Planiranje ekstranet lokacije SharePoint Online preduzeća za posao (B2B)

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U standardnom SharePoint Online spoljnog deljenja funkcije se mogu koristiti za kreiranje lokacije ekstranet saradnju (B2B) na poslu. Postoji nekoliko besplatni SharePoint Online funkcijama koje vam SharePoint Online odlično mesto odakle možete da imate jednostavan, izuzetno bezbedan i povezani partneri obaveza za deljenje.

Ako koristite i SharePoint Server 2013 ili SharePoint Server 2016, preporučujemo redigovanje dostupne SharePoint hibridne funkcije za integraciju sistema SharePoint Server sa Office 365.

Da biste lakše planirali ekstranet lokacije, ćete idite preko sledeće u zadaci u ovom članku:

  • Odaberite model poziv koji najviše odgovara.

  • Odlučite ako partneri korisnici će morati SharePoint Online licenci koje funkcije ćete morati da pristupite na osnovu.

  • Kreiranje životnog ciklusa plana za goste korisnika i šta da radite sa sadržajem i korisnicima nalozima kada dovršite saradnju za koji kreirate na lokaciji.

Kada dovršite ovaj članak, Pročitajte obezbeđivanje ekstranet lokacije SharePoint Online.

Izbor kako da pozovete partnera korisnika

Ključni aspekt korišćenja ekstranet lokacije je upravljanje spoljnim poslovnih partnera korisnika. Slede neke načine administratorima da snabdevanje partnera korisnika u direktorijumu organizacije:

  • Koji pokreće korisnik goste poziv modela    - ovo je podrazumevana vrednost za novu kolekciju lokacija i preporučeni model koje pruža kontrolu administratorima i u isto vreme fleksibilnost krajnjim korisnicima možete da sarađujete sa njihove novog poslovnog partnera korisnici bez prostora interventne.

  • Lokacija vlasnika-koji pokreće goste poziv modela    – ako želite veću kontrolu od podrazumevanog deljenje modela preko koji možete da pozovete nove korisnike na lokaciji, možete da konfigurišete da dozvolite samo vlasnici lokacija da biste pozvali novi korisnici lokacija. Ovo sprečava ad hoc pozivnice iz koji se šalje korisnicima lokacije.

  • Administrator upravlja partnera korisnici modela    - u modelu korisnici upravlja administrator partnera, Office 365 unapred popunite zakupca direktorijuma sa goste korisnicima koji pozivate na lokaciju. To se može uraditi tako što ćete uvesti korisnike iz drugih Office 365 ili Azure AD zakupcima.

Pogledajte obezbeđivanje ekstranet lokacije SharePoint Online za detalje o tome kako se ove opcije odnose prema lokacije za deljenje i koje postavke da biste odabrali.

Dodeljivanje licence korisnicima partnera

Korisničke naloge gosta ograničenom mogućnosti u SharePoint Online. Pogledajte članak Upravljanje spoljnim deljenjem za SharePoint Online okruženje za detalje o te funkcije i koje dodatne mogućnosti može biti pribavljen. Ako utvrdite da partnera korisnici treba dodatna funkcionalnost, kao što je mogućnost da kreiraju lokacije tima, možete da dodelite licence SharePoint Online ovim korisničkim nalozima.

Napomena: Dodeljivanje dozvola za Exchange Online goste partnera korisnici nisu podržane.

Nadgledanje i izveštavanje o spoljnim korisnicima

Izveštaj o Office 365 na Office 365 centar za usaglašenost se koristi za prikazivanje Office 365 korisnik i administrator aktivnosti u vašoj kompaniji. Izveštaj mogu se filtrirati po datum i korisnik aktivnosti događaja za nadgledanje SharePoint Online ekstranet poziv statusa, ko je poslao pozivnice, a ko je prihvatio.

Da bi se nadgledao status mrežnog ekstranet nalog pozivnice, uključujući promene u domenu dozvolite ili odbijete liste; Ko je poslao poziv za deljenje, zahtevao to, a ako je prihvatio, opozvan ili istekli, pogledajte članak pretrage nadzora prijavite se u Office 365 centar za zaštitu.

Primer 1:   

Da biste kreirali izveštaj koje prikazuje ko je poslata pozivnice za ekstranet lokaciji i osoba koja je izdala poziv, podesili izveštaj filtrira ovaj način:

Office 365 izveštaj o aktivnostima filtriran da prikaže pravljenje poziva

Primer 2:   

Kreiranje izveštaja koji prikazuje sve datoteke access aktivnosti spoljne partnera, podesite filtere događaj na sledeći način:

Office 365 izveštaj o aktivnosti koji prikazuje sve aktivnosti za ekstranet partnera

Upravljanje životnim ciklusom poslovnih partnera korisnika

Kada se završava ugovor sa poslovnom partneru, važno da uklonite sve pristup spoljnim poslovnog partnera mora da SharePoint Onlineje. Ovo je lista administrativnih radnji koje treba da ponesete:

  • Uklanjanje dozvole    - ukloni dozvole od partnera korisničke naloge koji dozvoljen pristup ka lokacijama. To se može uraditi uklanjanjem ili bezbednosnu grupu u kojoj su člana, ili tako što ćete ukloniti identitet korisnika iz Postavke lokacije > Dozvole za lokaciju > članovi stranice.

  • Brisanje partnera korisničke naloge    - brisanje partnera korisnike iz Office 365 pod uslovom da su više nije potrebna pristup nekim drugim resursima zakupca. Pročitajte članak Brisanje korisnika u usluzi Office 365.

  • Arhiva    - arhiva na lokaciju koju ste kreirali za vaš partner u SharePoint Online.

Takođe pogledajte

Upravljanje spoljnim deljenjem za SharePoint Online okruženje

Azure Active Directory B2B saradnje

Organizaciona relacije u Exchange Server

Obavestite u programu Skype za poslovne korisnike komunikacija sa spoljnim Skype za poslovne korisnike

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×