Otkrivanje virusa u sistemu SharePoint Online

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Office 365 može zaštiti okruženje od malvera tako što ćete otkrivanje virusa u datotekama koje korisnici otpremanje SharePoint Online. Datoteke skeniraju viruse nakon što oni su otpremljene. Ako datoteka nalazi zaraženi, svojstvo je podesite tako da korisnici mogu da preuzmu datoteku iz pregledača ili sinhronizujete datoteke u OneDrive for Business klijenta. Imajte na umu da datoteka koje su veće od 25 MB po veličini su skenirane.

Važno : Ove antivirusni mogućnosti u SharePoint Online su način da sadrže viruse. One nisu namenjene kao jednu tačku odbrane od malvera za okruženje. Savetujemo svi korisnici da procenite i primenite zaštitu antimalware na razne slojeve i primenite najbolje prakse za obezbeđivanje infrastruktura za preduzeća. Više informacija o strategije i najbolje prakse u članku Najbolje prakse za bezbednost Enterprise.

Šta se dešava kada zaražena datoteka se otprema SharePoint Online?

Office 365 koristi uobičajene mašina za otkrivanje virusa. Mašina pokreće asinhrono unutar SharePoint Onlinei skenirati datoteke kada su su otpremljene. Kada se datoteka nalazi sadrži virus, biće označeno zastavicom tako da ga nije moguće preuzeti ponovo.

Evo šta se dešava:

 1. Korisnik otpremate datoteke SharePoint Online.

 2. Mašina za otkrivanje virusa skenira datoteku.

 3. Ako je pronađen virus, virusa mašina podešava svojstva u datoteku koja ukazuje da to nije.

Šta se dešava kada korisnik pokuša da biste preuzeli zaraženu datoteku pomoću pregledača?

Ako je datoteka sadrži virus, korisnici mogu da preuzmu datoteku iz SharePoint Online pomoću pregledača.

Evo šta se dešava:

 1. Korisnik otvara Veb pregledača i pokušava da preuzmete zaražena datoteka iz SharePoint Online.

 2. Korisnik je dat upozorenje da virus otkriven, i daje opciju da biste preuzeli datoteku i pokušate da je očistite koristeći sopstveno od virusa.

  Upozorenje od virusa

Šta se događa kada OneDrive for Business klijent pokuša da sinhronizujete zaražena datoteka?

Ako je datoteka sadrži virus, korisnici ne može da sinhronizuje datoteku iz OneDrive for Business klijenta.

Evo šta se dešava:

 1. OneDrive for Business klijenta nadzire svojstava datoteke pre preuzimanja datoteka u fascikli za sinhronizaciju.

 2. Ako datoteka sadrži virus, OneDrive for Business klijenta neće da preuzmu datoteku u fascikli za sinhronizaciju. Umesto toga, obaveštenje na sistemskoj traci govori korisnika koji postoji problem sinhronizacije, kao snimak ekrana sa sledeće:

  Snimak ekrana dijaloga koji prikazuje da 1 stavku nije moguće sinhronizovati sa programom OneDrive for Business jer je skener virusa servera pronašao problem sa datotekom.
 3. Korisnik može da biste otvorili dijalog " Status sinhronizacije " da biste saznali da postoji problem sa sinhronizacijom jer datoteka sadrži virus.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×