Outlook Web App Light > Adresar

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Light verzija programa Outlook Web App ima jednostavniji izgled i funkciju. Ona je takođe zasnovana na HTML-u pa bolje radi sa pomoćnim tehnologijama kao što su čitači ekrana. Detaljno poređenje light i standardne verzije pronaći ćete u članku Poređenje standardne i light verzije programa Outlook Web App.

Light verzija programa Outlook Web App ima manje funkcija za rad sa adresarom organizacije nego standardna verzija. Možete da birate stavke iz adresara organizacije ili iz fascikle „Kontakti“ u poštanskom sandučetu. Poruku možete da pošaljete i tako što ćete uneti SMTP adresu poštanskog sandučeta kojem želite da pošaljete poruku u polje Za ili Cc nove poruke.

Ako se pitate zašto vidite light verziju programa Outlook Web App ili kako da se vratite u standardnu verziju programa Outlook Web App ili u Office, pogledajte članak Outlook Web App Light.

U ovom članku

Kako da pogledam adresar?

Kako da pronađem adresu?

Kako da adresiram poruku?

Kako da adresiram poziv za sastanak?

Šta još treba da znam?

Šta ako želim više da saznam?

Kako da pogledam adresar?

 • Kliknite na ikonu adresara na vrhu prozora programa Outlook Web App

 • Kliknite u polje Za ili Cc u novoj poruci

Kad otvorite adresar pomoću ikone na vrhu prozora programa Outlook Web App, videćete samo adresar. Kad adresar otvorite tako što kliknete u polje Za ili Cc u novoj poruci, videćete adresar i polja Za, Cc i Bcc.

Pomoću polja Adresar na vrhu stranice izaberite skup adresa koji želite da vidite. Ovo polje podrazumevano prikazuje adresar organizacije, ali možete da odaberete adresar koji želite da vidite. Na primer, možete da odaberete stavku Kontakti sa liste dostupnih adresara, ili da izaberete fasciklu „Kontakti“ u oknu za navigaciju.

Vrh stranice

Kako da pronađem adresu?

Postoji nekoliko načina da pronađete adresu u adresaru organizacije ili u fascikli „Kontakti“. Kad je adresar otvoren, možete da otkucate ime osobe koju tražite u polju Pronađi nekoga, a zatim pritisnite taster Enter ili kliknite na ikonu pretrage. Podudaranja će se prikazati u prozoru adresara. Da biste videli kontakt, kliknite na njegovo ime. Da biste obrisali rezultate pretrage i vratili se u adresar, izaberite stavku Obriši rezultate ove pretrage.

Pretrage adresara su ograničene na adresar koji trenutno pregledate.

Ukoliko ste već otvorili novu poruku, možete otkucati imena osoba kojima želite da pošaljete poruku u polja Za ili Cc. Imena će biti automatski razrešena ukoliko su jedinstvena ili ste ih već koristili.

Vrh stranice

Kako da adresiram poruku?

Imate više opcija za adresiranje poruke.

 • Kada otvorite novu poruku ili odgovarate ili prosleđujete poruku u oknu za navigaciju se pojavljuje lista sa nedavnim primaocima. Kliknite dvaput na ime da biste ga premestili u polje Za. Takođe možete izabrati ime i kliknuti na polje Za, Ccili Bcc da biste ga premestili u to polje.

 • Ukoliko se željeno ime na pojavljuje na listi Nedavni primaoci otkucajte imena ili pseudonime e-adrese u polje Za, Cci Bcc. Imena razdvojite tačkom i zarezom. Kliknite na stavku Provera imena na traci sa alatima da biste razrešili imena. Ukoliko nema jedinstvenih podudaranja u adresaru, primalac se označava kao nerazrešen. Sva nerazrešena imena pojavljuju se u crvenoj boji, a lista mogućih primalaca se pojavljuje u oknu za navigaciju. Da biste razrešili ime izaberite željena imena sa liste tako što ćete kliknuti na njih. Ukoliko nema podudaranja, proverite da li je ime primaoca ispravno napisano ili direktno unesite njegovu e-adresu (primer: adam@contoso.com).
  E-poruke se ne mogu poslati na nerazrešene adrese primalaca.

