Osnovni zadaci pri korišćenju čitača ekrana uz OneDrive for Business

Osnovni zadaci pri korišćenju čitača ekrana uz OneDrive for Business

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite tastaturu i čitač ekrana za skladištenje i deljenje datoteka u fascikli " OneDrive for Business " na računaru. Testirali smo ga sa naratora i JAWS, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i uputstva. Svaki put kada ste na mreži, datotekama uskladištenim u vaš OneDrive for Business automatski se sinhronizuju u ovoj fascikli.

Napomene: 

U ovoj temi

Otvaranje OneDrive for Business

OneDrive aplikacija je ugrađena u Windows 10i OneDrive fascikle se automatski pojavljuje u istraživaču datoteka.

Da biste se povezali sa fasciklom OneDrive for Business pomoću istraživača datoteka, prvo morate da sinhronizujete OneDrive na svoj računar. OneDrive for Business ime fascikle sadrži ime organizacije Office 365, kao što je OneDrive – Contoso ili OneDrive@Contoso.com.

Za više informacija pogledajte Korišćenje čitača ekrana da biste sinhronizovali uslugu OneDrive for Business.

Otvaranje OneDrive pomoću Cortana pretrage

 1. Da biste otišli na Cortana za pretragu, pritisnite taster sa Windows logotipom. Čujete: „Polje za pretragu”.

 2. Tip OneDrive. Čujete: „OneDrive aplikaciju za stone računare”. Pritisnite taster Enter.

Otvaranje OneDrive iz istraživača datoteka

 1. Da biste otvorili istraživač datoteka, pritisnite taster sa Windows logotipom i taster E. istraživača datoteka se otvara sa fokusom na prikaz stavke .

 2. Pritisnite kombinaciju tastera Shift + F6 da biste se premestili u okno za navigaciju. Čujete: „Drvo prikaz”.

 3. Pritisnite tastere sa strelicama dok ne čujeteOneDrive”, a zatim pritisnite taster Enter.

Prijavite se u OneDrive for Business

Kada prvi put otvorite OneDrive , budete upitani da prijavite, izaberite lokaciju na OneDrive fascikle na računaru i odaberite datoteke i fascikle koje želite da sinhronizujete.

 1. Otvaranje OneDrive pomoću Cortana pretrage ili istraživač datoteka, kao što je objašnjeno iznad.

 2. Čujete: „Microsoft OneDrive. Unesite adresu e-pošte”. Fokus je u polju adresa e-pošte. Otkucajte adresu organizacije, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Ako imate lične i poslovni naloge za OneDrive, možda ćete čujete: „Ova e-adresa se koristi za OneDrive i OneDrive for Business. Koju biste želeli da se prijavite u first?” pritisnite taster Tab dok ne čujete „Posao ili školu, dugme” i pritisnite taster RAZMAKNICA.

 4. Otvara se u vašoj organizaciji prijavljivanje u dijalogu. Fokus je u polju za lozinku. Otkucajte lozinku. Kada završite, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Prijavljivanje” i pritisnite taster RAZMAKNICA.

 5. Otvara se dijalog " ovo je vaša OneDrive fascikla ". Podrazumevano OneDrive fascikla se nalazi u okviruC:\Users.... Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste prihvatili na trenutnu lokaciju i nastavili, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Dalje” i pritisnite taster RAZMAKNICA.

  • da biste promenili lokaciju fascikle, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Promena lokacije”, a zatim pritisnite taster Enter.

 6. Otvara se dijalog sinhronizujete OneDrive datoteke na ovom Računaru . Podrazumevano, sve datoteke i fascikle u vaš OneDrive for Business su izabrane za sinhronizaciju. Ako ne želite da sinhronizujete ih sve, možete da izaberete datoteke i fascikle u ovom dijalogu.

  Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste sinhronizovali sve OneDrive for Business datoteka i fascikli na svoj računar, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Sledeći”, a zatim pritisnite taster Enter.

