Platformi PowerPoint kompatibilnosti

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Tako što ćete Gitiš Bajaj

Naučite osnove za deljenje datoteka PowerPoint između na računaru koji radi pod operativnim sistemima Windows i Apple macOS.

Rad u programu PowerPoint za Windows, a često je potrebno da delite prezentacije sa osobom koja koristi Mac? Ili, da li radite u okruženju sa unakrsnom platformu gde postoje Windows i Mac računara? Ili možda koristite Mac za pokretanje u Windows i macOS pomoću opcije "dvostrukim", a želite PowerPoint prezentacija izgleda, reprodukcija i štampanje iste sve vreme, bez obzira na to da li koristite na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows ili Mac računaru.

Ako iznad scenariji opisuju tok posla ili tok posla osoba da sarađuju i rad sa, znate da novi prosleđena za pravljenje PowerPoint i drugim Office programima funkcionisati na isti način preko platforme Microsoft uneo takvo tokova posla skoro neometano . Ipak, možemo ne možete da odbijete činjenica da operativnih sistema i čak i hardver mogućnosti se razlikuju, i možda neke nesporazume koje koje će biti okrenut. Ćemo istražiti ove љtucavicu u ovom članku.

Platformi љtucavicu doći iz više razloga. To nije neobično za istog preduzeća da bi Windows i Mac računarima, naročito za velikim preduzećima koja mogu da imaju različite odeljenja u odvojene globalni lokacije. Postoje prilike kada važne prezentacije mora da bude kompatibilna sa god platformu koristi klijenta. Ili, možda je dizajner da biste kreirali prezentaciju ili predložak možete da koristite Mac računar, za razliku od izlagača koristi Windows računara, ili obrnuto. Bez obzira na to, razlika između Windows i Mac verzija programa PowerPoint pokazali izlagači deo problema.

Šta god svojim zahtevima za unakrsni platformu kompatibilnosti možda, prvo podelili dobre vesti sa vama: formati datoteka za PowerPoint datoteke su iste na računarima pomoću Windows i macOS. Evo više informacija o formatima datoteka:

 • Počinje sa programa PowerPoint 2007 (za Windows) i PowerPoint 2008 (za Mac) čuvanje datoteke prezentacije u formatu datoteke PPTX. Takođe možete da sačuvate u stariji format datoteke PPT, ali radite može znaci gubitak na neke nove funkcije u novijim verzijama programa PowerPoint. Takođe je važno da razumeju da novije verzije, kao što su 2016 mnogo ostalim i funkcija obogaćenog od programa PowerPoint 2007 i 2008. Ako koristite noviju funkcije, kao što su Morf efekat prelaza u PowerPoint za Office 365, i njeno deljenje prezentacije sa nekim ko ima PowerPoint 2007, korisnik će videti srodni prelaza, iako je i dalje moći da biste prikazali prezentaciju.

 • Ovaj članak praktične svrhe bilo koju od starijih verzija koje koriste stariji format datoteke PPT kao podrazumevani nije istraživanje. Ove prethodne verzije su PowerPoint 97, 2000, 2002 i 2003 za Windows i programa PowerPoint 98, 2001., X, a 2004 za Mac.

Većina nekompatibilnošću između Windows i Mac verzije programa PowerPoint dolazi od način program je ugrađena u operativnom sistemu (OS). Dok programa PowerPoint za Windows daje prednost medija sposobnosti operativnog sistema Windows, PowerPoint za Mac na sličan način koristi funkcije kao što je QuickTime ugrađena u macOS. To znači da postoje neke nekompatibilnošću koje nije moguće prevazići. Na sreću, ove nekompatibilnošću možete lako izbegavati na prvom mestu sa bolje razumevanje oblasti potencijalni problem koji će istraživanje u ostatku ovog članka.

Većina oblasti problema kompatibilnosti razloga možete sortirati, category-wise. Pogledajte određenoj kategoriji ispod ako treba brzo rešenje ili pročitajte informacije koje se nalaze u svim kategorijama ako želite da imaju na umu i spremni da se sve nekompatibilnošću možete naići u budućnosti.

