Otvaranje PDF datoteke u programu Word

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Da biste otvorili PDF datoteku bez konverzije u Word dokument, otvorite datoteku direktno mesto na kojem je uskladištena (na primer, kliknite dvaput na PDF datoteku u fasciklu "Dokumenti").

Međutim, ako želite da uredite PDF datoteku, nastaviti dalje i otvorite je u programu Word. Word kreira kopiju u PDF formatu, konvertovanje Word dokumenta i pokušava da se podudara sa raspored originalne PDF. Uvek imate originalni PDF datoteku, u slučaju da ne želite da zadržite verziju koja pretvara Word.

Konvertovanje PDF u Word najbolje funkcioniše sa datotekama koje se uglavnom tekst – na primer, posao, pravne ili naučnom dokumente. Da, ali kada otvorite u PDF datoteku u programu Word, možda neće izgledati isto izgledalo kao PDF.

Ako PDF sadrži mahom grafikone ili drugu grafiku, moguće je da čitava stranica bude prikazana kao slika. Kada se to desi tekst nije moguće uređivati.

Ponekad, Word ne može da otkrije element, a tako verzija programa Word ne podudaraju sa originalne PDF datoteku. Na primer, ako Word ne prepoznaje fusnote, ga tretira fusnota kao običnog teksta i može da postavite je na dnu stranice.

Elementi dokumenta koji se ne konvertuju dobro

Neke elemente su poznat problem prilikom pretvaranja PDF u Word format. Ako PDF uključuje ove, možda ćete želeti da biste otvorili ga direktno umesto da je konvertujete u Word dokument:

 • Tabele sa razmacima između ćelija

 • Boje i ivice stranica

 • Praćene promene

 • Okviri

 • Fusnote koje se pružaju na više od jedne stranice

 • Endnote

 • Audio, video i PDF aktivni elementi

 • PDF obeleživači

 • PDF oznake

 • PDF komentari

 • Efekti fontova poput „Sjaj“ ili „Senka“ (u Word datoteci efekti su predstavljeni pomoću grafike)

Kako funkcioniše konverziju?

PDF je fiksni format datoteke, što znači da su u datoteci uskladišteni lokacija teksta, slike i vektorska grafika, ali ne obavezno i njihovi odnosi. Većina PDF datoteka ne uključuju informacije o strukturnim elementima sadržaja, kao što su pasusi, tabele ili kolone. Na primer, u PDF-u je tabela uskladištena kao skup linija bez njihovog odnosa sa sadržajem unutar ćelija tabele.

Različiti programi predstavljaju isti sadržaj koristeći različite strukture u PDF datotekama. Na primer, PDF može sadržati nevidljivi tekst, grafike i slike i koristiti različite granice teksta. Ali te razlike ne možete videti kada gledate PDF u čitaču.

Kada otvorite u PDF datoteku u programu Word, Word koristi sistem složene pravila da razumete šta predstavljaju najbolje Word objekte (kao što su naslovi, liste, tabele, itd.) originalne PDF i gde želite da postavite tih objekata u Word dokumentu.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×