  • Da biste izabrali određene OneDrive for Business datoteka i fascikli za sinhronizaciju računara, Definišite datoteke i fascikle u ovom dijalogu. Da biste se kretali između oblasti u dijalogu, pritisnite taster Tab ili Shift + Tab. Kada čujete prve stavke u vaš OneDrive for Business, kao što su „Datoteka nije u fascikli”, dobili listu fascikle i datoteke u vaš OneDrive for Business. Da biste otišli na listi, pritisnite taster strelica nadole. Potvrdite ili opozovite izbor u polju stavke ili u polju za potvrdu, pritisnite taster RAZMAKNICA. Kada su izbori, pritisnite taster Tab da biste prešli na dugme dalje i pritisnite taster RAZMAKNICA.

  Sada ste povezani na OneDrive for Businessi otvara se dijalog " Dobro došli u OneDrive ".

 7. Da biste sinhronizovali i otvorite vaš OneDrive for Business, prvo otišli putem dijaloga "Dobro došli". Puta pritisnite taster Tab. Čujete: „Dalje”. Pritisnite taster Enter tri puta da biste se kretali kroz stranice. Zatim puta pritisnite tastere Shift + Tab. Čujete: „Otvorite fasciklu moja OneDrive”. Pritisnite taster Enter. (Izabrane) OneDrive for Business fascikle i datoteke su sinhronizovane i fascikli OneDrive se otvara u istraživaču datoteka.

Otvaranje stavke u usluzi OneDrive for Business

U istraživaču datoteka pronađite stavku koju želite da otvorite, pritisnite taster RAZMAKNICA da biste je izabrali, a zatim pritisnite taster Enter da biste otvorili.

Savet: Da biste odabrali aplikaciju koju želite da koristite da biste otvorili stavku, na stavku, pritisnite tastere Alt + H, P + E. Da biste se kretali kroz listu opcija, pritisnite taster strelica nadole. Kada ste na aplikaciju koju želite, pritisnite taster Enter.

Otpremanje stavke u OneDrive for Business

Možete da otpremite datoteku ili fasciklu OneDrive for Business kopiranjem ili premestiti u fasciklu OneDrive u istraživaču datoteka ili tako što ćete sačuvati datoteku direktno OneDrive for Business pomoću primenljivo Office aplikacije.

Otpremanje stavke pomoću istraživača datoteka

 1. Da biste otvorili istraživač datoteka, pritisnite taster sa Windows logotipom+E.

 2. Idite na fasciklu ili datoteku koju želite da kopirate ili premestite u OneDrive for Business.

 3. Da biste kopirali datoteku ili fasciklu, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + C. Da biste isekli datoteku ili fasciklu, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + X.

 4. Koristite taster Tab i tastere sa strelicama da biste pronašli željenu lokaciju, a zatim pritisnite taster Enter.

 5. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + V da biste nalepili kopirane ili isečene stavke. Stavke se otprema na OneDrive for Business.

Čuvanje datoteke direktno u OneDrive for Business

Kada radite sa datotekom u Office aplikaciji, možete je sačuvati direktno u OneDrive for Business, tako da ne morate da biste je otpremili zasebno.

 1. Datoteka otvorena u primenljivo Office aplikaciji, pritisnite tastere Alt + F, A. Čujete: „Sačuvaj kao”.

 2. Da biste izabrali OneDrive for Business, pritisnite taster s Čujete: „Izabrana, OneDrive”, praćeno imenom vaše organizacije.

 3. Puta pritisnite taster sa strelicom nadesno. Čujete: „Izaberite fasciklu”. Da biste premestili na polje ime datoteke, pritisnite taster strelica nadole. Ako je potrebno, unesite ili promenite ime za datoteku. Da biste sačuvali, izaberite neku od sledećih opcija:

  • Da biste sačuvali datoteku u fasciklu glavnog OneDrive for Business , pritisnite taster Tab da biste prešli na dugme Sačuvaj , a zatim pritisnite taster Enter.

