Perspektive u programskom dodatku Power Pivot

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Jedna od prednosti korišćenja programskog dodatka Power Pivot za preciziranje modela podataka je mogućnost dodavanja perspektiva. Perspektive pružaju prilagođene prikaze koje definišete za određenu grupu korisnika ili poslovni scenario, što vam olakšava kretanje kroz velike skupove podataka.

U perspektivu možete da uključite bilo koju kombinaciju tabela, kolona i mera (uključujući KPI-ove) i možete da kreirate više perspektiva za različite izveštajne grupe u svojoj organizaciji.

Perspektive mogu da se koriste kao izvor podataka za ostale izvedene tabele i izveštaje, uključujući izveštaje prikaza Power View. Kada se povežete sa radnom sveskom koja sadrži perspektive, možete da odaberete određenu perspektivu na stranici „Izbor tabela i prikaza“ u okviru čarobnjaka za povezivanje podataka.

 1. Proverite da li imate SharePoint 2013 koji sadrži Excel Services. Biće vam potreban SharePoint da biste hostovali radnu svesku. Perspektive mogu da se koriste kao izvor podataka samo kada je radna sveska na serveru.

 2. Počnite sa radnom sveskom koja sadrži Model podataka i Power Pivot programskog dodatka. Detalje potražite u članku Kreiranje modela podataka u programu Excel i Pokrenite Power Pivot u programu Microsoft Excel 2013 programski dodatak.

 3. U Power Pivot prozoru kliknite na karticu Više opcija > a zatim na Kreiraj i upravljaj.

 4. U perspektivama kliknite na dugme Nova perspektiva.

 5. Imenujte perspektivu i označite polje koje želite da uključite.

 6. Sačuvajte radnu svesku na SharePoint serveru.

  Napomene: 

  • Uvek uključite najmanje jedno polje jer će u suprotnom korisnik perspektive videti praznu listu polja.

  • Odaberite samo ona polja koja su korisna u izveštaju. Ne morate da izaberete ključeve ili kolone za navigaciju ili izračunavanje. Excel može da koristi ceo model, čak iako perspektiva ne uključuje određene elemente.

  • Da biste izmenili perspektivu, potvrdite i opozovite izbor polja u koloni perspektive čime se polja dodaju i uklanjaju iz perspektive.

  • Kada postavite pokazivač miša na ćeliju perspektive, pojavljuje se dugmad koja vam omogućava da brišete, preimenujete ili kopirate perspektivu.

Takođe pogledajte

Svojstva Power Pivot izveštavanja za Power View

Power Pivot: Moćna analiza podataka i modelovanje podataka u programu Excel

Power View: Istraživanje, vizuelizacija i predstavljanje podataka

Video zapisi o programskim dodacima Power View i Power Pivot

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×