Otpremanje dokumenta za rad na mreži

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Skladištenje dokumenata na mreži pruža pristup ih bilo gde na više uređaja. Dokumenti na mreži su takođe lakše deljenje zato što možete da se povežete sa njima umesto priloga e-pošte. Kao dodatak, možete da čitate i uređujete Word, Excel, PowerPoint i OneNote dokumente u Veb pregledaču ako su uskladišteni u lokacije na mreži kao što su OneDrive.com ili, ako koristite Office 365 i SharePoint, na lokaciji tima ili OneDrive za Posao.

Otpremanje ličnih dokumenata na OneDrive

 1. Prijavite se pomoću Microsoft naloga na lokaciji OneDrive.com.
  Ako još uvek nemate nalog, prijavite se za neki (možete da koristite e-adresu ili upišite se za novi kao deo novi Microsoft nalog).

 2. Na stranici OneDrive izaberite stavku Otpremi pri vrhu stranice i otpremite datoteke.
  Dodavanje datoteka

Otpremanje poslovnih dokumenata na lokaciju tima ili u uslugu OneDrive for Business

Ako vaša organizacija ima Office 365 plan, prijavite se sa nalogom organizacije za Office 365. Ili, idite direktno na svoju SharePoint lokaciju.

Odlučite da li taj dokument pripada vašoj ličnoj oblasti skladištenja (OneDrive for Business) ili oblasti skladištenja tima ili projekta u lokaciji tima. Da biste naučili kada da koristite svaku opciju, pogledajte članak Treba li da čuvam dokumente u usluzi OneDrive for Business ili na lokaciji tima?

 1. Da biste otpremili dokumente u uslugu OneDrive for Business, na vrhu stranice izaberite stavku OneDrive.Da biste otpremili dokument na lokaciju tima, izaberite stavku Lokacije, a zatim stavku Lokacija tima.
  Office 365 navigacija sa prikazanom lokacijom stavki „OneDrive for Business“ i „Lokacije“

 2. U oblasti Dokumenti izaberite stavku Novi dokument, a zatim Otpremi postojeću datoteku.
  Otpremanje postojeće datoteke

  Saveti: 

KorišćenjeOneDrive fascikle na uređaju

Ako ste preuzeli aplikaciju OneDrive, na uređaju ćete videti fasciklu OneDrive. Koristite je kao i svaku drugu fasciklu za skladištenje datoteka. Dokumenti koje skladištite u toj fascikli ostaju sinhronizovani sa lokacijom OneDrive.com.

Fascikla „OneDrive“ u programu Windows Explorer

Napomena: Ako koristite Office 365 ili SharePoint možete videti OneDrive for Business fascikle. Datoteke skladištite tamo se sinhronizuju sa u OneDrive ili tim biblioteku lokacije u usluzi Office 365 ili SharePoint. Više informacija potražite u članku sinhronizovali datoteke pomoću novog klijenta za sinhronizaciju OneDrive u operativnom sistemu Windows.

Čuvanje direktno iz sistema Office

Ako imate noviju verziju sistema Office, dokumente možete da čuvate na mrežnim lokacijama direktno iz Office programa. Tako se eliminiše dodatni korak čuvanja na računaru a zatim otpremanja.

U najnovijoj verziji sistema Office

U Office programima izaberite stavke Datoteka > Sačuvaj kao > Dodaj lokaciju, a zatim izaberite lokaciju tima, uslugu OneDrive for Business ili OneDrive lokaciju i prijavite se. Kada izaberete lokaciju, ona će uvek biti navedena na mestima dostupnim za čuvanje dokumenta.

Čuvanje datoteka u usluzi OneDrive

U sistemu Office 2010

U sistemu Office 2010 (programima Word, Excel i PowerPoint) izaberite stavke Datoteka > Sačuvaj i pošalji, a zatim izaberite stavku Sačuvaj na vebu (OneDrive) ili Sačuvaj u sistemu SharePoint i izaberite lokaciju.

U programu OneNote 2010 izaberite stavke Datoteka > Deli, zatim izaberite stavku veb i prijavite se u OneDrive, ili izaberite stavku Mreža i izaberite SharePoint lokaciju.

Detalje potražite u članku Čuvanje dokumenta u usluzi OneDrive iz sistema Office 2010 ili Čuvanje dokumenta u sistemu SharePoint iz sistema Office 2010.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×