  • Da sačuvate datoteku u određenim potfasciklu u vaš OneDrive for Business, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Sortiraj po imenu”, pritisnite taster strelica nadole da biste premestili fasciklu gde želite da sačuvate datoteku, a zatim pritisnite taster Enter. Kada čujete ime na prvu datoteku u fasciklu (ili ako postoje datoteke u fascikli, čujete „Ne znamo ništa da biste prikazali ovde”), pritisnite taster Tab dok ne čujete „Čuvanje, dugme”, a zatim pritisnite taster Enter.

Preuzmite stavke iz usluge OneDrive for Business

Podrazumevano, sve fascikle i datoteke u fascikli OneDrive for Business su dostupne na mreži i van mreže na računaru, ali možete preuzeti stavke zasebno.

 1. U istraživaču datoteka idite do stavke koju želite da preuzmete sa vaše OneDrive for Business. Kada na stavku, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + C.

 2. Premesti u fasciklu u kojoj želite da sačuvate stavke na računaru i pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + V da biste ga nalepili.

Deljenje stavke iz usluge OneDrive for Business

Možete da delite stavku direktno iz OneDrive for Business. Osobe sa kojima delite će primiti poziv e-poštom za prikazivanje i uređivanje deljenog sadržaja u OneDrive for Business.

 1. U istraživaču datoteka idite u fasciklu OneDrive for Business . Izaberite fasciklu ili datoteku koju želite da delite i pritisnite tastere Shift + F10.

 2. Kontekstualni meni se otvara i čujete: „Kontekstualni meni”. Pritisnite taster S, a zatim pritisnite taster Enter. Čujete: „Prikaz pregledača”. Uz JAWS, čujete „Deli” praćeno imenom datoteke i „Prikaz pregledača”. Otvara se dijalog " Pošalji vezu ".

 3. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete: „Ljudima da dele sa”. Pritisnite taster Enter. Otkucajte e-adresu osobe koju želite da delite sa, a zatim pritisnite taster Enter. Da biste pozvali druge osobe, otkucajte svoju e-adresu i pritisnite taster Enter.

 4. Ako želite da kucate beleške da biste poslali uz poziv, pritisnite taster Tab dok ne čujete: „Dodaj poruku”. Uz JAWS, čujete: „Uredi”.

 5. Pritisnite taster Tab da biste se premestili na dugme Pošalji , a zatim pritisnite taster Enter da biste poslali vezu.

Zaustavljanje deljenja stavke

 1. U istraživaču datoteka idite u fasciklu OneDrive for Business . Izaberite stavku koju želite da prestanete da delite.

 2. Pritisnite tastere Alt + S, SS. Dijalog se otvara sa fokusom na opciju Zaustavi deljenje . Da biste zaustavili deljenje sa svima, pritisnite taster Enter.

Pauziranje sinhronizacije programa OneDrive for Business

Ako želite da biste privremeno zaustavili sinhronizaciju OneDrive for Business na svoj računar, možete samo da postavite pokazivač sinhronizaciju i to ćete nastaviti posle izabranog perioda.

 1. Pomerite se do OneDrive for Business ikonu na traci zadataka na radnoj površini računara. Ikona se nalazi pri najniža desnom uglu na traci na dnu ekrana računara. Idite na traku zadataka, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Obaveštenja ševron”, a zatim pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „OneDrive”, praćeno ime vaše organizacije i trenutni status sinhronizacije.

  Savet: Ako ne možete da pronađete OneDrive for Business ikonu na traci zadataka, možda je skrivena u meniju "obaveštenja". Da biste otvorili meni, pritisnite taster Enter kada čujete obaveštenja ševron dugme, a zatim koristite tastere sa strelicama da biste se kretali kroz stavke u meniju.

 2. Pritisnite taster Enter da biste otvorili meni " OneDrive for Business ". Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „, dugme”, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Pritisnite taster Tab da biste premestili nadole na listi opcija. Kada čujete „Pauziraj sinhronizuje”, pritisnite taster Enter.

