Otpremanje datoteke ili fotografije u OneDrive za Windows mobilnim uređajima

Otpremanje datoteke ili fotografije u OneDrive za Windows mobilnim uređajima

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Otpremanje i rad sa datotekama u OneDrive na Windows uređaju, kao i na vašem računaru. Otpremanje i sačuvajte bilo koji tip datoteke, uključujući dokumente, fotografije, video zapise i muzičkih datoteka.

Ovo se odnosi na Windows 10 za telefona, tablet računara, HoloLens ili površinski čvorišta.

Preuzimanje datoteka sa uređaja na OneDrive

Koristite isti proces da biste otpremili i sačuvali bilo koji tip datoteke u OneDrive aplikaciji, uključujući dokumente, fotografije, video zapise i muzičke datoteke.

 1. U OneDrive aplikaciji, u fascikli u koju želite da dodate fotografije, dodirnite stavku Dodaj Dodaj fotografiju .

 2. Dodirnite stavku Otpremi Ikona otpremanja za OneDrive za Windows 10 za mobilne uređaje .

 3. Pored stavke Odaberite aplikaciju izaberite izvor datoteke koju želite da otpremite, kao što su Ovaj uređaj ili aplikacija Fotografije na telefonu.

  Napomene: 

  • Na Windows 10 računaru, dijalog Otvaranje prikazuje datoteke koje se nalaze na računaru. Potražite datoteke koje želite da otpremite i izaberite stavku Otvori.

  • Ako je telefon podešen da automatski čuva fotografije u usluzi OneDrive, u aplikaciji Fotografije na telefonu ćete videti fotografije iz usluge OneDrive, kao i neotpremljene fotografije sa telefona. Ako otpremite fotografiju koja se već nalazi u usluzi OneDrive, biće kreiran njen duplikat.

 4. Pronađite datoteku koju želite da otpremite, izaberite je i dodirnite dugme U redu U redu .

Savet: Možete i da otpremate fotografije i video zapise sa telefona u OneDrive fasciklu na računaru pomoću istraživača datoteka ili uvoza aplikacije Fotografije. Povežite telefon sa računarom pomoću kabla za prenos podataka telefona ili pomoću Wi-Fi ili Bluetooth veze.

Automatsko otpremanje fotografija ili video zapisa sa uređaja na OneDrive

Napomena: Otpremanje sa kamere može se koristiti samo na jednom nalogu u datom trenutku.

 1. U aplikaciji OneDrive dodirnite stavke Meni OneDrive meni > Postavke OneDrive postavke > Otpremanje sa kamere.

 2. U odeljku Otpremanje sa kamere prebacite opciju u položaj Uključeno.

  Da biste automatski otpremali i video zapise koje snimate telefonom, u položaj Uključeno prebacite opciju Obuhvati video zapise.

  Savet: Video zapise možete da otpremate automatski samo ako je uključena i opcija Otpremanje sa kamere.

 3. U okviru Nalog za pravljenje rezervne kopije kamere, dodirnite listu da biste je otvorili i izaberite OneDrive nalog na koji želite da otpremate slike.

Savet: Ako koristite ograničenu internet vezu, kao što je mobilna veza za prenos podataka, u položaj Isključeno prebacite opciju Otpremaj preko ograničenih veza. Ako veza koju koristite nije ograničena, kao što je slučaj sa većinom Wi-Fi mrežnih veza, možete da uključite ovu opciju.

Kreiranje fascikle

Fascikle možete da dodate u prikazu Datoteke ili u bilo kojoj drugoj fascikli u usluzi OneDrive.

 1. U aplikaciji OneDrive, u prikazu Datoteke dodirnite stavku Dodaj Dodaj fotografiju , a zatim stavku Nova fascikla Komanda „Nova fascikla“ u aplikaciji OneDrive u operativnom sistemu Windows Phone 10 .

