Osvežavanje podataka povezanih sa drugom radnom sveskom

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako Excel radnoj svesci ima vezu sa podacima u drugoj radnoj svesci, možete da uverite se da on bude ažuriran. Koristite komande " Osveži " (na kartici " podaci ") da biste to uradili.

Treba da se prvo povežete sa drugom radnom sveskom?

Refresh

 1. Na kartici " podaci ", kliknite na dugme Osveži sve.

  Ako imate više veza, a samo želite da ažurirate određeni nešto, izaberite bilo koju ćeliju u tom opsegu podataka, kliknite na strelicu pored dugmeta Osveži sve, i kliknite na dugme Osveži.

  Osvežavanje podataka za povezivanje

Kontrolisati kako ili kada osvežavanja veze

 1. Kliknite na bilo koju ćeliju koja sadrži povezanih podataka.

 2. Na kartici " podaci ", kliknite na strelicu pored dugmeta Osveži sve, a zatim izaberite stavku Svojstva veze.

  Svojstva veze

 3. Na kartici Upotreba postavite opcije koje želite da promenite.

  Za veoma velike skupove podataka, razmotrite Omogućavanje osvežavanja u pozadini opcija provere. Ovo daje kontrolu nad Excel, umesto da sačekate osvežavanje da biste završili.

Otkazivanje osvežavanja ili provera njegovog statusa

Ako je radna sveska povezana sa velikim izvorom podataka, njeno osvežavanje će možda trajati malo duže nego što je očekivano. Da biste proverili ili otkazali osvežavanje, uradite sledeće:

 • Provera statusa upita    Pojavljuje se poruka na Excel statusnoj traci koja ukazuje na to da je upit aktivan. Kliknite dvaput na poruku da biste proverili status upita.

 • Zaustavljanje osvežavanja u pozadini    Da biste zaustavili upit koji radi u pozadini, kliknite dvaput na poruku o statusu upita na statusnoj traci kako bi se prikazao dijalog Status osvežavanja spoljnih podataka, a zatim izaberite stavku Zaustavi osvežavanje.

 • Zaustavljanje upita    Da biste zaustavili pokretanje upita kada je osvežavanje u pozadini isključeno, pritisnite taster Esc.

Osvežavanje drugih izvora podataka

Osvežavanje SQL Server podataka za povezivanje

Osvežavanje OLE DB podataka za povezivanje

Osvežavanje Access podataka za povezivanje

Osvežavanje spoljnih podataka za povezivanje

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Power Query je poznat kao prvi i transformacija u programu Excel 2016

Uvoz podataka iz spoljnih izvora podataka

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×