 4. Pritisnite taster strelica nadole da biste čuli željene opcije. Kada ste na željenu opciju, pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za sinhronizovanje usluge OneDrive for Business

Tasterske prečice za OneDrive for Business u operativnom sistemu Windows

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Saznajte kako da se krećete kroz OneDrive for Business pomoću funkcija pristupačnosti

Korišćenje TalkBack, čitač ugrađene Android ekrana, na telefonu za skladištenje i deljenje datoteka u vaše OneDrive for Business.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Android čitač ekrana, TalkBack. Da biste saznali više o korišćenju programa TalkBack, idite na Android pristupačnost.

U ovoj temi

Otvorite OneDrive po prvi put i dodajte OneDrive for Business nalog

Ako nije već instaliran na telefonu, Preuzmite aplikaciju Microsoft OneDrive iz Play prodavnice. OneDrive aplikaciju možete da koristite za prijavljivanje i pristupa sadržaju u OneDrive for Business.

 1. Idite na početnom ekranu gde je OneDrive aplikacija. Prevucite nadesno dok ne čujete „OneDrive”, a dvaput dodirnite ekran.

 2. Čujete „OneDrive” i otvara se ekran dobrodošlice. Prevucite nadesno dok ne čujete „Prijavi se”, a dvaput dodirnite ekran.

 3. Ako dobijete Idite Premium dijaloga, prevucite udesno. Čujete: „Navigacija nagore, dugme”. Dodirnite dvaput ekrana. Ako čujete: „Je OneDrive Basic enough?” brzo prevucite nadesno dok ne čujete „Ostani osnovni, dugme”, a dvaput dodirnite ekran.

 4. Na sledećem ekranu dobrodošlice, možete da izaberete da biste započeli otpremanje sa kamere. Brzo prevucite do Ne sadi dvaput dodirnite ekran.

  OneDrive se otvara u prikazu datoteke .

 5. Da biste otvorili vaše OneDrive for Business, brzo prevucite nadesno dok ne čujete „prebacivač nalog, dugme” i dvaput dodirnite ekran.

 6. Brzo prevucite do čujete: „Dodaj nalog, dugme” i dvaput dodirnite ekran.

 7. Otvara se dijalog za prijavljivanje. Fokus je u polju adresa e-pošte. Dvaput dodirnite ekran da biste prikazali na tastaturu na ekranu na tastaturi i otkucajte adresu organizacije. Kada završite, prevucite nadesno na dugme dalje i dvaput dodirnite ekran.

 8. Otvara se u vašoj organizaciji prijavljivanje stranica. Brzo prevucite nadesno dok ne čujete „Lozinku, polje za uređivanje”, i dvaput dodirnite ekran. Otkucajte lozinku koristio na tastaturi na ekranu. Kada završite, prevucite udesno sve dok ne čujete „Prijavi se”, a dvaput dodirnite ekran.

 9. Prevucite nadesno na dugme nalog prebacivač i dvaput dodirnite ekran.

 10. Prevucite udesno dok ne čujete OneDrive for Business naloga koji želite da koristite i dvaput dodirnite ekran.

  Vaša OneDrive for Business se otvara u prikazu datoteke .

Čuvanje datoteke u OneDrive for Business

Ako imate lokalno uskladištenu Office datoteke na telefonu, ili ako kreirate nove datoteke na telefonu, sačuvajte ih OneDrive for Business za čuvanje i jednostavan pristup sa bilo kog uređaja.

 1. Uverite se da ste prijavljeni na OneDrive for Business nalog u aplikaciju OneDrive . Otvorite datoteku u Office aplikaciji ste kreirali datoteke sa, kao što su Word, Excelili PowerPoint.

  Savet: Ako ste nedavno radili na datoteci, pronaći ćete ga u prikazu nedavno .

