Otvaranje datoteka iz menija „Datoteka“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kartica „Otvori“ u meniju „Datoteka“ prikazuje listu datoteka koje ste nedavno otvarali i ona sadrži veze ka mestima na kojima često skladištite datoteke.

Otvoreno mesto u programu Word 2013

Liste "nedavno" prikazuje datoteke koje ste nedavno otvarali iz bilo kog uređaja. Ako ova lista nezgrapno, datoteke možete da uklonite iz njega. Jednostavno kliknite desnim tasterom miša na ime datoteke, a zatim izaberite stavku Ukloni sa liste. Možete da unosite druge promene liste "nedavno". Da biste saznali više, pogledajte članak Prilagođavanje liste nedavno korišćenih datoteka. Ako ne koristite listu nedavno korišćene datoteke i da bi radije odmah da pređete na pregledanje fascikle, koristite kombinaciju tastera Ctrl + F12 da biste otvorili dijalog " Otvaranje " direktno.

Da biste pristupili datotekama iz Office 365 grupama ili SharePoint Online biblioteke dokumenata kliknite na vezu lokacije – Vašeg preduzeća . Dobićete listu često grupe i lokacije da biste izabrali. Odaberite onaj koji želite i pronađite datoteku koju želite da otvorite.

Kliknite dvaput na stavku Računar da biste došli do lokalnih datoteka, uključujući prenosive fleš disk jedinice. Takođe možete da izaberete neku od lokacija na koju vam nalog omogućava da odete, prijavite se ako je neophodno, a zatim otvorite željenu datoteku. Da biste dodali novu lokaciju, izaberite stavku Dodaj mesto.

Savet: Ako želite da zaobiđe datoteka > Otvori i uvek koristite dijalog Otvaranje , uradite sledeće: izaberite stavke datoteka > Opcije > Sačuvaj, a zatim izaberite potvrdu Ne prikazuj Backstage pri otvaranju ili čuvanju datoteka polje za. Zatim zatvorite i ponovo otvorite sve otvorene Office aplikacije. Imajte na umu da ova promena utiče samo vidite kada pritisnete kombinaciju tastera CTRL + O da biste pristupili dijalogu otvaranje datoteka.

Pretraga datoteke

Ako imate dokument na računaru, ali niste sigurni u kojoj je tačno fascikli on sačuvan, možete ga pronaći ako znate makar deo imena dokumenta ili deo teksta koji se nalazi u dokumentu. Kliknite na dugme Potraži na dnu liste mesta sa leve strane. Kada se pojavi dijalog Otvaranje, otkucajte tekst koji želite da pretražite u polju Pretraga u gornjem desnom uglu i pritisnite taster Enter. Pojaviće se lista podudarnih dokumenata koje možete odabrati.

Takođe pogledajte

Na Mac računaru, izbor na meni " datoteka ", a zatim Otvorite (ili jednostavno pritisnuti komanda + O) omogućava vam da sa dijalogom "Otvaranje datoteke".

Datoteka otvara dijalog u programu Microsoft Word za Mac za Office 365

Napomena: U sistemu Office 2016 za Mac možda ćete morati da kliknete na dugme Na mreži lokacije da biste došli do ovog dijaloga.

Da biste pristupili datotekama iz Office 365 grupama ili SharePoint Online biblioteke dokumenata kliknite na vezu lokacije – Vašeg preduzeća . Dobićete listu često grupe i lokacije da biste izabrali. Odaberite onaj koji želite i pronađite datoteku koju želite da otvorite.

Kliknite dvaput na Mac računaru da biste došli do lokalne datoteke, uključujući prenosivim fleš disk jedinice.

Da biste dodali novu lokaciju, kliknite na dugme Dodaj mesto.

Na listi nedavno prikazane datoteke koje ste nedavno otvarali iz bilo kog uređaja. Ako ova lista nezgrapno, datoteke možete da uklonite iz njega. Jednostavno kliknite desnim tasterom miša na ime datoteke, a zatim izaberite stavku Ukloni iz nedavno. Ako imate datoteku koju želite da uvek se pojavljuje na listi, bez obzira na to koliko nedavno ste pristupili, zadržite pokazivač miša iznad te datoteke i izaberite ikonu PIN-a sa desne strane da biste ih zakačite na listi. Kliknite na dugme Zakači ponovo da biste ga otkačili kada više ne želite da je trajno na listi.

Imate pitanje na koje nismo odgovorili ili povratne informacije o sistemu Microsoft Office?

Pogledajte odeljak Kako da pošaljem povratne informacije o sistemu Microsoft Office?

Slušamo!

Ovaj članak redigovali Ben na 30 novembar 2018 kao rezultat povratne informacije. Da li vam je bilo korisno i posebno ako niste, kliknite na dugme kontrole za povratne informacije ispod kartice i ostavite neke konstruktivni kako bismo mogli nastaviti da unapredi.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×