Otvaranje beležnice u programu OneNote za Windows

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kada prvi put instalirate OneNote, bićete upitani da biste kreirali beležnicu. Svaki put kada otvorite OneNote, beležnice će se automatski otvoriti. Za sve beleške možete da koristite jedne beležnice, ili možete da kreirate više Beležnica. Ako imate više Beležnica, možete da se prebacujete između njih.

Prebacivanje između beležnica

  1. Izaberite stavke Datoteka > Otvori.

    Otvaranje beležnice iz menija datoteka

  2. U dostupnim opcijama uradite nešto od sledećeg:

    • Ako je beležnica koju želite uskladištena na OneDrive, pronaći ćete je u okviru stavke Otvaranje iz OneDrive. Jednostavno kliknite na beležnicu da biste je otvorili.

    • Ako se prethodno otvori beležnicu koju želite, kliknite na njeno ime u listi Nedavne beležnice .

    • Ako željena beležnica nije uskladištena na istoj lokaciji kao beležnica koja vam je trenutno otvorena, kliknite na jednu od dostupnih lokacija u okviru Otvorite sa drugih lokacija.

Veći broj beležnica predstavlja koristan način da držite skupove beležaka razdvojenim. Na primer, ako radite tokom dana, a noću idete na časove, možete da imate dve beležnice pod imenom „Posao“ i „Škola“. Ako delite beleške i sa porodicom, možete da imate i dodatnu beležnicu „Kuća“ ili „Porodica“.

Možete da imate odvojene skupove beležaka na druge značajne ili korisne načine. Na primer, ako koristite OneNote za arhiviranje ponavljajućih poslovnih informacija kao što su timski izveštaji o statusu, planovi projekta ili ugovori sa klijentima, možete da kreirate odvojenu beležnicu za svaku kalendarsku godinu. Na taj način, jedna beležnica nikada neće postati previše glomazna.

Kada otvorite beležnicu, njeno ime se postavlja na listi „Beležnice“ koju možete da vidite tako što ćete kliknuti na strelicu nadole pored trenutnog naslova beležnice (samo levo od kartica odeljaka na vrhu beležaka). Kliknite na ime beležnice na listi „Beležnice“ da biste se prebacivali između beležnica.

Napomena : OneNote automatski čuva vaš rad u svim beležnicama. Možete se prebacivati između više beležnica bez brige oko čuvanja promena. Sledeći put kada ponovo otvorite beležnicu, poslednje promene će biti tu bez obzira na mesto skladištenja beležnica.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×