Osnove treba da znate

Počnite sa fasciklom: prvo, bolje da prekinete pažnje „prezentacija” i pokrenite pažnje „fascikli”. Onog platformu koristite, prva stvar koju treba da uradite je da kreirate praznu fasciklu za svaki prezentacije koje kreirate. Zatim kopirajte sve povezani sadržaj u toj fascikli, uključujući slike, zvukovi i filmske datoteke, čak i pre nego što stavke je umetnut kao veze unutar prezentacije. Da, najnovije verzije programa PowerPoint ugrađivanje medijskih datoteka, ali možda ćete želeti pristup originalne medijske datoteke zato što PowerPoint može komprimujte datoteke je ugrađuje. Sa druge strane, ako treba da se povežete Word dokumente, Excel listovi, PDF datoteke ili drugih dokumenata, kopirajte ih sve u ovoj fascikli pre kreiranja veze da biste ih sa PowerPoint slajdova. Imajte na umu da povezani Word dokumenti, Excel listovi, PDF datoteke ili drugih dokumenata uvek povezan, a nikada ne ugrađene u PowerPoint datoteku.

Ažurirajte program: zadržite programa PowerPoint za ažuriranje: proverite da li imate najnovije servisnih paketa za Microsoft Office instaliran. Nekoliko problema sa kompatibilnošću su razrešeni u ove ispravke. Koristite Windows Update na vašem računaru da biste se uverili da vaša verzija je najnoviji dostupan. Ako koristite verziju sistema Office 365 pretplatu koja uključuje PowerPoint, redovno ažurirati tako da imate najnovije ispravke, kao i najnovije funkcije.

Nadogradnja sa trenutnim verzijama: uvek razmotrite premeštanje najviše više trenutnu verziju programa PowerPoint. Saznajte više o nove verzije sistema Office na lokaciji support.office.com. Imajte na umu mesečne pretplate na Office 365 koje dobija nove funkcije – uvek imate najnoviju verziju programa PowerPoint i drugim Office aplikacijama. Kako da znate ako imate trajna verziju ili verziju pretplate, kao što su Office 365? Da biste saznali, kliknite na bilo koju od sledećih veza, u zavisnosti od vaše OS (operativni sistem) da biste saznali više:

Identifikovanje verzije i dozvole sistema Microsoft Office u operativnom sistemu Windows

Identifikovanje verzije i dozvole sistema Microsoft Office na Mac računaru

Prijatelje sa kontrolor kompatibilnosti: PowerPoint 2008 za Mac uvela opciju izveštaj o kompatibilnosti, putem prikaz | Opcija menija izveštaj o kompatibilnosti. Kontrolor kompatibilnosti opcija je takođe dostupan u programu PowerPoint 2011, ali ne i u programu PowerPoint 2016 za Mac. Kontrolor kompatibilnosti istraћuje otvorene prezentacije za probleme sa kompatibilnošću sa svim verzijama programa PowerPoint na Windows i Mac, nadesno nazad u PowerPoint 97 i 98. Zatim ga vam pokazuje šta funkcije može biti ugrožena, a šta neće raditi. Ako vidite bez problema u kontrolor kompatibilnosti, to je dobra zato što to znači da su kompatibilni sa većinom verzijama programa PowerPoint slajdova.

Na strani Windows programa PowerPoint za Windows ima slične kontrolor kompatibilnosti od verzije 2007. U PowerPoint 2016, ova opcija se može pristupiti iz datoteka > informacije. Izaberite stavku Proveri prezentaciju > Proveri kompatibilnost opciju. Imajte na umu da ova opcija samo gleda probleme sa kompatibilnošću sa starijim verzijama programa PowerPoint na Windows – to ne izveštaj o problemima sa PowerPoint za macOS.

Uređivanje bez, pun prikaz: dok mnoge PowerPoint kreatora jednostavnije platformi prezentacije da biste izbegli probleme sa kompatibilnošću, imajte na umu ovo nije ograničenja kao zvuci. Novija verzija programa PowerPoint na obe platformama možda neće dozvoliti uređivanje određenih funkcija, ali će omogućiti ove funkcije koje treba da se prikažu u projekciju slajdova.

