Outlook.com mi ne dozvoljava da pošaljem e-poštu

Ako imate problema prilikom slanja poruka na sajtu Outlook.com, isprobajte ova rešenja.

Ako ne primate poruke, pročitajte članak Nisam primio/la e-poruku koju je neko poslao na moj Outlook.com nalog.

Provera statusa usluge

Ako imate problema sa Outlook.com, proveritestatus usluge. Ako status nije zelen, sačekajte da usluga počne normalno da radi i pokušajte ponovo.

Prijemno sanduče je puno

Ako vam je prijemno sanduče puno, ne možete da šaljete ili primate nove poruke. Da biste oslobodili prostor u prijemnom sandučetu, pokušajte da ispraznite fasciklu sa neželjenom poštom tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na dugme Neželjena e-pošta > Izbriši sve.

Snimak ekrana opcije „Izbriši sve“

Da biste uklonili neželjenu e-poštu iz prijemnog sandučeta ili fascikli arhive, možete da koristite opciju „Čišćenje“. Čišćenje omogućava da automatski izbrišete sve dolazne e-poruke od određenog pošiljaoca, zadržite samo najnoviju poruku tog pošiljaoca ili izbrišete e-poruke tog pošiljaoca koje su starije od 10 dana. Izaberite poruku koju želite da očistite i izaberite stavku Čišćenje.

Snimak ekrana dugmeta „Počisti“.

Još jedan dobar način da oslobodite prostor u prijemnom sandučetu jeste čuvanje fotografija i dokumenata u usluzi OneDrive. Da biste saznali kako da sačuvate priloge u usluzi OneDrive, pročitajte članak Ograničenja skladišta u usluzi Outlook.com.

Ne možete da pošaljete e-poruku iz aplikacije Windows Live Pošta, sa mobilnog uređaja ili iz programa Outlook na računaru

Ranije ove godine, predstavili smo novi Outlook.com koji vam pomaže da se usredsredite na ono što vam je važno, lako sarađujete i budete produktivniji. Kao deo nadogradnje, premeštamo naloge u bezbedniju i pouzdaniju infrastrukturu.

Ponovo povežite Outlook.com nalog sa programom Outlook na računaru ili aplikacijom Outlook na telefonu

Trebalo bi da ponovo povežete Outlook.com nalog sa programom Outlook na računaru ili sa aplikacijom Outlook na telefonu da biste obezbedili najbolji utisak pri radu i rešili probleme. Dodatne informacije o tome kako da ponovo povežete nalog potražite u ovom članku.

Korišćenje aplikacije e-pošte u operativnom sistemu Windows

Windows Live Pošta 2012 više se ne povezuje sa Outlook.com nalozima. Korisnici programa Windows Live Pošta moraće da koriste neku drugu aplikaciju ili veb pregledač da bi posetili sajt www.outlook.com. Ugrađena aplikacija e-pošte u operativnom sistemu Windows jeste preporučena zamena za aplikaciju Windows Live Pošta 2012 i predstavlja najčešće korišćenu aplikaciju e-pošte među Outlook.com korisnicima danas. Pročitajte više o tome zašto Windows Live Pošta 2012 neće da se poveže sa uslugom Outlook.com

Nedavno ste promenili lozinku

Ako ste promenili lozinku za Outlook.com, možda ćete morati da promenite postavke naloga e-pošte u programu Outlook i u aplikacijama za mobilne uređaje.

Poruke ili prilozi su preveliki

Ako ste povezali Outlook.com nalog sa programom Outlook na računaru ili sa aplikacijom Outlook na telefonu i pokušate da pošaljete poruku sa prilogom koji je veći od 25 MB, Outlook neće poslati poruku.

Da biste rešili problem, pređite u otpremno sanduče i otvorite zaglavljene e-poruke. Prvo počnite od najstarije poruke. Ako poruka sadrži prilog koji je veći od 25 MB, izbrišite prilog i priložite manju datoteku ili otpremite datoteku u OneDrive, a zatim priložite vezu ka prilogu. Zatim pokušajte ponovo da pošaljete poruku.

Da biste saznali više o prilaganju datoteka porukama u programu Outlook za Windows, pročitajte odeljak Prilaganje datoteke e-poruci u programu Outlook za Windows.

Provera reda za adresu „Za“

Uverite se da su adrese e-pošte osoba kojima pokušavate da pošaljete poruku ispravno oblikovane. Ako pokušate da pošaljete poruku na pogrešno otkucanu adresu e-pošte, pojaviće se poruka o grešci.

