Otklanjanje greške 0xE0000025 (Datoteka je prevelika) u programu OneNote

Ako vidite kôd greške 0xE0000025, OneNote ne može da sinhronizuje jednu ili više velikih datoteka jer su iznad trenutnog ograničenja veličine.

Ako se sinhronizujete sa uslugom OneDrive, ograničenje za pojedinačnu datoteku je 2 GB. U sistemu SharePoint ovo ograničenje se može konfigurisati i zbog toga se ono može razlikovati od servera do servera u organizaciji. Ako nemate dozvolu da proverite ograničenje u sistemu SharePoint, porazgovarajte sa administratorom servera da biste ga saznali.

Uklanjanje datoteka koje su prevelike ili smanjenje njihove veličine samo je deo rešenja. Možda ćete i dalje morati da preduzmete još koraka da bi poruka o grešci nestala.

Važno: Sledeći koraci će ukloniti sve ranije verzije i rezervne kopije beležnica, te se uverite da vam nisu potrebne. Kada izvršite ove korake, nećete moći da se vratite na ranije verzije beležnica. Većini osoba je to u redu. Međutim, ako se oslanjate na automatske rezervne kopije koje kreira program OneNote, prvo napravite kopije tih datoteka i čuvajte ih na bezbednom mestu.
 

1. korak

Kada izbrišete stranicu ili odeljak iz beležnice, premešta se u korpu za otpatke beležnice. Ova funkcija vam pruža mogućnost da oporavite podatke koji su slučajno bili izbrisani. Međutim, kada velike datoteke predugo ostanu u korpi za otpatke beležnice, mogu dovesti do grešaka u sinhronizaciji. Ovo možete rešiti tako što ćete isprazniti korpu za otpatke beležnice.

U zavisnosti od verzije programa OneNote koju koristite, uradite nešto od sledećeg:

  • U programu OneNote 2013 kliknite na Istorija > Korpa za otpatke beležnice > Isprazni korpu za otpatke.

  • U programu OneNote 2010 kliknite na Deljenje > Korpa za otpatke beležnice > Isprazni korpu za otpatke.

Napomena: Korpa za otpatke beležnice razlikuje se od korpe za otpatke koja je prikazana na vašoj Windows radnoj površini.
 

2. korak

OneNote skladišti keširane verzije stranica tako da možete da se vratite na prethodne verzije. Ako ste izbrisali veliku datoteku (ili nekoliko velikih datoteka), ona i dalje može biti u starijoj verziji stranice. To možete rešiti tako što ćete izbrisati istoriju beležnice.

U zavisnosti od verzije programa OneNote koju koristite, uradite nešto od sledećeg:

  • U programu OneNote 2013 kliknite na Istorija > Verzije stranica > Izbriši sve verzije.

  • U programu OneNote 2010 izaberite stavke Deljenje > Verzije stranica > Izbriši sve verzije.
     

Pošto izvršite oba koraka, ponovo pokrenite program OneNote i potom ponovo pokušajte da sinhronizujete beležnice.

Dodatna pomoć

Ako i dalje vidite ovu poruku o grešci posle rešavanja problema, prijavite problem na OneNote forumima na lokaciji Microsoft Answers kako bismo mogli da istražimo uzrok i pronađemo rešenje.
 

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×