Sledite ova uputstva

Postoje neke smernice koje možete da pratite kada kreirate PowerPoint prezentacije koje su namenjene prikazati ili urediti u operativnom sistemu Windows i Mac verzijama programa PowerPoint. Sortirane su ove smernice u široke kategorije.

Osnovna uputstva

 • Jednostavnije i koristite alatke za crtanje u PowerPoint da biste kreirali oblike i crteže umesto pomoću sadržaja iz aplikacije nezavisnih proizvođača.

 • A uvek fascikle , a ne prezentacije. Kreirajte novu fasciklu za svaki prezentacije koje kreirate. Ovu fasciklu treba da sadrži prezentacije i sve povezane datoteke kao što su zvuk i filmske datoteke, druge povezane dokumente, itd. Uverite se da ništa ne nalazi u fascikli sub – zadržite sve unutar jedne fascikle.

Rad sa medijima

 • Uvek koristi industrijske standardne medija formati koji nisu i platformu određene: Windows Media i formati datoteka QuickTime i umesto toga koristite MPEG video zapise dalje. Slično tome, koristite besplatni DRM MP3 umesto zaštićeni zvuk ili iTunes pesama ili datoteke.

 • Kada povežete prateće priče ili zvučnu datoteku u programu PowerPoint za Windows, možete i dalje čujete zvuk u programu PowerPoint za Mac. Ali suprotna nije ispunjen samo najnovija verzija programa PowerPoint za Mac. To je zato što programa PowerPoint za Windows ne može da reprodukuje sve povezane prateće priče i zvuk snimljen u Macintosh verzije od Apple računara koristite QuickTime AIFF format za skladištenje snimke, a da ne sadrži oznaku tipa datoteke AIFF. Microsoft PowerPoint for Windows nema predstavu o tome šta su to ove datoteke. Kao ranije pomenutih, PowerPoint 2016 za Mac više nema ovaj problem zato što koristi format datoteke izvadimo M4A, poznat i kao MPEG Audio 4. Pored toga, PowerPoint 2016 za Mac ugrađuje medijske datoteke, umesto da ih povezujete – razlika je objašnjeno u sledeće tačke.

 • Ako vam je potrebna da biste premestili zvučne datoteke snimljen u programu PowerPoint za Mac na Windows računaru, ugradite na audio datoteku kao deo prezentacije. Na sreću, PowerPoint na obe platforme će da ugradite zvučnih datoteka podrazumevano osim ukoliko odaberete da biste promenili postavke (u dijalogu snimanje prateće priče) umesto toga povezivanje zvučnu datoteku.

 • ActiveX je ista operativnim sistemom Windows tehnologija koja vam omogućava da reprodukcija Adobe Flash filmova u programu Internet Explorer i drugim aplikacijama, uključujući i PowerPoint. ActiveX je tehnologija Microsoft i nije dostupan na Mac platformu. Šta to znači da je ako ste umetnuli Flash filmova u prezentaciju pomoću programa PowerPoint za Windows, Flash datoteke se neće reprodukovati na Mac računarima. Ovo nije značajno pitanje zato što upotreba Flash se smanjila u godina i napredak u mogućnosti programa PowerPoint animacije znači da možete da kreirate istu efekte pomoću samo PowerPoint.

Tekst i fontova

 • Koristite fontove koji možete pronaći standardna na Windows i Mac računara. One obuhvataju Arial, Times New Roman, Calibri, Courier New, Verdana, Tahoma, Trebuchet MS, itd. Ako ste u nedoumici, odnosi na listi pouzdani fontove na:

  Koristite bezbedni fontovi dostupni u svim u programu PowerPoint

 • Takođe imajte u vidu da Windows verzije programa PowerPoint možete da ugradite TrueType fontovi unutar prezentacije. Ali ove ugrađenim fontovima mogu da vide sve verzije PowerPoint za macOS. PowerPoint za macOS korisnici treba se izostavljeno, mada, jer su instalirane ovih dana većina fontove OpenType, pa čak i sa TrueType ugrađivanje fontova zavise od tvorac font koji je možda isključila mogućnost.

 • Razgovarate o OpenType fontovima, neke od njih, posebno iz Adobe Pro fonta prikupljanje, će prikazati bez problema u programu PowerPoint za Windows i programa PowerPoint za Mac. Međutim, ove OpenType fontovima uvek ne rade u starijim verzijama programa PowerPoint na Mac računaru, kao što su 2004 ili 2008.