 2. Prevucite nalevo ili nadesno dok ne čujete „Datoteke, dugme ”, „Datoteku, dugme” ili „meni”, a dvaput dodirnite ekran. Otvara se u meniju.

 3. Brzo prevucite nadesno dok ne čujete „Sačuvaj kao, dugme” i dvaput dodirnite ekran. Otvara se dijalog " Sačuvaj kao ".

 4. Brzo prevucite nalevo dok ne čujete vaše OneDrive for Business, a dvaput dodirnite ekran.

 5. Da biste se kretali unutar OneDrive for Businessprevucite ulevo više puta. Dvaput dodirnite ekran da biste otvorili fascikle. Kada želite da je na lokaciji, brzo prevucite nadesno dok ne čujete „Čuvanje, dugme” i dvaput dodirnite ekran. Sada je sačuvana datoteka na lokaciju koju ste izabrali u vaš OneDrive for Business.

Preuzimanje datoteke iz usluge OneDrive for Business

 1. Otvorite aplikaciju OneDrive na telefonu i pronađite datoteku koju želite da preuzmete sa OneDrive for Business na telefon. Kada čujete ime datoteke, prevucite udesno. Čujete: „datoteka komandi, dugme”. Dvaput dodirnite ekran da biste otvorili meni.

 2. Prevucite nadesno dok ne čujete „Sačuvaj”, a dvaput dodirnite ekran. Podrazumevana opcija čuvanja lokacija je fasciklu Preuzimanje . Da biste prihvatili, prevucite udesno sve dok ne čujete „Sačuvaj”, a dvaput dodirnite ekran da biste sačuvali.

  Ako želite da sačuvate na drugu lokaciju, prevucite ulevo dok ne čujete „Navigacija nagore, dugme”, a dvaput dodirnite ekran. A zatim prevucite nadesno dok ne čujete lokaciju na koju želite da sačuvate i dvaput dodirnite ekran da biste otvorili fasciklu. Da biste sačuvali, prevucite nadesno na dugme Sačuvaj i dvaput dodirnite ekran.

  Datoteka je preuzeta na vaš uređaj.

Deljenje datoteke iz usluge OneDrive for Business

 1. Pronađite datoteku koju želite da delite u OneDrive for Business na telefonu. Kada čujete ime datoteke, prevucite udesno. Čujete: „datoteka komandi, dugme”. Dvaput dodirnite ekran da biste otvorili meni.

 2. Prevucite nadesno dok ne čujete „Deljenje”, a dvaput dodirnite ekran. Otvara se lista opcija. Da biste čuli opcije, brzo prevucite nadesno. Da biste izabrali opciju, dvaput dodirnite ekran.

  U dijalogu zavisi od Odabrani metod deljenja. Da biste otišli, brzo prevucite nadesno ili nalevo. Da biste izabrali, dodirnite dvaput ekrana.

Zaustavljanje deljenja datoteka

 1. Pronađite datoteku koju želite da prestanete da delite u OneDrive for Business. Kada čujete ime datoteke, prevucite udesno. Čujete: „datoteka komandi, dugme”.

 2. Brzo prevucite nadesno dok ne čujete „Detalji, dugme” i dvaput dodirnite ekran.

 3. Brzo prevucite do čujete: „Deljeno sa”. Dobili ste na listi ljudi datoteka je trenutno deljena sa. Prevucite udesno da biste se pomerali kroz listu.

 4. Kada osobe koju želite da prestanete da delite sa čujete, dvaput dodirnite ekran. Otvara se dijalog. Prevucite nadesno dok ne čujete „Zaustavi deljenje”, a dvaput dodirnite ekran da biste je izabrali.

 5. Prevucite nadesno dok ne čujete „, dugme”, a dvaput dodirnite ekran. Možete prestali da delite datoteku sa izabranu osobu.

