Osvežavanje podataka u usluzi Visio Online

Važno    Ova tema se odnosi samo na Visio Online prikazivač. Mogućnost osvežavanja dijagrama još nije primenjena u pregledu Visio Online uređivača.

U Visio Online prikazivaču možete da osvežite podatke u dijagramu da biste videli sve ispravke koje su primenjene u povezanom izvoru podataka. Uz mogućnost osvežavanja podataka, dijagram je nalik na kontrolnu tablu s prikazom uživo na koju vi i vaš tim uvek možete da se pozovete.

Konceptualna slika koja prikazuje vezu između Visio datoteke i njenog izvora podataka.

Prvi koraci

Za početak, biće vam potrebne dve stvari: Visio dijagram i izvor podataka s kojim će dijagram biti povezan. Zatim pratite ove korake:

 1. Podesite izvor podataka sa kojim će Visio dijagram biti povezan. Visio Online prikazivač trenutno podržava sledeće izvore podataka u usluzi SharePoint Online:

  • Excel radna sveska

  • SharePoint lista

  Savet : U sledećim koracima biće vam potreban URL izvora podataka.

 2. Otvorite dijagram u aplikaciji Visio za računare i povežite oblike sa izvorom podataka koji je podešen u prethodnom koraku. Saznajte više o uvozu podataka u Visio.

 3. Kad uspešno povežete izvor podataka, otpremite Visio dijagram u SharePoint Online.

  Napomena : Uverite se da su izvor podataka i Visio dijagram deo istog SharePoint sajta.

 4. Podelite vezu otpremljenog Visio dijagrama sa kolegama koji će sada moći da vide najažurnije podatke na kontrolnoj tabli.

Osvežavanje podataka u dijagramu

 1. Otvorite dijagram u Visio Online prikazivaču. Više informacija potražite u članku Prikaz, kreiranje i uređivanje dijagrama u programu Visio Online.

  Videćete sledeću poruku upozorenja da je osvežavanje onemogućeno:

  Poruka upozorenja o onemogućenom osvežavanju u verziji usluge Visio Online za javni pregled.
 2. Kliknite na dugme Dozvoli osvežavanje.

  Savet : Da biste dobili detaljnije informacije, kliknite na dugme Detalji...

 3. Na komandnoj traci kliknite na dugme Osveži podatke da biste osvežili sve izvore podataka u dijagramu.

  Opcija osvežavanja podataka u verziji usluge Visio Online za javni pregled

  Napomena : Komanda Osveži podatke nije dostupna (zasivljena je ili zatamnjena) ako ne postoje veze sa podacima sa povezanim oblicima na trenutnoj stranici i stranicama u pozadini ili ako je u pitanju dijagram Vizuelizatora podataka.

Neusaglašenosti

Do neusaglašenosti može doći ako promenite izvor podataka, na primer ako izbrišete povezane redove ili napravite novi red sa istim jedinstvenim identifikatorom kao neki drugi red. U oba slučaja, kad ste u Visio Online prikazivaču, komanda Osveži podatke ne može da osveži podatke u svim oblicima jer više ne može da podudari svaki oblik sa redom. Ako dođe do takve neusaglašenosti, pojavljuje se prozor Osvežavanje neusaglašenosti. Ako vidite ovo upozorenje, otvorite datoteku u aplikaciji Visio za računar i ispravite podatke.

Osvežavanje dijagrama Vizuelizatora podataka

Iako dijagram Vizuelizatora podataka možete da pogledate u Visio Online prikazivaču, dijagram ne možete da osvežite pomoću komande Osveži u Visio Online prikazivaču. Da biste videli najnovije Excel podatke u dijagramu, otvorite dijagram u programu Visio 2016, izaberite kontejner dijagrama i izaberite stavke Podaci > Osveži.

Takođe pogledajte

Uvoz podataka u Visio, pregled

Saveti i trikovi za povezivanje podataka

Pravljenje dijagrama Vizuelizatora podataka

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×