Otpremanje dokumenta za rad na mreži

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Skladištenje dokumenata na mreži omogućava da im pristupite sa bilo kog mesta i na više uređaja. Dokumente na mreži takođe je jednostavnije deliti, jer možete da se povežete sa njima umesto da šaljete priloge e-pošte. Pored toga, možete da čitate i uređujete Word, Excel, PowerPoint i OneNote dokumente u veb pregledaču ako su uskladišteni na lokaciji na mreži kao što je OneDrive.com ili, ako koristite Office 365 i SharePoint, na lokaciji tima ili usluzi OneDrive for Business.

Otpremanje ličnih dokumenata na OneDrive

 1. Prijavite se pomoću svog Microsoft naloga na lokaciju OneDrive.com.
  Ako još uvek nemate nalog, prijavite se da ga dobijete (možete da koristite svoju e-adresu ili se prijavite za novu u okviru novog Microsoft naloga).

 2. Na stranici OneDrive izaberite stavku Otpremi pri vrhu stranice i otpremite datoteke.
  Dodavanje datoteka

Otpremanje poslovnih dokumenata na lokaciju tima ili u uslugu OneDrive for Business

Ako vaša organizacija ima Office 365 plan, prijavite se sa nalogom organizacije za Office 365. Ili, idite direktno na svoju SharePoint lokaciju.

Odlučite da li taj dokument pripada vašoj ličnoj oblasti skladištenja (OneDrive for Business) ili oblasti skladištenja tima ili projekta u lokaciji tima. Da biste naučili kada da koristite svaku opciju, pogledajte članak Treba li da čuvam dokumente u usluzi OneDrive for Business ili na lokaciji tima?

 1. Da biste otpremili dokumente u uslugu OneDrive for Business, na vrhu stranice izaberite stavku OneDrive.Da biste otpremili dokument na lokaciju tima, izaberite stavku Lokacije, a zatim stavku Lokacija tima.
  Office 365 navigacija sa prikazanom lokacijom stavki „OneDrive for Business“ i „Lokacije“

 2. U oblasti Dokumenti izaberite stavku Novi dokument, a zatim Otpremi postojeću datoteku.
  Otpremanje postojeće datoteke

  Saveti : Možete i da prevučete ili otpustite datoteke ili ih sačuvate direktno na lokaciji tima ili u usluzi OneDrive for Business iz sistema Office.

  Kad neko vreme budete koristili lokaciju tima ili uslugu OneDrive for Business, možda ćete hteti da uvedete nekakvu strukturu koja će pomoći da ostanete organizovani. Na primer, možete da kreirate fascikle i kontrolišete ko može da pristupa dokumentima. Na lokaciji tima možete da kreirate podlokacije za određene timove ili projekte. Saznajte više o organizovanju lokacije tima.

KorišćenjeOneDrive fascikle na uređaju

Ako ste preuzeli aplikaciju OneDrive, na uređaju ćete videti fasciklu OneDrive. Koristite je kao i svaku drugu fasciklu za skladištenje datoteka. Dokumenti koje skladištite u toj fascikli ostaju sinhronizovani sa lokacijom OneDrive.com.

Fascikla „OneDrive“ u programu Windows Explorer

Napomena : Ako koristite Office 365 ili SharePoint, možda ćete videti fasciklu OneDrive for Business. Datoteke koje tamo skladištite sinhronizuju se sa uslugom OneDrive ili bibliotekom lokacije tima u sistemu Office 365 ili SharePoint. Više informacija pronaći ćete u članku Sinhronizacija biblioteke sa računarom.

Čuvanje direktno iz sistema Office

Ako imate noviju verziju sistema Office, dokumente možete da čuvate na mrežnim lokacijama direktno iz Office programa. Tako se eliminiše dodatni korak čuvanja na računaru a zatim otpremanja.

U najnovijoj verziji sistema Office

U Office programima izaberite stavke Datoteka > Sačuvaj kao > Dodaj lokaciju, a zatim izaberite lokaciju tima, uslugu OneDrive for Business ili OneDrive lokaciju i prijavite se. Kada izaberete lokaciju, ona će uvek biti navedena na mestima dostupnim za čuvanje dokumenta.

Čuvanje datoteka u usluzi OneDrive

U sistemu Office 2010

U sistemu Office 2010 (programima Word, Excel i PowerPoint) izaberite stavke Datoteka > Sačuvaj i pošalji, a zatim izaberite stavku Sačuvaj na vebu (OneDrive) ili Sačuvaj u sistemu SharePoint i izaberite lokaciju.

U programu OneNote 2010 izaberite stavke Datoteka > Deli, zatim izaberite stavku veb i prijavite se u OneDrive, ili izaberite stavku Mreža i izaberite SharePoint lokaciju.

Detalje potražite u članku Čuvanje dokumenta u usluzi OneDrive iz sistema Office 2010 ili Čuvanje dokumenta u sistemu SharePoint iz sistema Office 2010.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže grešaka u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×