Pitanja u vezi sa OneDrive planom za skladište i naplatom

Pitanja u vezi sa OneDrive planom za skladište i naplatom

Kada se upišete za OneDrive, dobijate 5 GB besplatnog skladišta, ali uvek možete da ga kupite više ili da se upišite za Office 365 kako biste dobili dodatno skladište. 

Ako imate pitanja o Office 365 pretplati koja uključuje OneDrive plan za skladište, idite na lokaciju Office.com da biste saznali više ili se obratite podršci za Office.

Da biste prikazali trenutnu iskorišćenost skladišta ili dodali dodatni prostor za skladištenje, idite na stranicu skladišta.

Da biste proverili aktuelne informacije o dostupnim planovima za skladište u svojoj zemlji, posetite sajt Planovi usluge OneDrive.

Skladište

Koji planovi za skladište su dostupni i koliko koštaju?

Najnovije informacije o dostupnim planovima za skladište nalaze se u članku Planovi usluge OneDrive. Informacije o usluzi Office 365 potražite u članku Office 365 – odaberite Office.

Planovi za skladište i cene mogu da se razlikuju u zavisnosti od zemlje ili regiona. Da biste videli najnovije planove i cene, posetite stranicu Planovi za skladište po zemlji/regionu.

Kako radi OneDrive plan za skladište?

Ovo su neke ključne tačke u vezi sa uslugom pretplate na OneDrive:

 • Kada se prvi put upišete, dobijate 5 GB prostora za skladištenje besplatno. Ako vam je potrebno više prostora, možete da kupite planove sa većim ograničenjem skladišta. Pogledajte stranicu OneDrive planovi da biste dobili detalje u vezi sa tim planovima.

  Napomena: Skladište koje ste kupili zamenjuje početno skladište koje ste dobili prilikom upisivanja. Na primer, ako imate 5 GB od upisivanja i kupite plan sa 100 GB, ograničenje skladišta postaje 100 GB, a ne 105 GB.

  Važno: 

  • Ako nadograđujete sa OneDrive + 100 na Office 365 Home ili Office 365 Personal, morate da pošaljete e-poštu timu za podršku usluge OneDrive da biste otkazali prvobitnu OneDrive + 100 pretplatu.

  • Ako nadograđujete sa OneDrive +100 na Office 365 Home ili Office 365 Personal, morate da otkažete OneDrive pretplatu na 100 GB u Uslugama i pretplatama. Dodatne informacije potražite u članku Otkazivanje Microsoft pretplate.

 • Svi planovi se naplaćuju od dana kada kupite pretplatu. Planovi za skladište naplaćuju se na mesečnoj ili godišnjoj osnovi i podešeni su tako da se pretplata automatski obnavlja na kraju svakog perioda naplate i naplaćuje se pomoću odgovarajućeg načina plaćanja. Pri otkazivanju možete jednostavno da zaustavite proces automatskog obnavljanja i da na uobičajen način nastavite da koristite skladište do kraja tog ciklusa naplate ili možete odmah da otkažete pretplatu i dobijete refundaciju.

 • Ako premašite preostali prostor za skladištenje kada pretplata istekne, moći ćete da prikazujete, delite i preuzimate datoteke u usluzi OneDrive, ali nećete moći da otpremate datoteke dok ne kupite više prostora za skladištenje ili oslobodite prostor.

 • Možete i da pređete na niži nivo pretplate ako odlučite da vam je potrebno manje prostora za skladištenje.

 • Da biste prikazali trenutnu iskorišćenost skladišta ili dodali dodatni prostor za skladištenje, idite na stranicu skladišta.

Zašto vidim samo 1 TB uz Office 365 Home?

Uz pretplatu na Office 365 Home dobijate ukupno 6 TB skladišta: to je 1 TB (ili 1000 GB) po korisniku.

Možete da delite ukupan prostor za skladištenje i koristite više od 1 TB deljenjem fascikli među korisnicima i dodavanjem deljenih fasciklu u svoj OneDrive.

Da biste upravljali pretplatom na Office, posetite portal Microsoft naloga.

