Otvaranje beležnice u programu OneNote 2016 za Windows

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kada prvi put instalirate OneNote 2016, biće vam zatraženo da kreirate beležnicu. Svaki put kada otvorite OneNote, beležnica će se automatski otvoriti. Jednu beležnicu možete da koristite za sve beleške ili možete da kreirate više beležnica. Ako imate nekoliko beležnica, možete da se prebacujete između njih.

Prebacivanje između beležnica

  1. Izaberite stavke Datoteka > Otvori.

    Otvaranje beležnice iz menija datoteka

  2. U dostupnim opcijama uradite nešto od sledećeg:

    • Ako je beležnica koju želite uskladištena na OneDrive, pronaći ćete je u okviru stavke Otvaranje iz OneDrive. Jednostavno kliknite na beležnicu da biste je otvorili.

    • Ako željena beležnica nije uskladištena na istoj lokaciji kao beležnica koja vam je trenutno otvorena, kliknite na jednu od dostupnih lokacija u okviru Otvorite sa drugih lokacija.

Veći broj beležnica predstavlja koristan način da držite skupove beležaka razdvojenim. Na primer, ako radite tokom dana, a noću idete na časove, možete da imate dve beležnice pod imenom „Posao“ i „Škola“. Ako delite beleške i sa porodicom, možete da imate i dodatnu beležnicu „Kuća“ ili „Porodica“.

Možete da imate odvojene skupove beležaka na druge značajne ili korisne načine. Na primer, ako koristite OneNote za arhiviranje ponavljajućih poslovnih informacija kao što su timski izveštaji o statusu, planovi projekta ili ugovori sa klijentima, možete da kreirate odvojenu beležnicu za svaku kalendarsku godinu. Na taj način, jedna beležnica nikada neće postati previše glomazna.

Kada otvorite beležnicu, njeno ime se postavlja na listi „Beležnice“ koju možete da vidite tako što ćete kliknuti na strelicu nadole pored trenutnog naslova beležnice (samo levo od kartica odeljaka na vrhu beležaka). Kliknite na ime beležnice na listi „Beležnice“ da biste se prebacivali između beležnica.

Napomena : OneNote automatski čuva vaš rad u svim beležnicama. Možete se prebacivati između više beležnica bez brige oko čuvanja promena. Sledeći put kada ponovo otvorite beležnicu, poslednje promene će biti tu bez obzira na mesto skladištenja beležnica.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×