Otvaranje dokumenta posle greške oštećenja datoteke

Ponekad datoteka može da se ošteti tako da Word ne može da je otvori normalno. Ali nije sve izgubljeno. Komanda Otvori i popravi možda može da oporavi datoteku.

  1. U programu Word izaberite stavke Datoteka > Otvori, a zatim idite na lokaciju ili u fasciklu gde je dokument uskladišten (nemojte da idete na listu nedavno otvaranih dokumenata).

    Napomena : Word 2007 nema karticu Datoteka. Umesto toga kliknite na dugme „Office“ Slika dugmeta , a zatim izaberite stavku Otvori.

  2. Kliknite na željeni dokument, a zatim na strelicu pored dugmeta Otvori i izaberite stavku Otvori i popravi.

    Otvori i popravi

Sprečavanje budućeg oštećenja datoteke

Do problema sa oštećenjem datoteke obično dolazi kada se datoteka uskladišti na USB uređaju koji se isključi dok je uređaj otvoren u operativnom sistemu Windows. Oštećenje datoteka možete da sprečite pomoću ikone „Bezbedno ukloni hardver“ na Windows traci zadataka. Ako ne vidite ikonu, kliknite na strelicu nagore na sistemskoj traci poslova da biste prikazali skrivene ikone.

U slučaju otkazivanja ili nestanka struje, prethodnu verziju datoteke možete da oporavite ako ste uključili funkciju „Automatsko spasavanje“ u sistemu Office.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×