Otkrivanje problema sa obeleživačima

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako ste dodali obeleživače u dokument i oni vam stvaraju probleme, prvi korak pri otkrivanju problema jeste da se uverite da možete da ih vidite. Podrazumevano Word ih ne prikazuje.

Da biste prikazali obeleživače u dokumentu, pratite ove korake.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Više opcija.

 2. U okviru Prikazivanje sadržaja dokumenta izaberite stavku Prikaži obeleživače i kliknite na dugme U redu.
  Dijalog „Opcije programa Word“

  Napomene : 

  • Ako obeleživač dodate bloku teksta ili slici (ili bilo kojoj drugoj stavci), on se pojavljuje u zagradama:
   Obeleživač prikazan uz pomoć zagrada

  • Ako ništa niste izabrali pri dodavanju obeleživača (što znači da ste samo postavili kursor na neku oblast), obeleživač se pojavljuje kao I-zrak:
   Obeleživač prikazan uz pomoć I-zraka

Takođe u ovom članku

Poruka o grešci se pojavljuje umesto teksta

Stavka koja se odnosi na obeleživač nije ispravno ažurirana

Obeleživač nedostaje u stavci automatskog teksta

Neočekivani rezultati pri uređivanju obeleživača

Kopiranje obeleživača

Isecanje i brisanje obeleživača

Dodavanje u obeleživače

Poruka o grešci se pojavljuje umesto teksta

Word prikazuje „Greška! Obeleživač nije definisan.“ ili „Greška! Referenca nije pronađena.“ kada ažurirate polje koje ima raskinutu vezu ka obeleživaču. Originalni tekst možete vratiti u prethodno stanje pritiskanjem kombinacije tastera Ctrl+Z odmah nakon primanja poruke o grešci. Možete da pritisnete kombinaciju tastera Ctrl+Shift+F9 da biste konvertovali tekst u polju u obični tekst.

Da biste ispitali raskinutu vezu, pokušajte sledeće:

 • Uverite se da obleživač još uvek postoji     Ponekad se slučajno izbrišu obeleživači pri brisanju drugog teksta. Da biste proverili da li se to desilo, uverite se da možete da vidite obeleživače u dokumentu.

 • Uverite se da su imena polja ispravno napisana     Veliki broj stavki koje koriste obeleživače – na primer, poredi i indeksira – se umeću kao polja. Ako ime polja nije ispravno napisano, možete dobiti poruku o grešci. Da biste saznali više o kodovima polja, pročitajte članak Kodovi polja u programu Word.

Vrh stranice

Stavka koja se odnosi na obeleživač nije ispravno ažurirana

Word umeće unakrsno upućivanje kao polje. Ako unakrsno upućivanje ne odražava promene koje ste izvršili na obeleživaču na koje upućuje, ažurirajte polje. Kliknite desnim tasterom miša na kôd polja i zatim izaberite stavku Ažuriraj polje na priručnom meniju.

Vrh stranice

Obeleživač nedostaje u stavci automatskog teksta

Kada kreirate stavku automatskog teksta koji sadrži obeleživač, uverite se da ste izabrali sav tekst koji obeleživač sadrži, uključujući i otvorene i zatvorene zagrade obeleživača.

Ako uskladištite tekst koji sadrži obeleživač kao stavku automatskog teksta, Word će uskladištiti obeleživač sa stavkom. Ako umetnete stavku automatskog teksta više puta, Word uklanja obeleživač iz prethodne stavke i dodaje je na najnoviju stavku.

Da biste saznali više o automatskom tekstu, pročitajte članak Automatsko umetanje teksta.

Vrh stranice

Neočekivani rezultati pri uređivanju obeleživača

Možete da isečete, kopirate i nalepite stavke označene obeleživačem. Takođe možete da dodate i izbrišete tekst iz označenih stavki. Ispod su navedene promene koje možete izvršiti na obeleživačima i očekivani rezultati.

Kopiranje obeleživača

 • Ako kopirate čitav ili deo obeleženog bloka teksta ili slike na drugu lokaciju u istom dokumentu    obeleživač ostaje sa tom originalnom stavkom i kopija nije označena.

 • Ako kopirate čitavu označenu stavku u drugi dokument    oba dokumenta sadre identične stavke sa identičnim obeleživačima.

Isecanje i brisanje obeleživača

 • Ako isečete čitavu označenu stavku i nalepite je u isti dokument    stavka i obeleživač se premeštaju na novu lokaciju.

 • Ako obrišete deo označene stavke    obeleživač ostaje sa ostatkom teksta.

Dodavanje u obeleživače

 • Ako dodate tekst između bilo koja dva znaka ograđena u obeleživaču    dodatni tekst se obuhvata obeleživačem.

 • Ako kliknete direktno iza otvorene zagrade obeleživača i zatim dodate tekst ili grafiku stavci    dodatak se obuhvata obeleživačem.

 • Ako kliknete direktno iza zatvorene zagrade obeleživača i zatim dodate nešto stavci    dodatak nije uključen u obeleživač.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×