Otpremanje datoteka u biblioteku

Datoteke možete da otpremite u OneDrive for Business ili na lokaciju tima tako što ćete ih jednostavno prevući sa računara. Prvo otvorite OneDrive ili biblioteku lokacije. Zatim na računaru, u istraživaču datoteka pronađite dokumente koje želite da otpremite i prevucite ih na mesto u biblioteci gde piše ovde prevucite datoteke. Za demonstraciju pogledajte Video: Dodavanje dokumenata u biblioteku. Niste sigurni gde da dodate datoteke? Pročitajte članak Da li da sačuvam dokumente u usluzi OneDrive for Business ili na lokaciji tima?

Prevlačenje i otpuštanje radi otpremanja datoteka u OneDrive

Napomena    Ako ne vidite opciju za prevlačenje i otpuštanje datoteka, ažurirajte svoju kopiju sistema Office.

Umesto prevlačenja datoteka možete da izaberete stavku Otpremi.

Dugme „Otpremi“ na traci brzih komandi u usluzi OneDrive

U dijalogu Dodavanje dokumenta možete da kliknete na dugme Potraži da biste otpremili pojedinačnu datoteku ili da izaberete stavku Umesto toga otpremi datoteke koristeći Windows Explorerda biste otpremili više datoteka. Ako odaberete opciju sa programom Explorer, datoteke sa računara možete prevući u prozor istraživača datoteka. Ova opcija se lakše koristi ako prvo otvorite istraživač datoteka.

Savet    Neke biblioteke imaju ograničenja koja mogu da ograniče koliko datoteka možete da otpremite odjednom. Na primer, ako biblioteka zahteva određeni tip sadržaja ili određeno polje, možete da otpremite samo jednu datoteku odjednom.

Za demonstraciju pogledajte Video: Kopiranje ili premeštanje datoteka biblioteke korišćenjem opcije „Otvori pomoću programa Explorer“. Pročitajte članak Rešavanje problema sa komandom „Otvori pomoću programa Explorer“ na lokaciji Microsoft SharePoint Online u usluzi Microsoft Office 365 da biste rešili probleme.

Dokumente, unakrsne tabele, prezentacije i druge tipove datoteka možete da napravite i da upravljate njima u biblioteci. Pročitajte sledeće članke da biste saznali više:

Pravljenje dokumenta

Sinhronizovanje OneDrive for Business ili SharePoint biblioteka lokacije sa računarom

Deljenje dokumenata ili fascikli u usluzi OneDrive for Business

Važno    Pre nego što otpremite datoteke u biblioteku ili ih kreirate, potrebno je da imate dozvolu za doprinos biblioteci. Takođe, neki tipovi datoteka su blokirani iz bezbednosnih razloga.

Dodatne informacije potražite u ovom članku

Otpremanje velikih datoteka ili više datoteka u biblioteku

Dodatne informacije o otpremanju datoteka

Otpremanje velikih datoteka ili više datoteka u biblioteku

Ako otpremate velike datoteke--ili više datoteka koje zajedno imaju veliku ukupnu veličinu--u biblioteku, možda ćete dobiti grešku zbog ograničene veličine za datoteke u programu SharePoint ili greške koje proizilaze iz vremenskog ograničenja u vašoj verziji pregledača Internet Explorer. Evo nekih koraka koje možete da preduzmete da biste izbegli ove greške:

  • Otpremajte 100 ili manje datoteka. Otpremanje više od 100 datoteka odjednom nije podržano.

  • Ako ste Office 365 korisnik, izbegavajte otpremanje datoteka koje su veće od 2 GB, što predstavlja podrazumevanu maksimalnu veličinu datoteke.

  • Ako organizacija održava lokalnu primenu sistema SharePoint, obratite se administratoru servera da biste utvrdili ili povećali graničnu vrednost veličine datoteke kako biste prilagodili veličinu datoteka koje otpremate. Podrazumevano ograničenje veličine je 250 MB ali može da se poveća do 2 GB.

