odgovori Odgovori, odgovori svima Odgovori svima ili prosledi Prosledi na vrhu poruke da biste odgovorili na nju. Nova poruka će se pojaviti u oknu za čitanje na vrhu poruke.

 • Koristite opcije Označi kao pročitano i Označi kao nepročitano da biste promenili status čitanja poruke.

 • Da biste prikazali više opcija, odaberite stavku još radnji prošireni meni za prošireni meni.

Promena lokacije okna za čitanje

 1. Na traci za navigaciju odaberite stavke Postavke Ikona „Postavke“ > Postavke prikaza > Okno za čitanje.

 2. Odaberite nešto od sledećeg:

  • Prikaži okno za čitanje sa desne strane, što je podrazumevana postavka.

  • Prikaži okno za čitanje na dnu

  • Sakrij okno za čitanje

 3. Odaberite dugme u redu da biste sačuvali izbor i da biste zatvorili postavke prikaza.

Vrh stranice

Pretraga i ugrađeni filteri

Polje za pretragu i ugrađene filtere ćete naći ćete na vrhu liste sa porukama.

 • Da biste pretražili, u polje za pretragu počnite da kucate ono što želite da potražite. Pojavljuje se lista predloga ispod, a možete izabrati jednu od tih predloge za pretragu za tu stavku. Ili možete da završite unošenje tekst za pretragu i pritisnite taster Enter da biste pokrenuli pretragu. Da biste obrisali pretragu, Odaberite ikonu izbriši sa desne strane polja za pretragu.

 • Ugrađeni filteri - „Sve“, „Nepročitano“, „Za mene“ i „Označeno zastavicom“ - pomažu vam da brzo izaberete šta će se prikazivati na listi poruka. Sve prikazuje sve poruke, Nepročitano prikazuje poruke koje nisu obeležene kao pročitano, Za mene prikazuje sve poruke u kojima se vaše ime pojavljuje na listama Za ili Cc, Označeno zastavicom prikazuje sve poruke označene za dalje radnje.

Vrh stranice

Spisak fascikli

Spisak fascikli prikazuje podrazumevane fascikle kreirane za svako poštansko sanduče i sve fascikle koje vi kreirate. Možete videti i fascikle „Omiljeno“ i „Arhiva“ u zavisnosti od postavki u vašoj organizaciji.

Možete odabrati Razvij Razvij da biste prikazali listu fascikli, ili odaberite stavku Skupi Skupi bi ga sakrio. Odaberite bilo koju fasciklu na listi da biste prikazali njen sadržaj.

Možete kliknuti desnim tasterom miša na bilo koju stavku na spisku fascikli da biste videli meni svih radnji koje možete da izvršite nad fasciklama – kao što je kreiranje nove fascikle, brisanje postojeće fascikle ili pražnjenje fascikle. Na dodirnom ekranu dodirnite i zadržite stavku da biste videli meni za nju.

Kreiranje nove fascikle

 1. Kliknite desnim tasterom miša (ili dodirnite i držite) bilo koje fascikle u fascikli liste, a zatim odaberite stavku Kreiraj novu fasciklu. Novu fasciklu u neimenovanu se dodaju kao potfascikla fascikle koje ste izabrali.

  Da biste kreirali fasciklu koja nije potfascikla, kliknite desnim tasterom miša (ili dodirnite i držite) svoje ime iznad u prijemno poštansko sanduče, a zatim odaberite stavku Kreiraj novu fasciklu.

 2. Otkucajte ime za novu fasciklu, a zatim pritisnite taster Enter.

Fascikla „Neželjena e-pošta“

Pošta prepoznata kao moguća Neželjena e-pošta se automatski premešta u fasciklu " Neželjena e-pošta ". Potencijalno opasan sadržaj unutar poruke, na primer veze ili izvršni kôd je onemogućen.

Možete da upravljate prijava neželjene e-pošte i druge postavke u okviru menija " Opcije ". Tačnije, idite na postavke > Opcije > Opcije > Blokiranje ili dozvoljavanje. Pogledajte teme ispod da biste saznali više o neželjenu poštu i kako da upravljate postavkama.

Vrh stranice

Šta još treba da znam?

 • Outlook Web App koristi kontrolor pravopisa u pregledaču. Ovo se automatski događa kada počnete da kucate, i da se konfigurišu postavke Veb pregledača.

 • Veze ka postavke možete da pronađete tako što ćete odabrati postavke Ikona „Postavke“ na vrhu prozora Outlook Web App . Postoje opcije za:

Možete da saznate više o:

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×