Otklanjanje greške 0xE4020040 (Skladište zauzeto, pokušajte ponovo kasnije) u programu OneNote

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako vidite kôd greške 0xE4020040, OneNote ne može da sinhronizuje neke od beležnica jer je server na kojem su beležnice uskladištene privremeno zauzet ili nedostupan. To se može desiti zbog rutinskog održavanja servera u usluzi OneDrive ili u sistemu SharePoint.
 

OneDrive

Ako ne možete da sinhronizujete beležnice na OneDrive, proverite Status usluge Office 365 stranice za sve OneDrive održavanje ili isteku informacije. Ako obično je pokrenuta OneDrive usluga, pokušajte da sinhronizujete ponovo za nekoliko minuta.

SharePoint

Ukoliko ne možete da sinhronizujete beležnice u sistemu SharePoint, probajte ponovo da ih sinhronizujete posle nekoliko minuta. Ako ovaj problem potraje duže, obratite se za pomoć SharePoint administratoru ili IT administratoru.
 

Dodatna pomoć

Ako i dalje vidite ovu poruku o grešci posle dužeg vremenskog perioda, prijavite problem na forumima zajednice OneNote kako bismo mogli da istražimo uzrok i pronađemo rešenje.


Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×