Osnovni zadaci u Access aplikaciji

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Access aplikacije su izgrađene za upotrebu u pregledaču radi lakšeg deljenja i saradnje. Da biste kreirali i koristili Access aplikaciju, potreban vam je Access 2013 ili novija verzija i Office 365 za preduzeća lokacija ili SharePoint Server 2013 lokacija ili novija verzija. Evo još informacija o kreiranju Access aplikacije. Hajde da ukratko pogledamo načine za kreiranje aplikacije, dodavanje podataka u nju i neke od mogućih daljih koraka za prilagođavanje i korišćenje aplikacije.

Ako ste više zainteresovani za rad sa Access bazom podataka za računare, pogledajte članak Osnovni zadaci za Access baze podataka za računare.

Kreiranje aplikacije na osnovu predloška

Najbrži početak jeste pomoću jednog od predložaka aplikacije koji se dobijaju uz Access.

 1. Pomerite se nadole na početnom ekranu programa Access da biste videli istaknute predloške. Prvo su navedene najpopularnije aplikacije, na primer „Praćenje imovine“, „Kontakti“ i „Praćenje problema“. One sa ikonom globusa će kreirati Access aplikacije:

  prikaz predložaka

  Predlošci koji u naslovu imaju reči „radna površina“ kreiraće tradicionalne Access baze podataka za računare.

 2. Kliknite na predložak i unesite ime u polje Ime aplikacije.

 3. Izaberite veb lokaciju za aplikaciju i kliknite na dugme Kreiraj.

Saznajte više o počevši baze podataka od predloška Access aplikacije. Za više detalja o pronalaženje Veb lokaciju koju želite da koristite u polje Ime aplikacije , pogledajte članak Pronalaženje Veb lokacije za vaše Access Veb aplikacije Ako radije da dizajnirate aplikaciju na sopstvenu, nastavite na sledeći odeljak.

Kreiranje prilagođene Access aplikacije

Ako nijedan predložak ne zadovoljava vaše potrebe, možete da napravite aplikaciju ispočetka.

 1. Otvorite Access i izaberite stavku Prilagođena veb aplikacija.

  Prikaz predložaka na početnom ekranu u programu Access

 2. Unesite ime i veb lokaciju aplikacije (ili izaberite lokaciju sa liste Lokacije), a zatim kliknete na dugme Kreiraj.

Za više detalja pogledajte članak o pravljenju prilagođene veb aplikacije.

Bez obzira na to da li ste počeli od predloška ili prazne aplikacije, uvek možete da prilagodite Access aplikaciju.

Vrh stranice

Uvoz podataka ili povezivanje sa njima

Pošto kreirate aplikaciju, treba da unesete podatke. Možete da uvezete podatke iz drugih izvora. Evo nekih uputstava za početak:

 1. Otvorite aplikaciju u programu Access (ili u pregledaču kliknite na Postavke > Prilagodi u programu Access) i zatim kliknite na Početak > Tabele.

 2. Na stranici Dodajte tabele izaberite izvor iz stavkeKreiraj tabelu iz postojećeg izvora podataka i pratite korake u čarobnjaku Pribavljanje spoljnih podataka.

  Opcije postojećeg izvora podataka na stranici „Dodaj tabele“.

Da biste kreirali relacije za novu tabelu, treba da dodate polja za pronalaženje.

Sledeći koraci

Ostatak procesa dizajniranja aplikacije razlikuje se u zavisnosti od toga šta sledeće želite da uradite sa aplikacijom, ali evo nekih članaka iz kojih ćete saznati više:

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×