  • Ako za veličine datoteka koje premašuju 2 GB vidite poruku „Radim na tome" koja ne nestaje, sledite uputstva u članku Microsoft podrška: Greška programa Internet Explorer kada se server ne odaziva „Vremensko ograničenje za povezivanje je isteklo“.

  • Ako je OneDrive for Business klijent sinhronizacije dostupan, upotrebite ga da biste otpremili veće datoteke ili više datoteka. Ograničenje na 100 datoteka i dalje važi, ali ih sinhronizacija automatski otprema u pozadini kada ste na mreži. Dodatne informacije potražite u članku Sinhronizovanje biblioteke sa računarom.

Vrh stranice

Više informacija o otpremanju datoteka

Način dodavanja datoteka u biblioteku može se malo razlikovati u zavisnosti od toga koji pregledač ili verziju sistema Office koristite. Pored toga, administratori lokacije u biblioteci ponekad mogu podesiti dodatne zahteve sa kojima ćete morati da radite.

Napomena   U biblioteci wiki stranica možete kreirati nove wiki stranice, ali ne možete otpremati postojeće datoteke.

Čuvanje datoteke   Da biste mogli da sačuvate datoteku prvi put, možda ćete u postavkama pregledača lokaciju morati da dodate kao pouzdanu. Na primer, u programu Internet Explorer izaberite stavke Alatke > Internet opcije > Bezbednost > Pouzdane lokacije > Lokacije.

Obavezno odjavljivanje    Vlasnici lokacija mogu podesiti biblioteku tako da zahteva da odjavite datoteke da biste mogli da ih uređujete (i prijavite ih kada završite). Ako biblioteka zahteva odjavljivanje, datoteka se odjavljuje za vas kada je otpremite prvi put. Datoteku morate prijaviti da bi druge osobe mogle da je uređuju. Da biste saznali više o odjavljivanju, pogledajte članak Odjavljivanje, prijavljivanje ili odbacivanje promena u datotekama u biblioteci

Praćenje verzija datoteka    U biblioteku možete dodati novu datoteku, a možete i zameniti neku postojeću redigovanom verzijom. Ako je biblioteka podešena da prati verzije, možete dodati redigovanu datoteku kao novu verziju, koja postaje deo istorije verzija datoteke. Ako otpremate novu verziju datoteke, ne bi bilo loše da unesete komentare o tome šta je promenjeno u toj verziji kako biste lakše mogli da pratite istoriju datoteke. Da biste saznali više o kreiranju verzija, pogledajte članak Kako funkcioniše kreiranje verzija na listi ili u biblioteci?.

Popunjavanje svojstava datoteke    Kada u biblioteku dodate datoteku, možda će biti potrebno i da u obrazac (u oknu sa informacijama o dokumentu) unesete informacije o datoteci, kao što su njen opis, ime sektora ili broj projekta.

Potvrda prosleđenog sadržaja    Vlasnici lokacija mogu podesiti biblioteku tako da zahteva odobrenje sadržaja da bi on postao vidljiv drugim osobama koje koriste biblioteku. Vi, kao autor, možete videti navedenu datoteku i koristiti je, ali to ne može niko drugi. Na primer, pravni sektor može zahtevati odobrenje da bi dokumenti postali javni. Da biste saznali više, pogledajte članak Zahtevanje odobrenja stavki na listi ili u biblioteci lokacije.

Vrh stranice

Primenjuje se na: Office 365, Office 365 administrator, Office 365 Small Business administrator, SharePoint Online, Office 365 kojim upravlja 21Vianet, SharePoint Foundation 2013, Office 365 kojim upravlja 21Vianet – Small Business administrator, Office 365 kojim upravlja 21Vianet – Administrator, SharePoint Server 2013 Enterprise, SharePoint Server 2013 Standard, SharePoint Server 2016 Standard, SharePoint Server 2016 Enterprise, SharePoint Online kojim upravlja 21VianetDa li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Promeni jezik