 • Ne razmak tekst i blisko. Fonta prikazivanja razlike mogu da dodaju se još jedan red u okvir za tekst na Windows ili Mac verzijama programa PowerPoint.

Slika i grafike

 • Na Mac računaru, izbegavajte korišćenje PICT grafike, jer oni su kompatibilni sa verzija operativnog sistema Windows. Obe u operativnim sistemima, GIF, PNG i JPG formati slika najbolje funkcionišu. Ilustracije, korišćenje WMF ili EMF datoteka. EPS datoteka više nije rad na većini verzija programa PowerPoint iz bezbednosnih razloga.

 • Mac verzije programa PowerPoint potiču sa efektima specijalno fotografije koje su prvobitno deo raspuštene PhotoDraw programa Microsoft Windows strane. Bez obzira na to, bilo koje datoteke Mac prezentaciju koja sadrži slike sa ovim efektima moguće premestiti bilo koju verziju programa PowerPoint za Windows i specijalni efekti će ostati netaknuta. Samo upozorenje je da ne možete da primenite ove efekte slike kada prezentaciju je premeštena u operativnom sistemu Windows verzija programa PowerPoint.

Sve ostalo

 • Najbolji ugrađeni objekti u programu PowerPoint prezentacije kreirane u operativnom sistemu Windows ne Prevod unutar Mac verzija programa PowerPoint. Na primer, ako na ugrađeni Word dokument ili Excel unakrsna tabela ima protureиnosti znakova, ovo se možda neće pojaviti u platformi prezentaciji. Ove datoteke (Word, Excel, PDF, itd.), a ne ugrađivanje koristite hiperveze da ih povežete datoteku prezentacije. Uverite se da ove datoteke ostaju u istoj fascikli kao PowerPoint prezentacije.

 • Neki formati datoteka (kao što je Microsoft Visio i kad) možda nije dobro prevod. U tim slučajevima često možete da konvertujete datoteke da biste sliku ili PDF datoteke u njihove izvorne aplikacijama. Ove nove konvertovane datoteke možete povezati u programu PowerPoint datoteku, i će biti prepoznala i ispravno prikazane na svakom platforme.

 • Tabela Microsoft Word i Excel unakrsnih tabela nalepljen u PowerPoint može izazvati probleme platformi. Ponavljanje tabelu pomoću programa PowerPoint mašina izvorne tabele ili kreirajte vezu ka dokumentu programa Word ili Excel. Ovo nije problem između novija verzija programa PowerPoint na Windows ili Mac računaru, ali može da bude problem u starijim verzijama obe u operativnim sistemima.

 • Visual Basic (VBA) ostaje najbolje programiranje rešenje za projektante PowerPoint platformi. Ali za one koji se igra sa programskim opcije programa PowerPoint pomoću programa Visual Basic, Mac verzije nisu kao svim funkcijama.

 • Imajte na umu da neke funkcije ne rade na oba platformama. Mac verzijama programa PowerPoint i dalje nemate puna podrška za aktiviranje animacije, iako se igraju okidača animacije koje su kreirane u programu PowerPoint za Windows. I dalje ne možete da ih uređujete, mada.

 • Imajte u vidu da boje gama razlike između obe platforme znače boje prezentacije kreirane na Windows računaru pojavljuju svetlija na Mac računaru. Ovo nije problem koji može da se reši unutar programa PowerPoint; To je problem sa platforme.

Dok ste adresiranu veće probleme sa kompatibilnošću u ovom članku, imajte na umu da se menjaju sve vreme i sa PowerPoint, većina stvari se menjaju na bolje. Office 365 verzije programa PowerPoint na Windows i Mac se stalno ažuriraju sve vreme i ako ste prijavljeni u program Office iznutra, čak i možete da vidite nove ispravke svake sedmice koji izgleda da se problemi sa kompatibilnošću zastareli!

Više informacija o autoru

Gitiš Bajaj je PowerPoint MVP. Piše knjige, da li prilagođene obuka, a on piše o izlaganje na indezine.com.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×