Plan za mrežne uređaje koji se povezuju sa Office 365 uslugama

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Rezime   : Opisuje opcije za mrežni kapacitet, WAN akceleratore i uređaje za raspoređivanje opterećenja koji se koriste za povezivanje sa uslugom Office 365.

Neki mrežni hardver možda ima ograničenja podržanog broja istovremenih sesija. Organizacijama koje imaju više od 2000 korisnika preporučujemo da nadgledaju mrežne uređaje kako bi bile sigurne da oni mogu da podnesu dodatni saobraćaj usluge Office 365. Simple Network Management Protocol (SNMP) softver za nadgledanje može da vam pomogne u tome.

Ovaj članak je deo Planiranje mreže i podešavanje performansi za Office 365

Lokalnih postavki proxy servera odlazne Internet takođe utiče na mogućnost povezivanja sa Office 365 usluge za vaše klijentske aplikacije. Morate da konfigurišete i uređajima proxy servera mreže da dozvoljava veze za URL adrese usluge Microsoft oblaku i aplikacije. Svaka organizacija se razlikuje. Da biste dobili predstavu o tome kako Microsoft upravlja ovaj proces i količinu propusnog opsega smo snabdevanje, Pročitajte studije slučaja.

Sledeći članci pomoći za Skype za posao sadrže dodatne informacije o postavkama usluge Skype za posao:

Napomena : Iako su mnoge od ovih postavki specifične za Skype za posao, opšta uputstva za konfiguraciju mreže su primenljiva na sve Office 365 usluge.

Određivanje mrežnog kapaciteta

Svaki mrežni uređaj koji postoji u vezi ima ograničenje kapaciteta. Ti uređaji obuhvataju klijentske i serverske mrežne adaptere, rutere i komutatore klijenta i servera, kao i čvorišta koja ih međusobno povezuju. Odgovarajući mrežni kapacitet znači da nijedan od njih nije zasićen. Nadgledanje mrežne aktivnosti je ključno kako bi se obezbedilo da stvarna opterećenja na svim mrežnim uređajima budu manja od njihovog maksimalnog kapaciteta. Mrežni kapacitet utiče na performanse proxy uređaja.

Propusni opseg internet veze u većini slučajeva postavlja ograničenje za količinu saobraćaja. Loše performanse tokom časova najintenzivnijeg saobraćaja verovatno su izazvane prekomernim korišćenjem veze sa internetom. Ova situacija se odnosi i na slučaj poslovnice, gde su računari proxy servera poslovnice povezani sa proxy uređajem u sedištu poslovnice putem spore veze regionalne mreže (WAN).

Nadgledajte mrežnu aktivnost na interfejsu mreže proxy servera da biste testirali mrežni kapacitet. Ako je veća od 75 procenata maksimalnog propusnog opsega bilo kog mrežnog interfejsa, razmotrite povećanje propusnog opsega mrežne infrastrukture koja nije odgovarajuća. Možete i da razmotrite korišćenje naprednih funkcija kao što je HTTP kompresija.

WAN akceleratori

Ako organizacija koristi proxy uređaje za ubrzavanje regionalne mreže (WAN), možete da naiđete na probleme prilikom pristupa Office 365 uslugama. Možda ćete morati da optimizujete mrežni uređaj ili uređaje kako biste korisnicima obezbedili usaglašen utisak pri radu prilikom pristupa usluzi Office 365. Na primer, Office 365 usluge šifruju neki Office 365 sadržaj i TCP zaglavlje. Uređaj možda neće moći da rukuje ovom vrstom saobraćaja.

Pročitajte izjavu podrške za pomoću WAN upravljača optimizaciju ili saobraćaj/ispitivanja uređaja pomoću usluge Office 365.

Uređaji za raspoređivanje opterećenja hardvera i softvera

Organizacija mora da koristi rešenje u vidu balansera opterećenja hardvera (HLB) ili balansera opterećenja mreže (NLB) kako bi distribuirala zahteve serverima Active Directory usluga za ujedinjavanje (AD FS) i/ili Exchange hibridnim serverima. Uređaji za raspoređivanje opterećenja kontrolišu mrežni saobraćaj do lokalnih servera. Ti serveri su ključni za obezbeđivanje dostupnosti jedinstvenog prijavljivanja i Exchange hibridne primene.

Pružamo NLB rešenje zasnovano na softveru ugrađeno u uslugu Windows Server. Office 365 podržava ovo rešenje kako bi se postiglo raspoređivanje opterećenja.

Zidovima i proxy serveri

Više detalja o konfigurisanju zidovima i proxy serveri za povezivanje sa Office 365, Pročitajte Upravljanje Office 365 krajnje tačkemrežnog povezivanja sa Office 365i Rešavanje problema sa Office 365 povezivanja da biste saznali više o uređaji i štampane izbora.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Savetnici za primenu za Office 365 usluge

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×