Šta se dešava sa podacima ako otkažem pretplatu ili dodatno skladište istekne, a prekoračio/la sam ograničenje od 5 GB besplatnog prostora za skladištenje?

Ako otkažete pretplatu ili ako dodatno besplatno skladište istekne, podaci su vam i dalje dostupni. Datoteke u usluzi OneDrive možete da prikazujete, delite i preuzimate , ali ne možete da ih otpremate dok ne kupite više prostora za skladištenje ili ne oslobodite prostor. Ako tokom dužeg vremenskog perioda i dalje budete premašivali ograničenje skladišta, nalog vam se zamrzava. Informacije o vraćanju zamrznutog naloga u ispravno stanje potražite u članku </c0>Šta to znači kada se zamrzne OneDrive nalog?.

Naplata

Kako otkazujem pretplatu?

Sledeći koraci predviđeni su za otkazivanje pretplate na OneDrive skladište. Za pretplatu na Office 365 pogledajte članak Otkazivanje ili isključivanje periodične naplate za Microsoft pretplatuhttps://support.microsoft.com/help/4027815/</c0>.

 1. Idite na stranicu Upravljanje skladištem na OneDrive veb sajtu.

 2. Izaberite stavku Upravljaj pored plana za skladište da biste otišli na sajt Microsoft naloga.

 3. Izaberite stavku Usluge i pretplate.

 4. U odeljku OneDrive kliknite na dugme Otkaži. (Za pretplate na Office 365 pogledajte članak Otkazivanje ili isključivanje periodične naplate za Microsoft pretplatu.)

 5. Na stranici Kada želite da zaustavite pretplatu na OneDrive, izaberite da li želite da otkažete automatsko obnavljate ili želite da odmah zaustavite pretplatu i dobijete refundaciju, a zatim izaberite stavku Dalje.

Napomene: 

 • Pri otkazivanju možete jednostavno da zaustavite proces automatskog obnavljanja i da na uobičajen način nastavite da koristite skladište do kraja tog ciklusa naplate ili možete odmah da otkažete pretplatu i dobijete refundaciju.

 • Ako otkazujete zbog tehničkih problema sa uslugom OneDrive, želeli bismo da vam pomognemo. Pogledajte više članaka pomoći za OneDrive ili pronađite pomoć slanjem e-poruke timu za podršku za OneDrive.

Kada će moja pretplata isteći?

Pretplate ne mogu da isteknu. One se automatski obnavljaju posle svakog perioda naplate osim ako ih ne otkažete. Da biste videli kada će se pretplata obnoviti ili isteći ako ste je otkazali, idite na stranicu „Skladište“ na veb sajtu OneDrive, a zatim izaberite stavku Upravljanje pored plana za skladište da biste posetili sajt Microsoft naloga.

Mogu li unapred da platim za mesečni plan?

Ne možete da platite unapred za više meseci, ali mesečni planovi se obnavljaju automatski, pa ne morate da brinete o tome da li ćete se setiti da platite svakog meseca.

Kako da ažuriram informacije o naplati ili načine plaćanja koji se koriste uz moju pretplatu?

 1. Idite na stranicu Upravljanje skladištem na OneDrive veb sajtu.

 2. Izaberite stavku Upravljaj pored plana za skladište da biste otišli na sajt Microsoft naloga.

 3. Izaberite stavku Usluge i pretplate.

 4. U odeljku OneDrive, izaberite stavku Promeni način plaćanja, a zatim izaberite drugi način plaćanja ili izaberite stavku Dodaj novi način plaćanja.

Napomena: Da biste ažurirali informacije o naplati za način plaćanja, na vrhu stranice izaberite stavku Plaćanje i naplata > Informacije o naplati ili Opcije plaćanja, u zavisnosti od toga koje informacije želite da ažurirate.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Popravke ili privremena rešenja za nedavne probleme u usluzi OneDrive

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte odeljak stranice podrške za OneDrive.
Za OneDrive mobilnu aplikaciju pogledajte odeljak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku

Forumi Office 365 zajednice

Podrška za nalog
Za pomoć u vezi sa Microsoft nalogom ili pretplatom posetite pomoć za Microsoft nalog.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×