Partneri: Izgradnja preduzeća i upravljanje Office 365 pretplatom partnera

Kao ovlašćenom Microsoft Cloud partneru, Office 365 vam nudi mogućnost da povećate bazu klijenata i uspostavite dugotrajne veze sa klijentima. Oni pomoću usluge Office 365 mogu da koriste usluge zasnovane na tehnologiji oblaka i ne moraju da upravljaju rezervnim kopijama podataka, hardverom i ažuriranjima servera. Oni su voljni da plate mesečnu ili godišnju naknadu da bi bili oslobođeni briga zahvaljujući ovim i drugim uslugama. Koristite funkcije na sajtu Centar administracije za partnere da biste klijentima slali pozive za probnu verziju i ponude za kupovinu i nudili im usluge delegirane administracije, u zavisnosti od toga koje usluge ste ovlašćeni da pružate. Možete i da koristite šifre proizvoda da biste podesili pretplatu klijenta na Office 365.

Kada se prijavite u uslugu Office 365, izaberite stavku Partner da biste otišli na stranicu Centar administracije za partnere. Na stranici Upravljanje klijentima ili Pregled partnera videćete različite veze, u zavisnosti od toga koje tipove usluga ste ovlašćeni da pružate.

U ovom članku

Potvrda informacija o preduzeću

Upravljanje pretplatom preduzeća

Upravljanje klijentima

Pravljenje i slanje poziva za probnu verziju

Pravljenje i slanje ponuda za kupovinu

Ponuda delegirane administracije

Korišćenje šifre proizvoda za podešavanje pretplate klijenta

Potvrda informacija o preduzeću

Pre nego što se prvi put obratite klijentima, proverite da li su informacije o preduzeću ispravne. Klijenti mogu da vide informacije o preduzeću, na primer broj telefona i e-adresu, na više lokacija u usluzi Office 365.

Ime preduzeća se pojavljuje kao veza u gornjem desnom uglu stranice Upravljanje klijentima ili Pregled partnera. Kliknite na ovu vezu da biste pregledali informacije o preduzeću. Te informacije možete da uređujete ako ste globalni administrator. Više informacija potražite u članku Promena adrese organizacije i drugih informacija o profilu.

Upravljanje pretplatom preduzeća

Kao partner imate sopstveni Office 365 nalog preduzeća koji obuhvata korisničke naloge. Da biste upravljali postavkama za korisnike i administratore preduzeća, izaberite stavke Kontrolna tabla > Korisnici > Aktivni korisnici.

Dodatne informacije o upravljanju korisnicima potražite u članku Pravljenje ili uređivanje korisnika.

Kada kreirate novog korisnika ili uređujete postojećeg korisnika, postavite administratorske dozvole za korisnika.

Napomena: .Uverite se da u prikazu liste „Upravljanje klijentima“ nije izabran klijent.

  1. Idite na Kontrolna tabla > Korisnici > Aktivni korisnici.

  2. Na stranici Aktivni korisnici kliknite na dugme Dodaj  Dodavanje . Druga mogućnost je da izaberete korisnika kojeg želite da uredite i kliknete na dugme Uredi  Uređivanje .

  3. Na kartici Postavke za partnere su dostupne ove dodatne opcije:

  4. Dodeli administrativni pristup preduzeću: Kliknite na dugme Da da biste korisniku dodelili pristup stranici Administrator. Odaberite ulogu sa liste da biste korisniku dali privilegije administratora za preduzeće.

  5. Dodeli administrativni pristup podržanim preduzećima: Kliknite na dugme Da da biste omogućili korisnicima da kreiraju probne pozivnice i ponude za kupovinu na stranici Pregled partnera. Odaberite odgovarajući pristup sa liste:

    • Puna administracija: Ova uloga ima iste privilegije kao uloga globalnog administratora za podržana preduzeća.

    • Ograničena administracija: Ova uloga ima iste privilegije kao uloga administratora za lozinku za preduzeća koja podržavate.

Dodatne informacije o ulogama i dozvolama administratora potražite u članku Dodela uloga administratora.

Možda ćete morati i da upravljate domenima i konfigurišete postavke usluga. Dodatne informacije o podešavanju pretplata na Office 365 i upravljanju njima potražite u članku Podešavanje usluge Office 365 za preduzeća.

Upravljanje klijentima

Napomena:  Ova funkcija je dostupna samo partnerima koji su ovlašćeni da nude delegiranu administraciju i ovlašćenim dobavljačima usluga.

