Pitanja u vezi sa OneDrive planom za skladište i naplatom

Pitanja u vezi sa OneDrive planom za skladište i naplatom

Kada se upišete za OneDrive, dobijate 5 GB prostora za skladištenje, ali uvek možete da kupite više ili da se upišite za Office 365 kako biste dobili još prostora za skladištenje. Nastavite da čitate da biste saznali još informacija o planovima za skladištenje i naplati.

Ako imate pitanja o Office 365 pretplati koja uključuje OneDrive plan za skladište, idite na lokaciju Office.com da biste saznali više ili se obratite podršci za Office.

Neke cene izabranih planova menjaju se 20. juna 2017. Da biste proverili aktuelne informacije o dostupnim planovima za skladište u svojoj zemlji, posetite sajt Planovi usluge OneDrive.

Skladište

Koji planovi za skladište su dostupni i koliko koštaju?

Najnovije informacije o dostupnim planovima za skladište nalaze se u članku Planovi usluge OneDrive. Informacije o usluzi Office 365 potražite u članku Office 365 – odaberite Office.

Planovi za skladište i cene mogu da se razlikuju u zavisnosti od zemlje ili regiona. Da biste videli najnovije planove i cene, posetite stranicu Planovi za skladište po zemlji/regionu.

Kako radi OneDrive plan za skladište?

Ovo su neke ključne tačke u vezi sa uslugom pretplate na OneDrive:

 • Kada se prvi put upišete, dobijate 5 GB prostora za skladištenje besplatno. Ako vam je potrebno više prostora, možete da kupite planove sa većim ograničenjem skladišta. Pogledajte stranicu OneDrive planovi da biste dobili detalje u vezi sa tim planovima.

  Napomena : Skladište koje ste kupili zamenjuje početno skladište koje ste dobili prilikom upisivanja. Na primer, ako imate 5 GB od upisivanja i kupite plan sa 50 GB, ograničenje skladišta postaje 50 GB, a ne 55 GB.

 • Svi planovi se naplaćuju od dana kada kupite pretplatu. Planovi za skladište naplaćuju se na mesečnoj ili godišnjoj osnovi i podešeni su tako da se pretplata automatski obnavlja na kraju svakog perioda naplate i naplaćuje se pomoću odgovarajućeg načina plaćanja. Pri otkazivanju možete jednostavno da zaustavite proces automatskog obnavljanja i da na uobičajen način nastavite da koristite skladište do kraja tog ciklusa naplate ili možete odmah da otkažete pretplatu i dobijete refundaciju.

 • Ako premašite preostali prostor za skladištenje kada pretplata istekne, moći ćete da prikazujete, delite i preuzimate datoteke u usluzi OneDrive, ali nećete moći da otpremate datoteke dok ne kupite više prostora za skladištenje ili oslobodite prostor.

 • Možete i da pređete na niži nivo pretplate ako odlučite da vam je potrebno manje prostora za skladištenje.

 • Da biste prikazali trenutnu iskorišćenost skladišta ili dodali dodatni prostor za skladištenje, idite na stranicu skladišta.

Šta se dešava sa podacima ako otkažem pretplatu ili dodatno skladište istekne, a prekoračio/la sam ograničenje od 5 GB besplatnog prostora za skladištenje?

Ako otkažete pretplatu ili ako dodatno besplatno skladište istekne, podaci su vam i dalje dostupni. Datoteke u usluzi OneDrive možete da prikazujete, delite i preuzimate , ali ne možete da ih otpremate dok ne kupite više prostora za skladištenje ili ne oslobodite prostor. Ako tokom dužeg vremenskog perioda i dalje budete premašivali ograničenje skladišta, nalog vam se zamrzava. Informacije o vraćanju zamrznutog naloga u ispravno stanje potražite u članku Šta to znači kada se zamrzne OneDrive nalog?.

Naplata

Kako otkazujem pretplatu?

Sledeći koraci predviđeni su za otkazivanje pretplate na OneDrive skladište. Ako imate pretplatu na Office 365, pogledajte članak Otkazivanje usluge Office 365 za kuću.

 1. Idite na stranicu Upravljanje skladištem na OneDrive veb sajtu.

 2. Izaberite stavku Upravljaj pored plana za skladište da biste otišli na sajt Microsoft naloga.

 3. Izaberite stavku Usluge i pretplate.

 4. U odeljku OneDrive kliknite na dugme Otkaži. (Ako imate pretplatu na Office 365, pogledajte članak Otkazivanje usluge Office 365 za kuću.)

 5. Na stranici Kada želite da zaustavite pretplatu na OneDrive, izaberite da li želite da otkažete automatsko obnavljate ili želite da odmah zaustavite pretplatu i dobijete refundaciju, a zatim izaberite stavku Dalje.

Napomene : 

 • Pri otkazivanju možete jednostavno da zaustavite proces automatskog obnavljanja i da na uobičajen način nastavite da koristite skladište do kraja tog ciklusa naplate ili možete odmah da otkažete pretplatu i dobijete refundaciju.

 • Ako otkazujete zbog tehničkih problema sa uslugom OneDrive, želeli bismo da vam pomognemo. Pogledajte više članaka pomoći za OneDrive ili pronađite pomoć slanjem e-poruke timu za podršku za OneDrive.

Kada će moja pretplata isteći?

Pretplate ne mogu da isteknu. One se automatski obnavljaju posle svakog perioda naplate osim ako ih ne otkažete. Da biste videli kada će se pretplata obnoviti ili isteći ako ste je otkazali, idite na stranicu „Skladište“ na veb sajtu OneDrive, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Upravljanje pored plana za skladište da biste posetili sajt Microsoft naloga.

Mogu li unapred da platim za mesečni plan?

Ne možete da platite unapred za više meseci, ali mesečni planovi se obnavljaju automatski, pa ne morate da brinete o tome da li ćete se setiti da platite svakog meseca.

Kako da ažuriram informacije o naplati ili načine plaćanja koji se koriste uz moju pretplatu?

 1. Idite na stranicu Upravljanje skladištem na OneDrive veb sajtu.

 2. Izaberite stavku Upravljaj pored plana za skladište da biste otišli na sajt Microsoft naloga.

 3. Izaberite stavku Usluge i pretplate.

 4. U odeljku OneDrive, izaberite stavku Promeni način plaćanja, a zatim izaberite drugi način plaćanja ili izaberite stavku Dodaj novi način plaćanja.

Napomena : Da biste ažurirali informacije o naplati za način plaćanja, na vrhu stranice izaberite stavku Plaćanje i naplata > Informacije o naplati ili Opcije plaćanja, u zavisnosti od toga koje informacije želite da ažurirate.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Popravke ili privremena rešenja za nedavne probleme u usluzi OneDrive

Potražite pomoć tako što ćete poslati e-poruku timu podrške za OneDrive.

Posetite OneDrive centar pomoći.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×