Pitanja u vezi sa OneDrive planom za skladište i naplatom

Pitanja u vezi sa OneDrive planom za skladište i naplatom

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kada se upišete za OneDrive, dobijate 5 GB prostora za skladištenje, ali uvek možete da kupite više ili da se upišite za Office 365 kako biste dobili još prostora za skladištenje. Nastavite da čitate da biste saznali još informacija o planovima za skladištenje i naplati.

Ako imate pitanja o Office 365 pretplatu koja uključuje OneDrive plan za skladište, Idite na lokaciju Office.com da biste saznali više ili obratite se podršci za Office.

Neke izabranog plana cene će biti promena na 20 juna 2017. Da biste proverili trenutne informacije o planovima dostupan prostor za skladištenje u vašoj zemlji, posetite lokaciju OneDrive planovima.

Skladište

Koji planovi za skladište su dostupni i koliko koštaju?

Najnovije informacije o planovi za skladište dostupna je na OneDrive planovima. Informacije o sistemu Office 365 potražite u članku Office 365 – Odaberite Office.

Planovi za skladište i cene mogu da se razlikuju u zavisnosti od zemlje ili regiona. Da biste videli najnovije planove i cene, posetite stranicu Planovi za skladište po zemlji/regionu.

Kako radi OneDrive plan za skladište?

Ovo su neke ključne tačke u vezi sa uslugom pretplate na OneDrive:

 • Kada u početku se prijavite, dobićete besplatno 5 GB prostora za skladištenje. Ako je potrebno više prostora, možete da kupite plan sa većim ograničenje prostora za skladištenje. Pogledajte članak OneDrive planovima stranice detalje u vezi sa ove planove.

  Napomena : Skladište koje ste kupili zamenjuje početno skladište koje ste dobili prilikom upisivanja. Na primer, ako imate 5 GB od upisivanja i kupite plan sa 100 GB, ograničenje skladišta postaje 100 GB, a ne 105 GB.

 • Svi planovi se naplaćuju od dana kada kupite pretplatu. Planovi za skladište naplaćuju se na mesečnoj ili godišnjoj osnovi i podešeni su tako da se pretplata automatski obnavlja na kraju svakog perioda naplate i naplaćuje se pomoću odgovarajućeg načina plaćanja. Pri otkazivanju možete jednostavno da zaustavite proces automatskog obnavljanja i da na uobičajen način nastavite da koristite skladište do kraja tog ciklusa naplate ili možete odmah da otkažete pretplatu i dobijete refundaciju.

 • Ako premašite preostali prostor za skladištenje kada pretplata istekne, moći ćete da prikazujete, delite i preuzimate datoteke u usluzi OneDrive, ali nećete moći da otpremate datoteke dok ne kupite više prostora za skladištenje ili oslobodite prostor.

 • Možete i da pređete na niži nivo pretplate ako odlučite da vam je potrebno manje prostora za skladištenje.

 • Da biste prikazali trenutnu iskorišćenost skladišta ili dodali dodatni prostor za skladištenje, idite na stranicu za skladištenje.

Šta se dešava sa mojim podacima ako otkažem pretplatu ili moje dodatno skladište istekne i Premašili ste ograničenje 5 GB besplatnog prostora za skladištenje?

Ako otkažete pretplatu, ili besplatnog prostora za skladištenje bonus istekne, podaci će nastaviti da budu dostupni. Moći ćete da prikažete, deljenje i preuzimanje datoteka na vaš OneDrive, ali nećete biti u mogućnosti da otpremate datoteke dok ne kupite više prostora za skladištenje ili oslobodite prostor. Ako i dalje premaši Ograničenje skladišta za dužeg vremenskog perioda, vaš nalog će biti zamrznuta. Informacije o vratili zamrznuta nalog u dobrom stanju potražite u članku Šta to znači kada vaš OneDrive nalog je zamrznuta?.

Naplata

Kako otkazujem pretplatu?

Sledeći koraci predviđeni su za otkazivanje pretplate na OneDrive skladište. Ako imate pretplatu na Office 365, pogledajte članak Otkazivanje usluge Office 365 za kuću.

 1. Idite na Upravljanje skladišta na Veb lokaciji OneDrive .

 2. Izaberite stavku Upravljaj pored plana za skladište da biste otišli na sajt Microsoft naloga.

 3. Izaberite stavku Usluge i pretplate.

 4. U odeljku OneDrive kliknite na dugme Otkaži. (Ako imate pretplatu na Office 365, pogledajte članak Otkazivanje usluge Office 365 za kuću.)

 5. Na stranici Kada želite da zaustavite pretplatu na OneDrive, izaberite da li želite da otkažete automatsko obnavljate ili želite da odmah zaustavite pretplatu i dobijete refundaciju, a zatim izaberite stavku Dalje.

Napomene : 

 • Pri otkazivanju možete jednostavno da zaustavite proces automatskog obnavljanja i da na uobičajen način nastavite da koristite skladište do kraja tog ciklusa naplate ili možete odmah da otkažete pretplatu i dobijete refundaciju.

 • Ako ste otkazivanje zbog tehničkih problema sa OneDrive, voleli bismo mogućnost da vam pomogne. Pogledajte više OneDrive pomoć članke ili Dobijte pomoć putem e-pošte timu za podršku OneDrive.

Kada će moja pretplata isteći?

Pretplate ne istekne. Oni su obnavlja automatski posle svakog period naplate, osim ako otkažete ih. Da biste videli kada pretplata će se obnoviti ili isteći ako ste otkazali ga, idite na stranicu za skladištenje na Veb lokaciji OneDrive , a zatim dodirnite ili izaberite stavku Upravljanje pored plana za skladište da biste otišli na lokaciju Microsoft naloga.

Mogu li unapred da platim za mesečni plan?

Ne možete da platite unapred za više meseci, ali mesečni planovi se obnavljaju automatski, pa ne morate da brinete o tome da li ćete se setiti da platite svakog meseca.

Kako da ažuriram informacije o naplati ili načine plaćanja koji se koriste uz moju pretplatu?

 1. Idite na Upravljanje skladišta na Veb lokaciji OneDrive .

 2. Izaberite stavku Upravljaj pored plana za skladište da biste otišli na sajt Microsoft naloga.

 3. Izaberite stavku Usluge i pretplate.

 4. U odeljku OneDrive, izaberite stavku Promeni način plaćanja, a zatim izaberite drugi način plaćanja ili izaberite stavku Dodaj novi način plaćanja.

Napomena : Da biste ažurirali informacije o naplati za način plaćanja, na vrhu stranice izaberite stavku Plaćanje i naplata > Informacije o naplati ili Opcije plaćanja, u zavisnosti od toga koje informacije želite da ažurirate.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Popravke ili privremena rešenja za nedavne probleme u usluzi OneDrive

Pronađite pomoć za slanje e-poštom timu za podršku OneDrive.

Pogledajte još stranica podrške za OneDrive.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×