Otvaranje ili promena izvornih radnih svezaka sa spoljnim referencama (vezama)

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Spoljna referenca (zove se i veza) predstavlja referencu za ćeliju ili opsega u radnom listu u drugoj Excel radnoj svesci ili referencu za definisano ime u drugoj radnoj svesci. Spoljne reference se kreiraju između radnih svezaka da bi se informacija iz izvorne radne sveske prenela u odredišnu radnu svesku.

Iz odredišne radne sveske, lako možete da otvorite izvornu radnu svesku spoljne reference. Na primer, možda ćete želeti da biste potvrdili da je radnu svesku koju želite da postavite pokazivač na stavku ili da napravite izmene da izvorna radna sveska spoljne referenca. Takođe lako možete da promenite izvornu radnu svesku u spoljnoj referenci. Na primer, izvorna radna sveska je premeštena i treba da ažurirate spoljne reference da odražavaju promene.

 1. Otvorite odredišnu radnu svesku.

 2. Na kartici Podaci, u grupi Veze kliknite na dugme Uredi veze.

  Slika glavne trake programa Excel

 3. U dijalogu Uređivanje veza izaberite izvornu radnu svesku koju želite da otvorite.

 4. Kliknite na dugme Otvori izvor.

 1. Otvorite odredišnu radnu svesku.

 2. Na kartici Podaci, u grupi Veze kliknite na dugme Uredi veze.

 3. U dijalogu Uređivanje veza izaberite izvornu radnu svesku koju želite da promenite.

 4. Kliknite na dugme Promeni izvor.

 5. U dijalogu Promena izvora izaberite izvornu radnu svesku na koju želite da upućujete. Možda će biti potrebno da pretražite da biste pronašli željenu radnu svesku.

 1. Pronađite radnu svesku koju želite koristite kao novi izvor za spoljnu referencu i zabeležite njenu lokaciju.

 2. U odredišnoj radnoj svesci izaberite ćeliju sa spoljnom referencom koju želite da promenite.

 3. U polje za formulu Slika dugmeta potražite referencu na drugu radnu svesku, kao što je C:\Reports\[Budget.xlsx], i zamenite tu referencu na lokaciju nove izvorne radne sveske.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×