 2. Unesite ime nove fascikle, a zatim dodirnite stavku U redu U redu .

Premeštanje datoteka u drugu OneDrive fasciklu

 1. U aplikaciji OneDrive, dodirnite stavku Izaberi Izaberi datoteke , dodirnite polje za potvrdu za datoteke koje želite da premestite, dodirnite stavku Pogledajte više Pogledaj još , a zatim stavku Premesti Premesti datoteke .

 2. U okviru Premesti stavke u dodirnite fasciklu u koju želite da premestite datoteke, a zatim dodirnite stavku Premesti U redu .

  Savet: Da biste kreirali novu fasciklu za datoteke koje premeštate, dodirnite stavku Nova fascikla Komanda „Nova fascikla“ u aplikaciji OneDrive u operativnom sistemu Windows Phone 10 .

Preuzimanje datoteka sa uređaja na OneDrive

 1. U aplikaciji OneDrive, u prikazu Sve datoteke dodirnite stavku Dodaj Dodaj fotografiju na dnu ekrana.

 2. U okviru Odaberite aplikaciju, izaberite izvor fotografije ili video zapisa koje želite da otpremite, kao što je aplikacija Fotografije na telefonu.

 3. Pronađite fotografiju ili video koje želite da otpremite, izaberite ih i dodirnite dugme U redu Završeno dodavanje .

Automatski otpremajte fotografije ili video zapise koje ste napravili naOneDrive

Napomene: 

 • Otpremanje sa kamere može se koristiti samo na jednom nalogu u datom trenutku.

 • Fotografije otpremljene kroz funkciju „Otpremanje sa kamere“ automatski će biti sortirani po godini i mesecu u ugnežđenim fasciklama u fascikli „Snimci kamere“. This can Ovo možete kontrolisati pomoću postavke „Organizacija“ na postavkama stranice „Otpremanje sa kamere“. Imajte na umu da premeštanje, preimenovanje ili brisanje ovih fascikli nije podržano ili se ne preporučuje u ovom trenutku.

 1. Idite u Postavke na telefonu i dodirnite stavke Rezervna kopija > Fotografije + video zapisi.

 2. U okviru Fotografije ili Video zapisi, izaberite stavku Dobar kvalitet ili Najbolji kvalitet.

  Ako ne želite da automatski otpremate fotografije ili video zapise, uverite se da je izabrana opcija Ne otpremaj.

Savet: Da biste saznali kako da premestite fotografije i video zapise sa telefona u OneDrive fasciklu na računaru, pogledajte članak Sinhronizovanje fotografija i video zapisa pomoću računara na veb lokaciji „Windows Phone“.

Kreiranje fascikle

Fascikle možete da dodate u prikaz Datoteke ili u bilo koju drugu fasciklu u usluzi OneDrive.

 1. U prikazu ili fascikli gde želite da napravite novu fasciklu dodirnite stavku Više Ikona „Prikaži još“ za OneDrive za Windows Mobile 8/8.1 , a zatim izaberite stavku napravi novu fasciklu.

 2. Dodirnite stavku Ime fascikle i otkucajte željeno ime fascikle, a zatim dodirnite stavku U redu Završeno dodavanje .

Premeštanje datoteka u drugu OneDrive fasciklu

 1. Izaberite datoteke koje želite da premestite, a zatim dodirnite stavku Premesti Ikona premeštanja za OneDrive za Windows Mobile 8/8.1 (možda ćete prvo morati da dodirnete stavku Više Ikona „Prikaži još“ za OneDrive za Windows Mobile 8/8.1 da biste videli ikonu Premesti).

  Savet: Fascikle, kao i pojedinačne datoteke, možete da premestite u drugu fasciklu.

 2. Pojavljuje se lista Datoteke. Dodirnite fasciklu u koju želite da premestite datoteke, a zatim stavku Premesti ovde.

Savet: Da biste napravili novu fasciklu za ove premeštene datoteke, na dnu liste Datoteke dodirnite stavku Nova fascikla. Unesite ime nove fascikle, a zatim dodirnite stavku Napravi.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive for Business podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDrive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×