Označavanje dolaznih poruka zastavicom za praćenje

Neke poruke će duže čekati da na njih odgovorite. Zastavica je vizuelni podsetnik da želite da se vratite toj poruci kasnije.

Na lista poruka uradite nešto od sledećeg:

  • Kliknite na Zastavica za praćenje da biste označili zastavicom poruku za praćenje danas.

  • Desnim tasterom miša kliknite na Zastavica za praćenje da biste izabrali druge opcije datuma.

Ako ste otvorili poruku i čitate je u njenom posebnom prozoru, izaberite karticu Poruka, kliknite na dugme Praćenje, a zatim izaberite vreme kada želite da je pratite.

Prati sutra
Navedite kada želite da pratite poruku

Rokovnik sa Zadaci na traka za navigaciju prikazuje sve stavke označene zastavicom i zadatke koje ste kreirali. Ako zakačite rokovnik sa obavezama uz desnu ivicu prozora programa Outlook, poruka označena zastavicom biće prikazana i tamo.

Postavljanje podsetnika za važnije stvari

Ako imate mnogo poruka označenih zastavicama, lako se može dogoditi da propustite neku koja je važnija. U vezi s tim problemom mogu da vam pomognu podsetnici. Zastavice su suptilni vizuelni podsetnici, ali podsetnici se pojavljuju i zahtevaju da preduzmete radnju – baš kao i upozorenja koja vidite za predstojeći sastanak ili zakazanu obavezu.

Kliknite na zastavicu desnim tasterom miša a zatim izaberite stavku Dodaj podsetnik.

Dodavanje podsetnika
Kliknite desnim tasterom miša na zastavicu, a zatim izaberite stavku „Dodaj podsetnik“.

Preporučujemo da u dijalogu Prilagođeno promenite podrazumevani tekst Označi kao u opis ili radnju. Na primer, možete da upišete Pošalji Ani odgovor u vezi sa pitanjem za dozvolu.

Izbor u polju za potvrdu Podsetnik već je potvrđen, pa unesite datum i vreme kad želite da se pojavi podsetnik.

Prilagođeni dijalog
Unos datuma i vremena kada želite da se podsetnik pojavi

Danas je prerano – želim da izaberem drugi datum

  • Da biste promenili datum ili vreme praćenja zastavice ili podsetnika, na listi poruka kliknite desnim tasterom miša na zastavicu, a zatim izaberite stavku Sutra, Ove sedmice, Sledeće sedmice, Bez datuma ili Prilagođeno.

    Ako je poruka otvorena u svom prozoru, izaberite karticu Poruka, kliknite na dugme Praćenje, a zatim na jednu od opcija.

  • Ako često menjate stavku Danas u neku drugu opciju, možete da podesite tu opciju kao zastavicu za brzo obeležavanje – tip zastavice koji se postavlja kad prvi put kliknete na nju.

    Na listi poruka pritisnite desnim tasterom miša bilo koju zastavicu, kliknite na Podešavanje brzog klika i izaberite Danas, Sutra, Ove sedmice, Sledeće sedmice ili Bez datuma.

  • Opcija Bez datuma je dostupna kad označite poruke zastavicom i može da se postavi kao „Brzi klik“. Ovaj izbor je dobar za stavke označene zastavicom koje morate da pratite, ali nema krajnjeg roka. Opcija Prilagođeno omogućava da unesete određeni datum za označene stavke.

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×