Klijentima možete da pomognete tako što ćete upravljati njihovim pretplatama, praviti i prosleđivati zahteve za uslugama i vraćati lozinke. Ako upravljate sa manje od 100 klijenata, koristite novu funkciju upravljanja klijentima. Dodatne informacije potražite u članku Upravljanje klijentima u centru administracije za partnere.

Ako upravljate sa 100 ili više klijenata, pročitajte članak Pronalaženje klijenata i pomaganje klijentima.

Kreiranje i slanje probnih pozivnica

Napomena:  Ova funkcija dostupna je samo partnerima koji su ovlašćeni savetnici za pretplatu.

Pozivnice možete kreirati i slati klijentima kako bi mogli da isprobaju sistem Office 365. Pozivnica može da sadrži jednu probnu pretplatu.

Ako ste certifikovani da nudite delegiranu administraciju, u poziv za probnu verziju možete da dodate opciju koja vam omogućava da upravljate pretplatom u ime klijenta. To olakšava klijentu da isproba sistem Office 365.

Kada kreirate probnu pozivnicu, za vas se kreira prilagođeni URL. URL ima ugrađeni kôd koji vas identifikuje kao savetnika za pretplate. Ovaj URL možete koristiti za jednog klijenta ili više njih. URL možete poslati klijentu u e-poruci ili ga objaviti na Veb lokaciji.

Dodatne informacije o pozivima za probnu verziju potražite u članku Pravljenje poziva za probnu verziju.

Kreiranje i slanje ponuda za kupovinu

Napomena:  Ova funkcija je dostupna samo Microsoft Cloud partnerima koji su ovlašćeni savetnici za pretplatu.

Kada klijentima pošaljete poziv za probnu verziju, nastavite sa ponudom za kupovinu. Ponudu možete prilagoditi tako da uključuje određene usluge potrebne klijentima, kao i tačan broj korisničkih licenci. Ako ste certifikovani da nudite delegiranu administraciju, u ponudu za kupovinu možete dodati opciju koja vam omogućava da upravljate pretplatom u ime klijenta.

Kada kreirate ponudu za kupovinu, za vas se kreira prilagođeni URL. URL ima ugrađeni kôd koji vas identifikuje kao savetnika za pretplate. Ovaj URL možete koristiti za jednog klijenta ili više njih. URL pošaljite klijentu u e-poruci ili ga objavite na Veb lokaciji.

Ako klijent želi drugi broj licenci, pošaljite mu novu ponudu ili on može promeniti broj licenci kada kupi pretplatu.

Dodatne informacije o ponudama za kupovinu potražite u članku Pravljenje ponude za kupovinu.

Ponuda delegirane administracije

Napomena:  Ova funkcija je dostupna samo Microsoft Cloud partnerima koji su certifikovani da ponude delegiranu administraciju.

Ako imate klijente koji su već pretplaćeni na uslugu Office 365, možete da im pružite veći nivo podrške tako što ćete ponuditi delegiranu administraciju. Vi kao delegirani administrator izvršavate većinu administrativnih zadataka za pretplatu klijenta.

Kada pošaljete probnu pozivnicu ili ponudu za kupovinu, klijentima možete ponuditi delegiranu administraciju. Ponudu za delegiranu administraciju možete poslati i kada klijent kupi pretplatu.

Da biste upravljali uslugama u ime klijenta, klijent mora da vas ovlasti kao delegiranog administratora tako što će prihvatiti vašu ponudu. Više informacija potražite u članku Ponuda delegirane administracije.

Korišćenje šifre proizvoda za podešavanje pretplate klijenta

Napomena: Ova funkcija je dostupna samo Microsoft Cloud partnerima koji su ovlašćeni savetnici za pretplatu.

Klijentima možete da obezbedite pretplate na Office 365 tako što ćete kupiti Office 365 šifre proizvoda, a zatim podesiti pretplatu klijenta na Office 365. Klijentu u isto vreme možete da ponudite i delegiranu administraciju. Ako ste navedeni kao zvanični partner (POR) klijenta, možete da dobijete dodatne prednosti, kao što je primanje obaveštenja o promenama pretplate klijenta. Morate biti partner savetnik za pretplate da biste bili navedeni kao POR klijenta.

Informacije o tome kako da podesite pretplatu klijenta pomoću šifara proizvoda potražite u članku Podešavanje pretplate klijenta pomoću šifre proizvoda.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×