Osnovni zadaci u programu Excel Online

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Pomoću programa Excel Online koristite veb pregledač za pravljenje, gledanje i uređivanje radnih svezaka koje skladištite u usluzi OneDrive ili Dropbox. Ako vaša organizacija ili fakultet imaju Office 365 plan ili SharePoint lokaciju, počnite da koristite Excel Online tako što ćete napraviti ili skladištiti radne sveske u bibliotekama na lokaciji.

Napomena :  Ako Excel Web App koristite sa sistemom SharePoint 2010 ili ako koristite Internet Explorer 7, pročitajte članke Uvod u Excel Web App i Kratak pregled programa Excel Web App.

Kreiranje radne sveske na mreži

 1. U usluzi OneDrive izaberite stavke Kreiraj > Excel radna sveska.

  Kreiranje nove radne sveske

 2. Da biste preimenovali radnu svesku, kliknite na podrazumevano ime datoteke i otkucajte novo.

  preimenovanje datoteke

Deljenje radnih svezaka na internetu

Kad kreirate radnu svesku na internetu, možete da delite sa prijateljima, saradnicima ili javnom. Osobe možete da prikažete radne listove, sortiraju i filtriraju podatke i pretraživanja analiziraju detalje izvedenih tabela na Vebu ili mobilnom uređaju.

Da biste delili radnu svesku, izaberite stavku Deli i otkucajte e-adrese osoba sa kojima želite da je delite ili nabavite vezu koju možete da pošaljete kontaktima putem e-pošte.

Pozovite osobe za deljenje radne sveske

Uređivanje u pregledaču

Ako probate da unesete podatke, podesite formulu, dodate grafikone ili primenite osnovno oblikovanje, a ništa se ne desi, verovatno ste u prikazu samo za čitanje. Evo kako možete da se prebacite u prikaz za uređivanje:

Izaberite stavke Uredi radnu svesku > Uredi u programu Excel Online.

Za naprednije opcije uređivanja kliknite na dugme Uredi u programu Excel.

Excel Online automatski čuva to što ste uradili, međutim, ako se predomislite u vezi sa bilo kojim promenama koje ste upravo napravili, koristite dugme Opozovi radnju ili pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Z.

Zajednički rad na istom radnom listu

Kada radite sa drugima u Excel Online, možete da uredite radni list kao što to obično radite. Kada uredite drugi radni list, Excel Online prikazuje svoje prisustvo i ispravke odmah. Ovo funkcioniše samo kada svi rade u Excel Online.

indikator koji pokazuje koliko osoba sarađuje na unakrsnoj tabeli

Druge verzije programa Excel aplikacije omogućavaju i rad sa drugima u isto vreme. Pogledajte članak saradnja na Excel radne sveske u isto vreme pomoću koautorstva za više informacija.

Štampanje u programu Excel Online

 1. Izaberite ćelije ili grafikon koje želite da odštampate, a zatim izaberite stavke Datoteka > Odštampaj. Da biste odštampali ceo radni list, nemojte da izaberete ništa pre nego što odete na komandu „Odštampaj“.

  Štampanje izabranih ćelija

 2. Kliknite na dugme Odštampaj da biste videli pregled.

 3. Ako se predomislite u vezi sa štampanjem izabrane oblasti, odaberite opciju za štampanje Ceo list i kliknite na dugme Odštampaj.

 4. Ako konačni pregled štampanja izgleda dobro, kliknite na dugme Odštampaj.

  Pregled za štampanje radnog lista

Saznajte više o štampanju koordinatnih linija na radnom listu.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×