Otvaranje radne sveske ili snimka iz sistema Excel Services u programu Excel

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Trenutnu radnu svesku koju pregledate u sistemu Excel Services možete da kopirate na računar i otvoriti je u programu Microsoft Office Excel. Postoje dva načina da ovo uradite: otvorite celu radnu svesku ili otvorite ograničenu radnu svesku nazvanu snimak.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Zašto otvarate radnu svesku na računaru u programu Office Excel?

Šta se čuva i uklanjaju kada otvorite snimak?

Otvaranje radne sveske ili snimka u programu Excel

Zašto otvarate radnu svesku na računaru u programu Office Excel?

Podaci i grafikoni koje vidite u sistemu Excel Services smešteni su u radnoj svesci programa Microsoft Office Excel koju je sačuvao autor radne sveske u biblioteci dokumenata, mrežnoj fascikli ili na HTTP lokaciji. Možda ćete želeti da kopirate trenutno stanje radne sveske na lokalni računar i da otvorite radnu svesku u programu Excel. Na primer, možda ćete želeti da:

 • Iskoristite funkcije štampanja u programu Excel.

 • Promenite vrednosti ćelija i formula da biste videli nove rezultate.

 • Dodate ili ažurirate grafikon, izveštaj izvedene tabele ili izveštaj izvedenih grafikona.

 • Koristite alatke za analizu „Šta-ako“, kao što su „Traženje cilja“ ili „Rešavač“, da biste odgovorili na nepredviđena pitanja.

 • Menjate Excel tabele dodavanjem izračunatih kolona ili prikazivanjem različitih međuvrednosti.

Više informacija potražite u članku razlike između korišćenja radne sveske u programu Excel i sistemu Excel Services.

Vrh stranice

Šta je sačuvano i uklonjeno kada otvorite snimak?

Snimak je ograničena verzija radne sveske. U suštini, vidljive informacije su sačuvane, ali su informacije koje možda ne želite da otkrivate uklonjene. Sledeći delovi opisuju šta je sačuvano i šta je uklonjeno pri otvaranju snimka.

Sačuvano

 • Oblikovanje.     Oblikovanje ćelija, stilovi i teme.

 • Vidljive informacije    Sve ćelije, kolone, redovi i radnih listova koje su trenutno prikazane.

 • Vrednosti ćelija.     Trenutni tekst, broj i vrednosti podataka u ćeliji i rezultati dobijeni iz formula i funkcija.

 • Objekti.     Excel tabele, grafikoni, izveštaji izvedenih tabela i izveštaji izvedenih grafikona.

Uklonjeno

 • Privatne informacije.     Privatne informacije koje mogu da postoje u radnoj svesci i kojih čak možda niste ni svesni, kao što su vaše korisničko ime ili lične zbirne informacije u svojstvima dokumenta.

 • Uslovno oblikovanje.     Sva uslovna oblikovanja.

 • Skriveni podaci.    Skrivene ćelije, redovi, kolone i radni listovi.

 • Formule.     Sve formule programa Microsoft Office Excel i funkcije radnog lista.

 • Interaktivne funkcije.     Sve interaktivne funkcije, kao što je razvijanje i skupljanje nivoa podataka u izveštaju izvedene tabele, filtriranje i sortiranje Excel tabele i radnog lista, i grupisanje i razgrupisavanje strukture podataka.

 • Veze.     Sve veze prema spoljnim izvorima podataka i podaci iz keša.

 • U vezi sa Webom.     Opcije hiperverze i štampanja na Webu.

Vrh stranice

Otvaranje radne sveske ili snimka u programu Excel

Napomena: Na računaru morate da imate instaliran program Microsoft Office Excel. Više informacija o korišćenju programa Office Excel potražite u pomoći za program Office Excel.

 1. Ako je potrebno, otvorite stranicu sa Web segmentima koja sadrži radnu svesku učitanu u Web segment modula Excel Web Access ili otvorite radnu svesku iz biblioteke dokumenata u prikazu Web pregledača.

 2. Na traci sa alatkama Microsoft Office Excel Web Access kliknite na strelicu pored menija " Otvori ", a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste otvorili radnu svesku, izaberite stavku Otvori u programu Excel.

   Trenutno stanje cele radne sveske, uključujući sve interakcije koje ste napravili u trenutnoj sesiji, kao što su sortiranje i filtriranje, kao i ponovo izračunate formule i osvežene podatke za povezivanje, je kopirano na lokalni računar i otvoreno u programu Excel, pa možete da ga pregledate i izmenite.

  • Da biste otvorili snimak, izaberite stavku Otvori snimak u programu Excel.

   Trenutno stanje cele radne sveske ili izabranih radnih listova i imenovanih stavki (ako ih je izabrao autor radne sveske kada je radna sveska objavljena) uključujući sve interakcije koje ste napravili u tekućoj sekciji, kao što su sortiranje i filtriranje, je kopirano na lokalni računar i otvoreno u programu Excel, pa možete da ga pregledate i izmenite.

   Savet: Možete da otvorite snimak i iz biblioteke dokumenata gde je radna sveska smeštena tako što ćete postaviti pokazivač na stavku radne sveske, kliknuti na strelicu pored nje, a zatim izabrati stavku Snimak u programu Excel.

Važno: Komande Otvori u programu Excel i Otvori snimak u programu Excel su prvenstveno namenjene korisnicima koji žele da istražuju podatke na sopstvenom računaru pomoću svih funkcija programa Excel. Ove komande ne menjanju originalnu radnu svesku koja je smeštena u biblioteci dokumenata ili mrežnoj fascikli.

Problem: ne mogu da otvorim radnu svesku ili snimak

Možda nemate pravo na otvaranje stavke koje je potrebno za otvaranje radne sveske. Možda nemate pravo na prikazivanje stavke koje je potrebno za otvaranje snimka. Potražite pomoć od administratora lokacije.

Problem: Meni otvaranja se ne pojavljuje na traci sa alatkama.

Administrator može da prilagodi Excel Web Access tako da se Otvori meni je skriven na traci sa alatkama modula Excel Web Access. Na primer, svojstvo " Tip trake sa alatkama " može se podesiti da biste sakrili otvorenog menija ili Otvori u programu Excel, otvori snimak u programu Excel svojstvo je opozvan. Više informacija potražite u članku Prilagođena svojstva Web segmenta modula Excel Web Access.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×