Outlook Web App Light > Bezbednost e-pošte

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Osnovna verzija programa Outlook Web App ima jednostavniji izgled i funkciju. Pored toga, ona bolje radi sa pomoćnim tehnologijama kao što su čitači ekrana zato što je zasnovana na HTML-u. Međutim, u osnovnoj verziji ima manje dostupnih bezbednosnih funkcija.

Mogućnost da pristupite poštanskom sandučetu sa javnog računara ili internet kioska može biti veoma korisna ako mnogo putujete. Ali korišćenje javnih računara može da ugrozi bezbednost vaših podataka, identiteta i bezbednosnih akreditiva. Postoje mere predostrožnosti koje mogu da vam pomognu da zaštitite podatke i privatnost kada pristupate poštanskom sandučetu sa javnog računara.

Ako se pitate zašto vidite osnovnu verziju programa Outlook Web App, kako da se vratite na standardnu verziju programa Outlook Web App ili sistema Office ili kako da koristite drugi program za e-poštu na mobilnom uređaju ili računaru, pročitajte članak Outlook Web App Light.

U ovom članku

Putovanje sa aplikacijom Outlook Web App

Prijavljivanje i odjavljivanje

Šta je sa porukama i prilozima?

Neželjena pošta i phishing

O phishingu

Fascikla „Neželjena e-pošta“

Šta ako želim više da saznam?

Putovanje sa aplikacijom Outlook Web App

Outlook Web App možete koristiti na bilo kom računaru koji ima veb pregledač i internet vezu. Internet kafići, biblioteke i terminali za javni pristup kao što su internet kiosci nude korisnicima pristup internetu jeftino ili potpuno besplatno. Ali pošto su računari koji pružaju uslugu dostupni javnosti, potrebno je da preduzmete mere predostrožnosti da biste pomogli u zaštiti podataka i privatnosti.

Preporučuje se da aplikaciju Outlook Web App koristite samo na bezbednim lokacijama.

Prijavljivanje i odjavljivanje

Postoje neki jednostavni koraci koje možete da preduzmete da biste zaštitili nalog kada koristite računar ili uređaj koji nisu vaši.

  • Uverite se da niko ne posmatra dok kucate korisničko ime i lozinku pri prijavljivanju.

  • Nikada nemojte izabrati opciju koja vam omogućava da sačuvate ime ili lozinku za kasniju upotrebu. Čak i ako nameravate da koristite isti računar tokom perioda od nekoliko dana, uvek otkucavajte ime i lozinku.

  • Odjavite se iz poštanskog sandučeta kada završite sa njim. Odjavljivanje pomaže pri sprečavanju osoba da koriste računar za pristupanje poštanskom sandučetu.

  • Zatvorite pregledač.

Šta je sa porukama i prilozima?

Pre nego što otvorite poruku, proverite da li je od nekoga kome verujete i od koga ste je očekivali.

Otvorite samo priloge primljene od osoba kojima verujete.

Najbolja opcija za otvaranje priloga kada koristite javni računar jeste da kliknete na vezu Otvori kao veb stranicu pored imena priloga. To vas štiti od potencijalnih napada virusa i sprečava kreiranje kopije priloga na računaru.

Ako želite da otvorite prilog direktno umesto kao veb stranicu, sačuvajte ga u fascikli ili na lokaciji koju ćete lako pronaći kao što je radna površina, a zatim ga otvorite sa te lokacije. Većina pregledača vam pruža opciju da otvorite datoteku ili da je sačuvate na disku kada kliknete na vezu za prilog. Kada završite sa korišćenjem računara, možete izbrisati prilog i isprazniti Korpu za otpatkeili smeće.

Neželjena e-pošta i phishing

Neželjena e-pošta, takođe poznata i kao bezvredna, može da zakrči mreže, zaguši servere e-pošte i pretrpa poštanske sandučiće neželjenim, možda i uvredljivim porukama i slikama.

Skrivene veze ka spoljnom sadržaju, takođe poznate i kao veb monitori automatski se blokiraju. Veb monitori mogu da obaveste pošiljaoce neželjene pošte o vašem prisustvu i naprave od vas još veću metu za neželjene e-poruke.

Dodatne informacije o tome kako da upravljate neželjenom e-poštom potražite u članku Opcije > Neželjena e-pošta.

O phishingu

Phishing je specifična vrsta neželjene e-pošte kojom se pribavljaju lične informacije u svrhu krađe identiteta i drugih prevara. E-poruka phishinga izgleda kao da je došla od pouzdanog izvora kao što je vaša banka i često sadrži poslovni logotip i naizgled valjanu adresu za odgovaranje za pouzdani izvor. Te e-poruke su dizajnirane da bi vas navele da pošaljiocu date poverljive informacije koje inače ne biste slali preko interneta. To su obično informacije koje legitimna preduzeća nikada ne bi zatražila preko e-poruke.

Poruke phishinga se identifikuju na traci sa informacijama, bez obzira na to u kojoj se fascikli nalaze. Budite pažljivi sa porukama koje su identifikovane kao moguće poruke phishinga.

Fascikla „Neželjena e-pošta“

Pošta koja se identifikuje kao moguća neželjena e-pošta se automatski premešta u fasciklu neželjene e-pošte i svaki aktivni sadržaj unutar poruke kao što su veze ili izvršni kodovi je onemogućen. Sve poruke u fascikli neželjene e-pošte se mogu označiti kao valjane izborom poruke i klikom na dugme Nije neželjeno na traci sa alatkama. Kada se klikne na ovo dugme na izabranoj poruci, poruka se premešta u prijemno poštansko sanduče.

Napomena : Kada kliknete na dugme Isprazni neželjenu e-poštu, sadržaj fascikle neželjene e-pošte se trajno briše.

Šta ako želim više da saznam?

Outlook Web App Light

Outlook Web App Light > Pošta

Outlook Web App Light > Opcije

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×