Planiranje ekstranet lokacije SharePoint Online preduzeća za posao (B2B)

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

U standardnom SharePoint Online spoljnog deljenja funkcije se mogu koristiti za kreiranje lokacije ekstranet saradnju (B2B) na poslu. Postoji nekoliko besplatni SharePoint Online funkcijama koje vam SharePoint Online odlično mesto odakle možete da imate jednostavan, izuzetno bezbedan i povezani partneri obaveza za deljenje.

Ako koristite i SharePoint Server 2013 ili SharePoint Server 2016, preporučujemo pregledanjem dostupne SharePoint hibridne funkcije za integraciju sistema SharePoint Server sa Office 365.

Da biste lakše planirali ekstranet lokacije, ćete idite preko sledeće u zadaci u ovom članku:

  • Odaberite model poziv koji najviše odgovara.

  • Odlučite ako partneri korisnici će morati SharePoint Online licenci koje funkcije ćete morati da pristupite na osnovu.

  • Kreiranje životni ciklus plana za goste korisnika i šta da radite sa sadržajem i korisnicima nalozima kada dovršite saradnju za koji kreirate na lokaciji.

Kada dovršite ovaj članak, Pročitajte obezbeđivanje ekstranet lokacije SharePoint Online.

Izbor kako da pozovete partnera korisnika

Ključni aspekt korišćenja ekstranet lokacije je upravljanje spoljnim poslovnih partnera korisnika. Slede neke načine administratorima da snabdevanje partnera korisnika u direktorijumu organizacije:

  • Koji pokreće korisnik goste poziv modela    - ovo je podrazumevana vrednost za novu kolekciju lokacija i preporučeni model koje pruža kontrolu administratorima i u isto vreme fleksibilnost krajnjim korisnicima možete da sarađujete sa svoje nove korisnike poslovnih partnera bez prostora interventne.

  • Lokacija vlasnika-koji pokreće goste poziv modela    – ako želite veću kontrolu od podrazumevanog deljenje modela preko koji možete da pozovete nove korisnike na lokaciji, možete da konfigurišete da dozvolite samo vlasnici lokacija da biste pozvali novi korisnici lokacija. Ovo sprečava ad hoc pozivnice iz koji se šalje korisnicima lokacije.

  • Administrator upravlja partnera korisnici modela    - u modelu korisnici upravlja administrator partnera, Office 365 unapred popunite zakupca direktorijuma sa goste korisnicima koji pozivate na lokaciju. To se može uraditi tako što ćete uvesti korisnike iz drugih Office 365 ili Azure AD zakupcima.

Pogledajte obezbeđivanje ekstranet lokacije SharePoint Online za detalje o tome kako se ove opcije odnose prema lokacije za deljenje i koje postavke da biste odabrali.

Dodeljivanje licence korisnicima partnera

Korisničke naloge gosta ograničenom mogućnosti u SharePoint Online. Pogledajte članak Upravljanje spoljnim deljenjem za SharePoint Online okruženje za detalje o te funkcije i koje dodatne mogućnosti može biti pribavljen. Ako utvrdite da partnera korisnici treba dodatna funkcionalnost, kao što je mogućnost da kreiraju lokacije tima, možete da dodelite licence SharePoint Online ovim korisničkim nalozima.

Napomena : Dodeljivanje dozvola za Exchange Online goste partnera korisnici nisu podržane.

Nadgledanje i izveštavanje o spoljnim korisnicima

Izveštaj o Office 365 u Office 365 centar za usaglašenost se koristi za prikazivanje Office 365 korisnik i administrator aktivnosti u vašoj kompaniji. Izveštaj mogu se filtrirati po datum i korisnik aktivnosti događaja za nadgledanje SharePoint Online ekstranet poziv statusa, ko je poslao pozivnice, a ko je prihvatio.

Da bi se nadgledao status mrežnog ekstranet nalog pozivnice, uključujući promene u domenu dozvolite ili odbijete liste; Ko je poslao poziv za deljenje, zahtevao to i ako je prihvatio, opozvan ili istekli, pogledajte Pretraga nadzora prijavljivanje u Office 365 centar za zaštitu.

Primer 1:   

Da biste kreirali izveštaj koje prikazuje ko je poslata pozivnice za ekstranet lokaciji i osoba koja je izdala poziv, podesili izveštaj filtrira ovaj način:

Office 365 izveštaj o aktivnostima filtriran da prikaže pravljenje poziva

Primer 2:   

Kreiranje izveštaja koji prikazuje sve datoteke access aktivnosti spoljne partnera, podesite filtere događaj na sledeći način:

Office 365 izveštaj o aktivnosti koji prikazuje sve aktivnosti za ekstranet partnera

Upravljanje životnim ciklusom poslovnih partnera korisnika

Kada se završi ugovor s poslovnom partneru, važno da uklonite sve pristup spoljnim poslovnom partneru mora da SharePoint Onlineje. Ovo je lista administrativnih radnji koje treba da ponesete:

  • Uklanjanje dozvole    - ukloni dozvole od partnera korisničke naloge koji dozvoljen pristup ka lokacijama. To se može uraditi uklanjanjem ili bezbednosnu grupu u kojoj su člana, ili tako što ćete ukloniti identitet korisnika iz Postavke lokacije > Dozvole za lokaciju > članovi stranice.

  • Brisanje partnera korisničke naloge    - brisanje partnera korisnike iz Office 365 pod uslovom da su više nije potrebna pristup nekim drugim resursima zakupca. Pročitajte članak Brisanje korisnika u usluzi Office 365.

  • Arhiviranje    - arhiva na lokaciju koju ste kreirali za vaš partner u SharePoint Online.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Upravljanje spoljnim deljenjem za SharePoint Online okruženje

Saradnja na Azure Active Directory B2B

Organizaciona vezama u Exchange Server

Obavestite u programu Skype za poslovne korisnike komunikacija sa spoljnim Skype za poslovne korisnike

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×