Otvaranje datoteka iz menija datoteka

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Otvaranje kartice u meniju datoteka prikazuje listu datoteka koje ste nedavno otvarali i sadrži veze do mesta gde čuvate datoteke.

Otvoreno mesto u programu Word 2013

Kliknite dvaput na računaru da biste došli do lokalne datoteke, uključujući prenosivim fleš disk jedinice. Takođe možete izabrati jednu od lokacija nalozi omogućavaju vam da dođu, prijavite se ako je potrebno, a zatim otvorite datoteku koju želite. Da biste dodali novu lokaciju, kliknite na dugme Dodaj mesto.

Liste "nedavno" prikazuje datoteke koje ste nedavno otvarali iz bilo kog uređaja. Ako ova lista nezgrapno, možete da izbrišete datoteke iz nje. Jednostavno kliknite desnim tasterom miša na ime datoteke, a zatim izaberite stavku Ukloni sa liste. Možete da unosite druge promene liste "nedavno". Da biste saznali više, pogledajte članak Prilagođavanje liste nedavno korišćenih datoteka. Ako ne koristite listu nedavno korišćene datoteke i da bi radije odmah da pređete na pregledanje fascikle, koristite kombinaciju tastera Ctrl + F12 da biste otvorili dijalog " Otvaranje " direktno.

Savet : Ako želite da zaobiđe datoteka > otvori i uvek koristite dijalog Otvaranje , uradite sledeće: izaberite datoteku > Opcije > Sačuvaj, a zatim izaberite u polju za potvrdu Ne prikazuj Backstage prilikom otvaranja ili čuvanja datoteke . Zatim zatvorite i ponovo otvorite sve otvorene Office aplikacije.

Traženje datoteke

Ako vam je dokument na računaru, ali niste sigurni tačno kojoj fascikli se čuva u, možete da pronađete ga dokle god znate bar deo imena ili tekst koji se nalazi u dokumentu. Kliknite na dugme " Potraži " na dnu liste mesta sa leve strane. Kada se pojavi dijalog Otvaranje , otkucajte tekst koji želite da pretražite u polje za pretragu u gornjem desnom uglu i pritisnite taster enter. Liste koje se podudaraju sa dokumentima će se pojaviti da odaberete.

Spasi nesačuvane dokumente

Takođe možete da vidite na dugme Spasi nesačuvane dokumente ako imate situacija kao slučajno zatvorite datoteku bez čuvanja ili nestanka struje dok ste radili. Ponekad, možda će biti Nepodudaranje između automatskog spasavanja lokaciju koja je podešena u datoteku > opcije > Sačuvaj i putanju gde ide ovo dugme. Ako se to desi, uradite sledeće:

  1. Izaberite stavke datoteka > Opcije > Sačuvaj > lokacija datoteke za automatsko spasavanje da biste kopirali putanja do fascikle u kojoj je automatsko spasavanje stavlja nesačuvane datoteke.

  2. Izaberite stavke datoteka > Otvori > spasi nesačuvane dokumente.

  3. U dijalogu Otvaranje brisanje putanju prikazan i nalepite putanju koju ste kopirali u koraku 1. Kliknite na dugme idi na strelicu.

  4. Otvorite fasciklu za datoteku koju želite.

  5. Otvorite datoteku. To je "nesačuvane" u "Naslov" i ".asd" oznake tipa datoteke.

  6. Čuvanje spasene datoteke sa novim imenom. Ako ne želite da imate dve kopije, možete zameniti originalnu datoteku.

Savet : Da biste sprečili da se ne podudaraju u budućnosti, ažuriranje datoteka > opcije > Sačuvaj > lokacija datoteke za automatsko spasavanje "UnsavedFiles" putanju koju dugme spasi nesačuvane dokumente treba da (putanja će biti nalik: C:\Users\ < korisničko ime > \AppData\Local\Microsoft\Office\UnsavedFiles)

Takođe pogledajte

Saznajte više o mestu Sačuvaj kao
Zaštita datoteka kada dođe do pada
Spasavanje Office datoteka

Imate pitanja ili povratne informacije o Microsoft Office tu smo nije adresu?

Pogledajte odeljak Kako da pošaljem povratne informacije o sistemu Microsoft Office?

Dobro je.

Ovaj članak redigovali Ben na 14 mart 2017 kao rezultat povratne informacije. Da li vam je bilo korisno i posebno ako niste, ponovo kliknite na dugme kontrole za povratne informacije ispod i ostavite nam neke konstruktivni kako bismo mogli nastaviti da unapredi.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×