Počnite da koristite čitač ekrana sa programom Excel Mobile za Windows 10

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da koristite čitač ekrana da biste kreirali unakrsne tabele, filtriranje podataka, rad sa grafikonima i još mnogo toga u Excel Mobile za Windows 10. Excel Mobile radi sa Narator, čitač ekrana ugrađenih u Windows, kao i sa čitača ekrana nezavisnog proizvođača, kao što su JAWS (posao pristup sa govor).

Napomena : Za više informacija o čitača ekrana, idite na American fondacija za slepe: čitači ekrana, koje se mnogi od njih, uključujući popularne JAWSliste.

U ovoj temi

Pokretanje programa Excel Mobile

  1. Da biste započeli Excel Mobile, pritisnite taster sa logotipom Windows . Čujete "Polje za pretragu, uredite."

  2. Tip Excel Mobile. Čujete "Excel Mobile, Windows prodavnice pouzdanih."

  3. Pritisnite taster Enter. Kako se aplikacija otvori, čujete "Excel Mobile."

Napomena : Da biste saznali kako je Excel Mobile raspored i kako da odete na tastaturi u Excel Mobile, odaberite karticu mobilni za Pristupačnost u programu Excel.

Rad sa čitačima ekrana

Excel Mobile funkcioniše sa većinom čitača ekrana kompatibilna sa Windows, kao što je narator, JAWS i NVDA. Fokus se premešta na predvidivi načine za svaki element aplikacije.

Na primer, kada izaberete karticu " formula " na traci u Excel Mobile, u centru pažnje čitač ekrana vrši se premeštanje na tu karticu i čitač ekrana kaže, "Formule". Kada izaberete opciju " datum i vreme " na kartici formule , čujete "Datum i vreme dugme".

Narator

Da biste Narator uključili ili isključili, pritisnite Windows logotip taster unesite. Za informacije o Narator, pogledajte Slušanje teksta koji narator čita naglas.

JAWS

Za informacije o JAWS, pogledajte dokumentaciju JAWS čitač ekrana.

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×