Plan za onemogućavanje otkrivanja osobe u usluzi OneDrive for Business i SharePoint Online

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Osobe otkrivanje je skup funkcija koja omogućava korisnicima da biste dobili informacije o osobama u organizaciji i veze ka dokumentima koje je oni imaju kreiralo. Onemogućavanje otkrivanja osoba nije uobičajeno koje bi trebalo da se izvrši, međutim, postoje određene situacije u kojima je onemogućavanje osoba otkrivanjem ima smisla. Trebalo bi da onemogućite samo osobe otkrivanjem u određenim slučajevima, na primer, u okruženju obrazovne gde možete poželeti da biste sprečili otkrivanja u drugim škola ili nastavnik vide studente u drugim školama ne unutar oblast određene studente.

Plan za onemogućavanje otkrivanja osoba u OneDrive for Business i SharePoint Online članak govori o osobama otkrivanjem, opcija dostupnih za onemogućavanje funkcionalnost i rezultate.

Postoji nekoliko elemenata da razmislite o tome kako biste onemogućili osobe otkrivanjem funkcionalnost:

Birač osoba

Možete da koristite kontrolu birač osoba da biste pronašli i izabrali osobe, grupe i tužbe kada lokaciju, listu ili biblioteku vlasnika dodeljuje dozvola u sistemu SharePoint. Kontrola osoba birača pruža „prepoznatljive” prikaz korisnika ili grupa kada se koristi u Zahtevaj potvrdu identiteta.

Administrator globalni zakupca sada možete da onemogućite funkcionalnost pretrage osoba koristi u birač osoba. Ekran „prepoznatljive” može da se onemogući pomoću SearchResolveExactEmailOrUPN parametar cmdlet Set-SPOTenant .

Rezultat onemogućavanja funkcionalnost je da biste rešili ime u birač osoba, morate da otkucate korisnika punu e-adresu ili glavno korisničko ime (UPN).

Pretraga

Trebalo bi da razmislite o tome kako želite pretrage da biste prikazali u okruženju. Tako što ćete onemogućiti pretrage osoba uklanjate sve instance Prikazivanje korisničkih profila u skupu rezultata pretrage. Za više informacija o onemogućavanju pretrage osoba, pogledajte članak Upravljanje pravilima za upite. Pretraga osoba kontroliše izvor rezultata lokalni rezultati osoba (sistem).

Čak i nakon pretrage osoba je onemogućen, prisustvo informacije o osobama je i dalje eventualnim na dokumentima na OneDrive for Business ili drugih resursa. Ako je ovo prihvatljiv, onda možete da onemogućite pretrage potpuno izmenom sve stranice rezultata pretrage sa porukom kao što su "Search has been disabled" na sledećim stranicama:

  • results.aspx

  • peopleresults.aspx

  • conversationresults.aspx

  • videoresults.aspx

Office Delve

Office Delve je tehnologiju Office graph i prikazuje korisnicima najbitniji sadržaj na osnovu koji rade sa i rade na.

Tako što ćete onemogućiti Delve, koje će se sakriti osobe i dokumente prikazivanje koji koriste Office Graph. Za dodatne informacije o usluzi Delve, uključujući i kako da ga onemogućite, pogledajte Office Delve za Office 365 administratore

Korisnički profil

Korisnički profil je kolekcija korisničkih svojstava, kao i smernica i postavki povezanih sa svakim od njih, koji opisuju pojedinačnog korisnika. Korisnički profili su važni jer pomažu korisnicima da pronađu sadržaj koji ih povezuje sa drugim osobama, saznaju više jedni o drugima i međusobno sarađuju koristeći društvene funkcije.

Informacije o korisničkom profilu bi primeri na sledeći način:

  • Zadržite pokazivač iznad svojstva „Izmenio” u biblioteci dokumenata koji prikazuje kontakt kartice neke osobe sa svojim podacima.

  • Stavke kao što su naslov, Odsek i telefon broj posla na stranici profila.

Da biste sakrili informacije o korisničkom profilu možete da onemogućite postavke sa stranice korisničkog profila ili da izuzmete profil osetljive informacije iz kataloga.

Informacije o tome kako da uredite stranicu korisničkog profila potražite u članku Dodavanje i uređivanje svojstava korisničkih profila.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×