Osnovni zadaci u programu Excel Online

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Pomoću programa Excel Online koristite veb pregledač za pravljenje, gledanje i uređivanje radnih svezaka koje skladištite u usluzi OneDrive ili Dropbox. Ako vaša organizacija ili fakultet imaju Office 365 plan ili SharePoint lokaciju, počnite da koristite Excel Online tako što ćete napraviti ili skladištiti radne sveske u bibliotekama na lokaciji.

Napomena :  Ako Excel Web App koristite sa sistemom SharePoint 2010 ili ako koristite Internet Explorer 7, pročitajte članke Uvod u Excel Web App i Kratak pregled programa Excel Web App.

Kreiranje radne sveske na mreži

 1. U usluzi OneDrive izaberite stavke Kreiraj > Excel radna sveska.

  Kreiranje nove radne sveske

 2. Da biste preimenovali radnu svesku, kliknite na podrazumevano ime datoteke i otkucajte novo.

  preimenovanje datoteke

Deljenje radnih svezaka na internetu

Pošto kreirate radnu svesku na mreži, možete da je delite sa prijateljima, saradnicima ili sa javnošću. Ljudi mogu da vide radne listove, sortiraju i filtriraju podatke i da zađu dublje u detalje izvedenih tabela na vebu ili mobilnom uređaju.

Da biste delili radnu svesku, izaberite stavku Deli i otkucajte e-adrese osoba sa kojima želite da je delite ili nabavite vezu koju možete da pošaljete kontaktima putem e-pošte.

Pozovite osobe za deljenje radne sveske

Uređivanje u pregledaču

Ako probate da unesete podatke, podesite formulu, dodate grafikone ili primenite osnovno oblikovanje, a ništa se ne desi, verovatno ste u prikazu samo za čitanje. Evo kako možete da se prebacite u prikaz za uređivanje:

Izaberite stavke Uredi radnu svesku > Uredi u programu Excel Online.

Za naprednije opcije uređivanja kliknite na dugme Uredi u programu Excel.

Excel Online automatski čuva to što ste uradili, međutim, ako se predomislite u vezi sa bilo kojim promenama koje ste upravo napravili, koristite dugme Opozovi radnju ili pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Z.

Zajednički rad na istom radnom listu

Kada radite sa drugima u programu Excel Online, možete da uređujete radni list kao što to i inače radite. Kada drugi urede radni list, Excel Online odmah pokazuje njihovo prisustvo, kao i ispravke. To funkcioniše samo kada svi rade u programu Excel Online. Ako neko otvori radnu svesku u programu Excel za računare, drugi neće moći istovremeno da uređuju radnu svesku u programu Excel Online.

indikator koji pokazuje koliko osoba sarađuje na unakrsnoj tabeli

Pročitajte članak Najbolji saveti za rad u programu Excel Online.

Štampanje u programu Excel Online

 1. Izaberite ćelije ili grafikon koje želite da odštampate, a zatim izaberite stavke Datoteka > Odštampaj. Da biste odštampali ceo radni list, nemojte da izaberete ništa pre nego što odete na komandu „Odštampaj“.

  Štampanje izabranih ćelija

 2. Kliknite na dugme Odštampaj da biste videli pregled.

 3. Ako se predomislite u vezi sa štampanjem izabrane oblasti, odaberite opciju za štampanje Ceo list i kliknite na dugme Odštampaj.

 4. Ako konačni pregled štampanja izgleda dobro, kliknite na dugme Odštampaj.

  Pregled za štampanje radnog lista

Saznajte više o štampanju koordinatnih linija na radnom listu.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×