Otprema fascikle ili datoteke u biblioteci dokumenata

Otprema fascikle ili datoteke u biblioteci dokumenata

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da otpremite datoteke u biblioteci dokumenata u Office 365 i SharePoint Online samo ćete ih prevući sa računara i otpuštajući ih u biblioteku dokumenata. Sa nekim pregledačima, možete takođe da otpremite fascikle i datoteke koje sadrže.

Važno : Pre nego što možete da otpremite ili kreirajte datoteke u biblioteci dokumenata, vaš administrator mora da vam dozvolu za doprinošenje biblioteci.

Napomene : 

Da biste otpremili fascikle ili datoteke u biblioteci dokumenata

Važno : 

 • Da biste otpremili fascikle sa računara u biblioteku dokumenata SharePoint Online možete da koristite Microsoft Edge, Mozilla FireFox ili Google Chrome. Internet Explorer 10 ili Internet Explorer 11 trenutno podržava otpremanje fascikle.

 • Klasični iskustva i starije verzije programa SharePoint podržava otpremanje fascikle u biblioteke u bilo kom pregledaču.

 • Da biste pronašli verziju SharePoint koristite, pogledajte članak koju verziju sistema SharePoint koristim?

 1. Otvorite biblioteku dokumenata u kojoj želite da otpremite fascikle ili datoteke.

 2. Na računaru, kliknite na dugme Start Windows dugme „Start“ u operativnom sistemu Windows 8 i Windows 10 , tip istraživač datoteka, a zatim izaberite stavku Istraživač datoteka. Idite do fascikle ili datoteke koje želite da otpremite.

 3. Izaberite datoteke ili fascikle u Istraživaču datoteka i prevucite i otpustite fascikle ili datoteke na stranici biblioteke dokumenata. Pri otpremanju fascikle u biblioteci dokumenata, sve datoteke koje se nalaze u fascikli automatski otpremaju kao i.

 4. Možete takođe da izaberete Otpremanje iz menija biblioteke glavni dokument i izaberite stavku datoteke ili ako vaš pregledač ne podržava ga fascikle iz menija.

  Office 365 otpremanje datoteke ili fascikle u biblioteci dokumenata

  Ako pregledač ne podržava fascikle, kada kliknete na dugme Otpremi, otvoriće se stranica Izbor datoteke za otpremanje u kojem možete da izaberete jednu ili više datoteka.

  SharePoint Odaberite datoteku za otpremanje u dijalogu.
 5. Izaberite datoteke ili fascikle koje želite da otpremite, a zatim kliknite na dugme Otvori ako otpremate datoteke ili izaberite stavku Izaberi fasciklu ako koju otpremate fascikle.

Napomena : Za prikaz ili uređivanje svojstava za datoteku ili fasciklu, kada je otpremite u biblioteku dokumenata, pogledajte članak Prikazivanje i uređivanje informacija o datoteke, fascikle ili vezu u biblioteci dokumenata.

Takođe možete da premestite ili kopirate fasciklu, datoteku, ili vezu u biblioteci dokumenata nakon što ste ih dodali u biblioteku.

Ako otpremate velikih datoteka--ili više datoteka koje dodate u velike ukupnu veličinu--u biblioteci dokumenata, možda će se greške zbog ograničenja veličine datoteke u Office 365 i SharePoint Online ili vremenskog ograničenja greške u svojoj verziji programa Internet Explorer. Koraci koje možete preduzeti da biste dobili oko ovih grešaka uključuju:

 • Neki tipovi datoteka u biblioteci dokumenata su blokirani iz bezbednosnih razloga. Za više detalja o blokiranim tipovima datoteka potražite u članku Tipovi datoteka koje ne mogu dodati na listu ili biblioteku.

 • Neke biblioteke dokumenata imaju ograničenja koja možete da ograničite koliko datoteka možete da otpremite odjednom. Na primer, ako u biblioteci dokumenata podešen da zahtevaju određeni tip sadržaja ili zahtevaju određeno polje, samo datoteku možete otpremiti jedan po jedan.

 • Ako ne vidite opciju za prevlačenje i otpuštanje datoteka, ažurirajte svoju kopiju sistema Office.

Ponekad lokacija administratori Podešavanje dodatni zahtevi u biblioteci dokumenata koje ćete možda za rad sa. Možete uključiti ove zahteve:

Zahtevaju odjavljivanje:    Vlasnici lokacija možete podesiti u biblioteci dokumenata da zahtevaju da odjavite datoteke pre uređivanja ih (i proverite ih kada završite). Ako dokument biblioteka zahteva odjavljivanje, datoteka je odjavljena vam kada je prvo otpremite. Morate da prijavite datoteku pre nego što druge osobe mogle da je uređuju. Da biste saznali više o odjavljivanju, pogledajte članak ili provera prijavljivanje datoteka u biblioteci dokumenata.

Praćenje verzija datoteka:    Možete da dodate zamenite postojeću datoteku izmenjenu verziju datoteke. Ako biblioteka dokumenata podešena da pratite verzije, možete da dodate izmenjeni datoteku kao novu verziju koja postaje deo istorije verzija datoteka. Ako otpremate novu verziju datoteke, razmislite o kucate komentara o promenama u ovoj verziji tako da možete lakše da pratite istoriju datoteke. Da biste saznali više o kreiranju verzija, pogledajte članak kako kreiranje verzija funkcioniše na listi ili u biblioteci?

Popunjavanje svojstava datoteke:    Kada dodate datoteke, fascikle ili vezu u biblioteci dokumenata, koji može biti potrebno i da popunite obrazac (u oknu sa informacijama o) sa informacijama o stavci, kao što su njen opis, ime sektora ili broj projekta. Da biste saznali više o uređivanju informacija o datoteke, fascikle ili vezu, pogledajte članak Prikazivanje i uređivanje informacija o datoteke, fascikle ili vezu u biblioteci dokumenata.

Odobri prosleđen sadržaj:    Vlasnici lokacija mogu Podešavanje biblioteke tako da zahteva odobrenje sadržaja pre nego što ga postaje vidljiv drugim osobama koje koriste biblioteku. Kao autor, možete da vidite datoteku koja je navedena i rad sa njima, ali niko drugi ne mogu. Na primer, odeljenje za pravna može da zahteva odobrenje pre nego što dokumente postala javna. Da biste saznali više, pogledajte članak zahtevanje odobrenja stavki sa liste lokacije ili u biblioteci.

Nekoliko reči o otpremanju fascikle i verzije pregledača

SharePoint daje prednost mogućnost da biste otpremili fascikle koja je ugrađena u pregledaču. Trenutno jedini pregledači koji uključuju mogućnost je Microsoft Edge i Chrome. U ovom trenutku ne možete da otpremite fasciklu koristeći Internet Explorer 11, Internet Explorer 10ili Mozilla Firefox, zato što pregledači same ne obezbeđuju mogućnost.

Da biste pronašli verziju SharePoint koristite, pogledajte članak koju verziju sistema SharePoint koristim?

Da biste saznali verziju programa Internet Explorer imate, pogledajte informacije o programu Internet Explorer verzije.

Dobro je.

Ažurirani decembar 2017.

Ovaj članak je korisno? Ako je tako, recite nam na dnu ove stranice. Ako nije bilo korisno, javite koji je zbunjujuće ili nedostaje. Koristićemo povratne informacije da još jednom proverite činjenice, dodajte informacije i ažuriranje ovog članka.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×