Partneri: Upravljanje klijentima

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Napomena : Ova funkcija je dostupna samo Microsoft Cloud partnerima koji su ovlašćeni da nude delegiranu administraciju i ovlašćenim dobavljačima usluga.

U prikazu liste upravljanja klijentima će se prikazati samo klijenti koji su vam dali dozvolu da upravljate njihovim organizacijama. Ako imate klijente, ali nemate delegirani pristup da biste njima upravljali, oni se neće prikazati.

  • Možete da prikažete sve svoje klijente u prikazu liste na prvi pogled i da vidite sve primenljive usluge zahteve ili probleme povezane probleme.

  • Ako u prikazu liste izaberete klijenta, u oknu sa detaljima će se prikazati informacije kao što su njegova adresa, pretplate i mogućnost otvaranja Office 365 centra administracije klijenta.

  • Kada izaberete klijenta u prikazu liste, a zatim izaberete funkciju u levom oknu, ta funkcija će pretraživati u kontekstu tog klijenta. Na primer, ako na listi klijenata izaberete klijenta contoso.onmicrosoft.com, a zatim stavku ispravnost usluge, prikazaće se ispravnost usluge preduzeća Contoso.

Sledeća tabela opisuje funkcije upravljanja klijentima i, ako je primenljivo, veze do članka u kom možete da saznate više o toj funkciji.

Upravljanje

Opis

Više informacija

Upravljanje organizacijom klijenta

Da biste upravljali organizacijom klijenta, izaberite klijenta u prikazu liste i kliknite na jednu od veza centar administracije u oknu sa desne strane radnju. Na primer, ako želite da upravljate postavkama Exchange klijenta, izaberite stavku Exchange centar administracije.

Da biste potražili klijenta kliknite na ikonu "Pretraži" na vrhu prikaza liste i otkucajte ime delimična ili pun organizacije ili primarni domen. Pritisnite taster enter na tastaturi pokrenete pretragu.

Partneri: Pristup centre administracije

Ispravnost usluge

Da biste saznali da li neko od klijenata ima upozorenja o ispravnosti usluge, sortirajte po koloni „Ispravnost usluge“. Ako klijent ima problema sa ispravnošću, u koloni će se nalaziti ikona informacija. Kada kliknete na ikonu, bićete preusmereni na izveštaj o ispravnosti usluge klijenta.

Ispravnost usluge klijenta možete da prikažete i tako što ćete izabrati klijenta sa liste, a zatim izabrati stavku Ispravnost usluge u levom oknu.

Pregled statusa usluga

Zahtevi za uslugom

Da biste prikazali zahteve za uslugom klijenta, izaberite klijenta u prikazu liste, a zatim izaberite stavku Zahtevi za uslugom u levom oknu.

Možete i da kreirate zahtev za uslugom u ime klijenta. Izaberite klijenta u prikazu liste Upravljanje klijentima, a zatim izaberite stavku Zahtevi za uslugom. Kliknite na dugme za dodavanje + da biste kreirali zahtev za uslugom.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×