Otvaranje postojećeg predloška obrasca

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Procedura otvaranja postojećeg predloška obrasca menja se u zavisnosti od toga da li se predložak obrasca nalazi na vašem računaru ili na serveru na kojem je pokrenut sistem Windows SharePoint Services 3.0 ili Microsoft Office SharePoint Server 2007.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Otvaranje predloška obrasca uskladištenog na računaru

Otvaranje predloška obrasca sa servera

Otvaranje predloška obrasca uskladištenog na računaru

  1. U meniju Datoteka izaberite stavku Dizajniraj predložak obrasca

  2. U odeljku Otvaranje predloška obrasca izaberite stavku Na ovom računaru.

  3. U dijalogu Otvaranje u režimu za dizajniranje izaberite predložak obrasca koji želite da otvorite, a zatim kliknite na dugme Otvori.

Savet : Ako znate gde je predložak obrasca sačuvan na vašem računaru, možete ga brzo otvoriti pomoću programa Windows Explorer. U tom programu, kliknite desnim tasterom miša na datoteku, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Dizajniranje.

Vrh stranice

Otvaranje predloška obrasca sa servera

Kada predložak obrasca otvarate sa servera na kojem je pokrenut sistem Windows SharePoint Services 3.0 ili Office SharePoint Server 2007, Microsoft Office InfoPath otvara verziju tog predloška obrasca samo za čitanje, da bi vas sprečio da zamenite već objavljeni predložak obrasca. Pre nego što budete mogli da objavite predložak obrasca na istom serveru, morate sačuvati njegovu kopiju na nekoj lokaciji van lokacije za objavljivanje. Kada završite sa menjanjem predloška obrasca, izmenjeni predložak obrasca možete ponovo objaviti na serveru.

  1. U meniju Datoteka izaberite stavku Otvori sa SharePoint lokacije.

  2. U polje Unesite adresu SharePoint ili InfoPath Forms Services lokacije upišite URL adresu Windows SharePoint Services 3.0 ili Office SharePoint Server 2007 lokacije, a zatim kliknite na dugme Dalje.

  3. U listi Izaberite biblioteku dokumenata koju želite da otvorite izaberite biblioteku dokumenata koja sadrži predložak obrasca koji želite da izmenite, a zatim kliknite na dugme Otvori.

  4. Kliknite na dugme Da kada dobijete poruku u vezi sa ažuriranjem predloška obrasca.

  5. U meniju Datoteka izaberite stavku Sačuvaj kao.

  6. Kliknite na dugme U redu ako dobijete poruku u vezi sa objavljivanjem predloška obrasca.

  7. U dijalogu Sačuvaj kao potražite lokaciju na kojoj želite da sačuvate kopiju predloška obrasca, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

Nakon što u predložak obrasca unesete potrebne promene, izmenjeni predložak obrasca možete ponovo da objavite u biblioteci dokumenata. Veze ka dodatnim informacijama o objavljivanju izmenjenog predloška obrasca potražite u odeljku Takođe pogledajte.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×