Osvežavanje uvezenih podataka u programskom dodatku Power Pivot

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako koristite programski dodatak Power Pivot za osvežavanje prethodno uvezenih podataka, možete videti da li je osvežavanje uspelo, nije uspelo ili je otkazano.

U programskom dodatku Power Pivot izaberite stavke Početak > Preuzmi spoljne podatke > Osveži ili Osveži sve da biste ponovo uvezli trenutnu tabelu ili sve tabele u modelu podataka.

Status osvežavanja je naznačen za svaku vezu korišćenu u modelu podataka. Postoje tri moguća ishoda.

Poruka o statusu osvežavanja podataka u programskom dodatku PowerPivot

Stavka „Uspeh“ izveštava o broju redova uvezenih u svaku tabelu.

Stavka „Greška“ može da se pojavi ako je baza podataka van mreže, više nemate dozvole ili je tabela ili kolona izbrisana ili preimenovana u izvoru. Potvrdite da je baza podataka dostupna, na primer kreiranjem nove veze u drugoj radnoj svesci.

„Otkazano” znači da Excel ne izdaje Osveži zahtev, verovatno zbog toga što je osvežavanje onemogućeno na vezu.

Savet:  Da li delite ovu radnu svesku sa drugim osobama koje možda žele da osveže podatke? Pomozite kolegama da izbegnu greške pri osvežavanju podataka podsećajući ih da zatraže dozvole za izvor podataka koji obezbeđuje podatke.

Svojstva tabele prikazuju upite korišćene u osvežavanju podataka

Osvežavanje podataka jednostavno ponovo pokreće isti upit koji je isprva korišćen za preuzimanje podataka. Možete prikazati i ponekad izmeniti upit prikazivanjem svojstava tabele u Power Pivot prozoru.

  1. Da biste prikazali upit korišćen tokom osvežavanja podataka, izaberite stavke Power Pivot > Upravljanje da biste otvorili Power Pivot prozor.

  2. Izaberite stavke Dizajn > Svojstva tabele.

  3. Prebacite se na uređivač upita da biste prikazali osnovni upit.

Upiti nisu vidljivi za svaki tip izvora podataka. Na primer, upiti se ne prikazuju za uvoze feeda podataka.

Svojstva veze koja otkazuju osvežavanje podataka

U programu Excel možete podesiti svojstva veze koja utvrđuju učestalost osvežavanja podataka. Ako osvežavanje nije dozvoljeno za određenu vezu, dobićete obaveštenje o otkazivanju kada osvežite sve ili pokušate da osvežite određenu tabelu koja koristi vezu.

  1. Da biste videli svojstva veze, u programu Excel izaberite stavke Podaci > Veze da biste prikazali listu svih veza korišćenih u radnoj svesci.

  2. Izaberite vezu i kliknite na dugme Svojstva.

  3. U stavci Upotreba, u okviru Kontrola osvežavanja, ako je opozvan izbor u polju za potvrdu Osvežite ovu vezu sa komandom „Osveži sve“, dobićete otkazivanje kada pokušate da osvežite sve u Power Pivot prozoru.

Osvežavanje podataka za Office 365

Način na koji delite radnu svesku će utvrditi da li se može pojaviti osvežavanje podataka. U sistemu Office 365 nije moguće osvežiti podatke koji dolaze iz spoljnjeg izvora podataka. Pretpostavimo da ste kreirali radnu svesku u programu Excel, uvezli podatke sa servera na mreži, kreirali izvedenu tabelu i zatim otpremili radnu svesku na sistem Office 365. U sistemu Office 365 možete raditi sa izvedenom tabelom, ali nećete moći da koristite Podaci >Osveži za osvežavanje njenih podataka.

Dobićete poruku o grešci „Spoljno osvežavanje podataka nije uspelo“ zajedno sa imenom i lokacijom veze koja nije uspela da se osveži.

Osvežavanje podataka u sistemu SharePoint Server 2013

U sistemu SharePoint Server 2013 možete kreirati plan za osvežavanje podataka bez nadzora na serveru, ali da biste to uradili, potrebno je da je Power Pivot za SharePoint 2013 instaliran i konfigurisan u SharePoint okruženju. Proverite kod SharePoint administratora da li je dostupno planirano osvežavanje podataka.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×