Početni koraci za korišćenje funkcije TalkBack sa programom Skype za posao za Android

Početni koraci za korišćenje funkcije TalkBack sa programom Skype za posao za Android

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranice podrške za Office.

Skype za posao za Android radi sa TalkBack, čitač ekrana ugrađenih za Android telefone i tablet računare. Ova tema se odnosi na korisnike sa oštećenim vidom koji želite da koristiteSkype za posao za Android za upućivanje i primanje audio i video poziva, razmenu trenutnih poruka i održavanje sastanaka na mreži.

Napomene : 

U ovoj temi

Prvo otvaranje programa Skype za posao za Android

Kada prvi put otvorite aplikaciju Skype za posao za Android, unosite informacije o profilu i lične željene postavke.

 1. Sa početnog ekrana mobilnog uređaja dođite do ekrana sa ikonom za Skype za posao za Android i pomerite fokus na nju. Dvaput dodirnite.

 2. Na ekranu za prijavljivanje pomerite fokus na polje za uređivanje Adresa organizacije za prijavu. Dvaput dodirnite ovo polje i unesite adresu za prijavljivanje, a to je obično vaša e-adresa.

 3. Prevucite nadole ka centru ekrana dok ne pronađete dugme Nastavi. Dvaput dodirnite.

 4. Na sledećem ekranu fokus je na polju za uređivanje Lozinka. Dvaput dodirnite ovo polje i unesite lozinku. Prevucite nadole ka centru ekrana dok ne pronađete dugme Nastavi. Dvaput dodirnite.

 5. Na sledećem ekranu, pod stavkom Koji je vaš broj telefona?, otkucajte broj telefona koji želite da koristite za upućivanje i prijem poslovnih poziva i za pridruživanje sastancima iz aplikacije Skype za posao za Android.

 6. Na istom ekranu se uverite da je potvrđen izbor u polju za potvrdu Sinhronizuj kontakte. Time će se vaši kontakti u programu Skype za posao za Android objediniti sa listom kontakata na mobilnom uređaju.

 7. Pomerite fokus na dugme Nastavi i dvaput ga dodirnite.

 8. Da biste čuli informacije o Skype kontaktima, predstojećim sastancima i razgovorima, prevucite ekran nadole sa vrha ka dnu. Da biste prešli na sledeći ekran, prevucite zdesna nalevo pomoću dva prsta.

 9. Da biste čuli više informacija o radu sa kontaktima, prevucite ovaj ekran nadole. Da biste prešli na sledeći ekran, prevucite zdesna nalevo pomoću dva prsta.

 10. Da biste čuli informacije o radu sa kalendarom, prevucite ovaj ekran nadole. Da biste prešli na sledeći ekran, u donjem desnom uglu se pomerite na dugme Nastavi i dvaput ga dodirnite.
  Pojaviće se ekran programa Skype za posao za Android na kom će biti prikazano polje za pretragu za kontakte u direktorijumu preduzeća, predstojeće zakazane obaveze i nedavne razgovore.

Otvorite Skype za posao za Android i prijavite se

 1. Sa početnog ekrana mobilnog uređaja dođite do ekrana sa ikonom za Skype za posao za Android i pomerite fokus na nju. Dvaput dodirnite.

 2. Prevlačite ekran nadole dok ne čujete svoje ime i adresu za prijavljivanje. Dvaput dodirnite.
  Otvara se Skype za posao za Android.

  Savet : Ako se niste odjavili iz aplikacije Skype za posao za Android kada ste je poslednji put koristili, ona će se otvoriti bez zahteva za prijavljivanjem.

Pronađite tasterske prečice u usluzi TalkBack

Ako sa programom Skype za posao za Android koristite spoljnu tastaturu, u aplikaciji možete da se krećete pomoću tastera Tab, Shift+Tab, tastera sa strelicama, tastera Esc ili Back i Enter. (Više informacija potražite u članku „Tasterske prečice za Skype za posao za Android“.) Osim toga, kada koristite TalkBack sa Android uređajem, postaje vam dostupno još 15-ak tasterskih prečica.

 1. Da biste se vratili na početni ekran, dodirnite i potom dvaput dodirnite dugme Početak u sistemu Android.

 2. Sa početnog ekrana dođite do ekrana na kom se nalazi dugme Postavke, pomerite fokus na njega i dvaput ga dodirnite.

 3. Pomerajte se nadole na ekranu do oblasti Sistem dok ne čujete „Pristupačnost“ i dodirnite dvaput.

 4. Na ekranu Pristupačnost pomerite fokus na TalkBack, što je obično prva komanda. Čućete „TalkBack, uključeno“. Dvaput dodirnite.

 5. Na ekranu TalkBack pomerite fokus na meni Postavke i dvaput ga dodirnite. Čućete nešto poput „TalkBack postavke, prikazano je od jedan do trinaest stavki od trideset dve“.

 6. Da biste se pomerali na listi, prevlačite pomoću dva prsta po ekranu. Pomerajte se nadole na ekranu dok Upravljanje tasterskim prečicama ne bude u fokusu. Dvaput dodirnite.

 7. Pomerite se nadole na ekranu da biste istražili listu dostupnih tasterskih prečica koje možete da koristite kada je funkcija TalkBack uključena. Da biste se pomerali na listi, prevlačite pomoću dva prsta po ekranu.

 8. Da biste čuli tastersku prečicu, prevucite do nje po ekranu. Čućete nešto poput „Početak, Alt+Shift+H“ ili „Pauziranje ili nastavljanje funkcije TalkBack, Alt+Shift+Z“.

 9. Da biste izašli sa ekrana Upravljanje tasterskim prečicama, pritisnite taster Esc ili Back. Druga opcija je da na uređaju pomerite fokus na dugme Početak i dvaput ga dodirnete.

Odjavite se iz programa Skype za posao za Android

 1. U programu Skype za posao za Android, u gornjem levom uglu, pomerite fokus na svoj profil u gornjem levom uglu ekrana. Čućete „Prikaži meni sa postavkama profila, dugme“. Dvaput dodirnite.

 2. Pomerajte se nadole kroz profil dok ne čujete „Odjavi se“. Dvaput dodirnite. Čućete „Odjavljivanje iz programa Skype za posao“.

Takođe pogledajte

Koristite čitač ekrana da biste se pridružili sastanku na mreži u programu Skype za posao

Korišćenje funkcije TalkBack za upućivanje poziva u programu Skype za posao za Android

Tasterske prečice u programu Skype za posao za Android

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Saznajte kako da upravljam Skype za posao pomoću dostupne funkcije

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×