Otkrivanje problema sa obeleživačima

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako ste dodali obeleživače u dokumentu i proizvode koje probleme, prvi korak za rešavanje problema je da biste se uverili da možete da ih vidite. Podrazumevano, Word ne prikazuje ih.

Da biste prikazali obeleživače u dokumentu, pratite ove korake.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Više opcija.

 2. U odeljku Prikaz sadržaja dokumenta izaberite Prikaži obeleživače i kliknite na dugme u redu.
  Dijalog „Opcije programa Word“

  Napomene: 

  • Ako obeleživač dodate bloku teksta ili slika (ili bilo kojoj drugoj stavci), obeleživač se pojavljuje u zagradama:
   Obeleživač prikazan uz pomoć zagrada

  • Ako vam ništa niste izabrali pri dodavanju obeleživača (što znači da ste samo postavili kursor na neku oblast), obeleživač se pojavljuje kao i-zrak:
   Obeleživač prikazan uz pomoć I-zraka .

Takođe u ovom članku

Poruka o grešci se pojavljuje umesto teksta

Stavka koja se odnosi na obeleživač nije ispravno ažurirana

Obeleživač nedostaje u stavci automatskog teksta

Neočekivani rezultati pri uređivanju obeleživača

Kopiranje obeleživača

Isecanje i brisanje obeleživača

Dodavanje u obeleživače

Poruka o grešci se pojavljuje umesto teksta

Word prikazuje „Greška! Obeleživač nije definisan.“ ili „Greška! Referenca nije pronađena.“ kada ažurirate polje koje ima raskinutu vezu ka obeleživaču. Originalni tekst možete vratiti u prethodno stanje pritiskanjem kombinacije tastera Ctrl+Z odmah nakon primanja poruke o grešci. Možete da pritisnete kombinaciju tastera Ctrl+Shift+F9 da biste konvertovali tekst u polju u obični tekst.

Da biste ispitali raskinutu vezu, pokušajte sledeće:

 • Uverite se da obleživač još uvek postoji     Osoba slučajno brisanje obeleživača kada su izbrisali drugi tekst. Da biste to proverili, uverite se da možete da vidite obeleživače u dokumentu.

 • Uverite se da su imena polja ispravno napisana     Veliki broj stavki koje koriste obeleživače – na primer, poredi i indeksira – se umeću kao polja. Ako ime polja nije ispravno napisano, možete dobiti poruku o grešci. Da biste saznali više o kodovima polja, pročitajte članak Kodovi polja u programu Word.

Vrh stranice

Stavka koja se odnosi na obeleživač nije ispravno ažurirana

Word umeće unakrsno upućivanje kao polje. Ako unakrsno upućivanje ne odražava promene koje ste izvršili na obeleživaču na koje upućuje, ažurirajte polje. Kliknite desnim tasterom miša na kôd polja i zatim izaberite stavku Ažuriraj polje na priručnom meniju.

Vrh stranice

Obeleživač nedostaje u stavci automatskog teksta

Kada kreirate stavku automatskog teksta koji sadrži obeleživač, uverite se da ste izabrali sav tekst koji obeleživač sadrži, uključujući i otvorene i zatvorene zagrade obeleživača.

Ako uskladištite tekst koji sadrži obeleživač kao stavku automatskog teksta, Word će uskladištiti obeleživač sa stavkom. Ako umetnete stavku automatskog teksta više puta, Word uklanja obeleživač iz prethodne stavke i dodaje je na najnoviju stavku.

Da biste saznali više o automatskom tekstu, Pročitajte automatski umetnuli tekst.

Vrh stranice

Neočekivani rezultati pri uređivanju obeleživača

Možete da isečete, kopirate i nalepite stavke označene obeleživačem. Takođe možete da dodate i izbrišete tekst iz označenih stavki. Ispod su navedene promene koje možete izvršiti na obeleživačima i očekivani rezultati.

Kopiranje obeleživača

 • Ako kopirate čitav ili deo obeleženog bloka teksta ili slike na drugu lokaciju u istom dokumentu    obeleživač ostaje sa tom originalnom stavkom i kopija nije označena.

 • Ako kopirate čitavu označenu stavku u drugi dokument    oba dokumenta sadre identične stavke sa identičnim obeleživačima.

Isecanje i brisanje obeleživača

 • Ako isečete čitavu označenu stavku i nalepite je u isti dokument    stavka i obeleživač se premeštaju na novu lokaciju.

 • Ako obrišete deo označene stavke    obeleživač ostaje sa ostatkom teksta.

Dodavanje u obeleživače

 • Ako dodate tekst između bilo koja dva znaka ograđena u obeleživaču    dodatni tekst se obuhvata obeleživačem.

 • Ako kliknete direktno iza otvorene zagrade obeleživača i zatim dodate tekst ili grafiku stavci    dodatak se obuhvata obeleživačem.

 • Ako kliknete direktno iza zatvorene zagrade obeleživača i zatim dodate nešto stavci    dodatak nije uključen u obeleživač.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×