 • Možete nekog pronaći i unošenjem imena u polje Pronalaženje nekoga na vrhu prozora aplikacije Outlook Web App. Zatim pritisnite taster ENTER ili kliknite na ikonu „Pretraga“. Podudaranja će se prikazati u oblasti za pretraživanje. Da biste dodali ime poruci, potvrdite izbor u polju za potvrdu pored imena i kliknite na polje Za, Cc ili Bcc da biste dodali ime primaocima poruke. Da biste obrisali rezultate pretrage i vratili se na adresar, kliknite na stavku Obrišite rezultate ove pretrage.
  Kada vidite prozor „Primaoci poruke“, pretrage adresara su ograničene na adresar izabran na vrhu prozora aplikacije Outlook Web App.

 • Kliknite na polje Za, Cc, ili Bcc da biste otvorili oblast za pretraživanje. Ovo vam omogućava da tražite osobu u adresaru organizacije. Pošto nađete osobu u oblasti za pretraživanje, dodajte ime e-poruci tako što ćete potvrditi izbor u polju za potvrdu pored imena i kliknuti na polje Za, Cc, ili Bcc. Kada završite adresiranje poruke kliknite na dugme Gotovo ili Zatvori.
  Bcc primaoci će primiti kopiju poruke, ali njihova imena se neće pojaviti na listi primalaca. Bcc primaoci ne mogu da vide imena ostalih Bcc primaoca.

Vrh stranice

Kako da adresiram poziv za sastanak?

Imate više opcija za adresiranje poziva za sastanak.

 • Kada otvorite novi poziv za sastanak ili odgovarate ili prosleđujete poziv za sastanak, u oknu za navigaciju se pojavljuje lista Nedavni primaoci. Kliknite dvaput na ime da biste ga premestili u polje Potrebno. Takođe možete izabrati ime i onda kliknuti na polje Potrebno, Opcionalno ili Resursi da biste ga premestili u to polje.

 • Ako se željeno ime na pojavljuje na listi Nedavni primaoci, otkucajte ime ili pseudonim e-adrese u polje Potrebno, Opcionalno ili Resursi. Imena razdvojite tačkom i zarezom. Izaberite stavku Provera imena na traci sa alatkama da biste razrešili imena. Ukoliko nema jedinstvenih podudaranja u adresaru, primalac se označava kao nerazrešen. Sva nerazrešena imena ispisana su crveno, a lista mogućih primalaca se pojavljuje u oknu za navigaciju. Da biste razrešili ime, izaberite željeno ime ili imena sa liste tako što ćete kliknuti na njih. Ukoliko nema podudaranja, proverite da li je ime primaoca ispravno napisano ili direktno unesite njegovu e-adresu (primer: adam@contoso.com).
  Pozivi za sastanak se ne mogu poslati na nerazrešene adrese primalaca.

 • Možete nekog pronaći i unošenjem imena u polje Pronalaženje nekoga na vrhu prozora aplikacije Outlook Web App. Zatim pritisnite taster ENTER ili kliknite na ikonu „Pretraga“. Podudaranja će se prikazati u oblasti za pretraživanje. Da biste dodali ime pozivu za sastanak, potvrdite izbor u polju za potvrdu pored imena i kliknite na polje Potrebno, Opcionalno, ili Resursi da biste dodali ime primaocima poruke. Da biste obrisali rezultate pretrage i vratili se na adresar, kliknite na stavku Obrišite rezultate ove pretrage.
  Kada vidite prozor „Primaoci poruke“, pretrage adresara su ograničene na adresar izabran na vrhu prozora aplikacije Outlook Web App.

 • Kliknite na polje Potrebno, Opcionalnoili Resursi da biste otvorili oblast za pretraživanje. Ovo vam omogućava da tražite osobu u adresadru organizacije. Pošto nađete osobu u oblasti za pretraživanje, dodajte ime e-poruci tako što ćete potvrditi izbor u polju za potvrdu pored imena i kliknuti na polje Potrebno, Opcionalno ili Resursi. Kada završite adresiranje poruke kliknite na dugme Gotovo ili Zatvori.

Vrh stranice

Šta još treba da znam?

 • Obično nije moguće dodavati imena ili grupe u adresar organizacije. Pojedine organizacije takođe ograničavaju da promenite sopstvene liste. Adresarom obično upravlja sektor za ljudske resurse ili informacione tehnologije organizacije. Umesto toga, dodajte osobe u fasciklu „Kontakti“.

Šta ako želim više da saznam?

Za informacije o radu sa kontaktima i grupama kontakata sledite putanju Outlook Web App Light > Kontakti.

Da biste uredili svoj profil u sistemu Office 365, uključujući promene fotografije, pogledajte članak Moj nalog.

Outlook Web App Light > Pošta

Outlook Web App Light > Kalendar

Opcije > Neželjena e-pošta

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×