Otkrivanje prve kolone ili reda u radnom listu

Važno: Ovaj članak je mašinskog prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako prvi red (red 1) ili kolonu (kolona A) nije prikazano u radnom listu, to je nezgodno da ga otkrijete zato što ne postoji jednostavan način da biste izabrali tom redu ili koloni. Možete da izaberete ceo radni list, a zatim Otkrij redove ili kolone (karticaPočetak , grupa ćelije , dugme Oblikuj , komanda " Sakrij i Otkrij "), ali koji prikazuje svih skrivenih redova i kolona na radnom listu, koji možda ne želite da uradite. Umesto toga, možete da koristite okvir za ime ili komande " Idi na " da biste izabrali prvi red i kolona.

 1. Da biste izabrali prvi skriveni red ili kolonu u radnom listu, uradite nešto od sledećeg:

  • U Okvir za ime pored polje za formulu otkucajte A1, a zatim pritisnite taster ENTER.

   Name box showing A1 to unhide column A and row 1

  • Na kartici Početak, u grupi Uređivanje kliknite na dugme Pronađi i izaberi, a zatim izaberite stavku Idi na. U polju Referenca otkucajte A1, a zatim kliknite na dugme U redu.

   Excel Ribbon Image

 2. Na kartici Početak, u grupi Ćelije kliknite na dugme Oblikovanje.

  Excel Ribbon Image

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • U okviru Vidljivost izaberite stavku Sakrij i otkrij, a zatim stavku Otkrij redove ili Otkrivanje kolona.

  • U okviru Veličina ćelije izaberite stavku Visina reda ili Širina kolone, a zatim u polju Visina reda ili Širina kolone otkucajte vrednost koju želite da koristite za visinu reda ili širinu kolone.

   Savet:  Podrazumevana visina za redove je 15, a podrazumevana širina za kolone je 8,43.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. Jer u članku mašinskog prevesti mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksu i gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×