Na primer, ako slučajno izostavite „.com“ iz adrese e-pošte, dobićete grešku nalik na ovu:

Snimak ekrana greške oblikovanja adrese u usluzi Outlook.com.

Premašili ste ograničenje broja dnevnih poruka

U cilju odvraćanja pošiljalaca bezvredne pošte, Outlook.com ograničava broj poruka koje se mogu poslati tokom jednog dana. Ako primite poruku da ste dostigli ograničenje broja dnevnih poruka, pokušajte sledeće:

 • Sačuvajte e-poruku kao radnu verziju i pošaljite je sledećeg dana.

 • Povećajte ograničenja broja poruka tako što ćete dodati bezbednosne informacije svom nalogu.

 • Ako je e-poruka kreirana na mobilnom uređaju, dodirnite da biste zatvorili poruku. Primićete obaveštenje koje vas pita da li želite da sačuvate ili izbrišete poruku. Izaberite stavku Sačuvaj, a zatim Sinhronizuj. Zatim možete da odete u Outlook.com na računaru, otvorite radnu verziju i pošaljite je.

Nalog vam je možda blokiran

Ako ne možete da šaljete ili primate e-poštu, nalog vam je možda privremeno blokiran jer smo primetili neke neobične aktivnosti prijavljivanja. Da biste saznali kako da deblokirate nalog, pročitajte članak Deblokiranje mog Outlook.com naloga.

Dodali ste previše primalaca u jednu e-poruku

Outlook.comograničava broj primalaca koje možete da dodate e-poruci. Ako premašite ograničenje, poruka o grešci će vas obavestiti koliko primalaca možete da dodate e-poruci. Uklonite neke primaoce, a zatim pokušajte ponovo da pošaljete poruku.

Sadržaj pokreće filtere neželjene e-pošte

Outlook.com blokira slanje poruka kada sadržaj Outlook.com filterima neželjene e-pošte izgleda kao neželjena e-pošta. Povremeno valjane e-poruke mogu da se označe kao neželjene. Ako je poruka blokirana, pokušajte da promenite sadržaj poruke, a zatim da je ponovo pošaljete.

Povećajte ograničenja broja poslatih poruka

Ograničenja broja poslatih poruka možete povećati tako što ćete dodati bezbednosne informacije svom nalogu. Idite na stranicu bezbednosti Microsoft naloga, izaberite Ažuriraj informacije i dodajte sledeće bezbednosne informacije svom nalogu:

Broj telefona

 1. Izaberite stavku Dodaj bezbednosne informacije.

 2. U dijalog unesite broj telefona.

 3. Izaberite stavku Dalje i pratite uputstva na ekranu.

Alternativna adresa e-pošte

 1. Izaberite stavku Dodaj bezbednosne informacije.

 2. U dijalogu kliknite na strelicu pored stavke Broj telefona, a zatim izaberite stavku Alternativna adresa e-pošte.

 3. Unesite alternativnu adresu e-pošte

 4. Izaberite stavku Dalje i pratite uputstva na ekranu.

Verifikacija u dva koraka

 1. Izaberite stavku Podešavanje verifikacije u dva koraka.

 2. Unesite lozinku, a zatim kliknite na dugme Prijavi se.

 3. Izaberite stavku Dalje i pratite uputstva na ekranu.

Nedovoljna dozvola

Information Rights Management (IRM) dozvoljava pošiljaocima da odrede dozvole za pristup za e-poruke, što može da obuhvata sprečavanje neovlašćenih osoba da prosleđuju, čitaju, štampaju ili kopiraju poruke. Da biste saznali više o ovoj funkciji, pogledajte Uvod u IRM za e-poruke.

Šaljete e-poštu sa starijeg uređaja koji koristi AUTH PLAIN

Outlook.com više ne podržava AUTH PLAIN potvrdu identiteta. Ako pokušate da šalje poruke sa uređaja koji koristi AUTH PLAIN potvrdu identiteta, poruke se neće slati. Za više informacija pogledajte odeljak Outlook.com više ne podržava AUTH PLAIN potvrdu identiteta.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Community Forum button Dugme „Obratite se podršci“

Srodne teme

Oslobodite prostor za skladištenje u usluzi Outlook.com

Nisam primio/la e-poruku koju je neko poslao na moj Outlook.com nalog

Organizovanje prijemnog poštanskog sandučeta pomoću arhiviranja, čišćenja i drugih alatki u usluzi Outlook.com

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×