Odjavite se iz OneDrive for Business

 1. U aplikaciji na telefonu OneDrive prevucite nadesno dok ne čujete „Me pivot”, i dvaput dodirnite ekran.

  Napomena: Ako imate više od jednog naloga u OneDrive, potpisa odnosi se na nalog koji trenutno ste prijavljeni u sa. Da biste promenili nalog koristite, u OneDrive, prevucite nalevo ili nadesno dok ne dođete do dugmeta prebacivač nalog u gornjem levom uglu ekrana, a dvaput dodirnite ekran. Otvara se meni koji sadrži spisak naloge. Prevucite udesno da biste se kretali kroz menija, a dvaput dodirnite ekran da biste izabrali.

 2. Otvara se meni " ja ". Prevucite nadesno dok ne čujete „Odjavi”, a dvaput dodirnite ekran. Otvara se dijalog za Odjavljivanje . Prevucite nadesno dok ne čujete „, dugme”, a dvaput dodirnite ekran da biste dovršili odjavljivanje. Ste prijavljeni iz OneDrive for Business i vratili se na prikaz za datoteke .

Takođe pogledajte

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Saznajte kako da se krećete kroz OneDrive for Business pomoću funkcija pristupačnosti

Koristite Narator, ugrađenih čitač ekrana operativnog sistema Windows, na telefonu za skladištenje i deljenje sadržaja u vaš OneDrive for Business.

Napomene: 

U ovoj temi

Otvorite OneDrive po prvi put i dodajte OneDrive for Business nalog

Podrazumevano OneDrive aplikaciju na telefonu je povezan sa ličnog Microsoft naloga koji ste koristili da biste podesili telefon. Da biste pristupili sadržaju na OneDrive for Business , dodajte nalog organizacije OneDrive aplikaciju.

 1. Na početnom ekranu na telefonu, prevucite ulevo pomoću dva prsta da biste otišli na listu aplikacija. Brzo prevucite nalevo da biste koristili pretragu ili prevucite udesno dok ne čujete „OneDrive”, a dvaput dodirnite ekran.

 2. Aplikacija se otvara prikazuje OneDrive sadržaja u prikazu sve datoteke . Brzo prevucite nalevo TAB dok ne čujete „Meni”, a dvaput dodirnite ekran.

 3. U meniju se otvara i čujete: „Nalog i meni "”Postavke”. Prevucite desni TAB dok ne čujete „postavke naloga. Dodavanje ili uklanjanje naloga”, i dvaput dodirnite ekran.

 4. Čujete nalog koji je trenutno u upotrebi. Prevucite nadesno dok ne čujete „Dodaj nalog”, a dvaput dodirnite ekran. Čujete: „Hajde da ste prijavljeni”.

 5. Otvara se spisak dostupnih naloga. Da biste se pomerali kroz listu, prevucite udesno.

  Ako ste već dodali nalog organizacije ovaj telefon, možete da ga izaberite sa liste. Da biste izabrali, dodirnite dvaput ekrana kada čujete nalog. A zatim prevucite desni TAB dok ne čujete „Dalje”, a dvaput dodirnite ekran. Vaša OneDrive for Business se otvara u prikazu sve datoteke .

  Ako još niste prijavljeni pomoću naloga organizacije, nastavite sa sledećim koracima:

  1. Brzo prevucite nadesno TAB dok ne čujete: „poslovni ili školski nalog. Dodeljene organizacija”. Dodirnite dvaput ekrana.

  2. Prevucite desni TAB dok ne čujete „Nastavi”, a dvaput dodirnite ekran. Čujete: „Prijavite se na svoj nalog”.

  3. Otkucajte adresu koristeći vaše organizacije e-pošte na tastaturi na ekranu. Kada završite, prevucite udesno da biste ga premestili Enter ključne u donjem desnom uglu tastature, a dvaput dodirnite ekran.

  4. Čujete: „prijavite na svoj nalog. Unesite lozinku”. Korišćenje na tastaturu na ekranu da biste otkucajte lozinku. Kada završite, prevucite udesno da biste ga premestili Enter ključne u donjem desnom uglu tastature, a dvaput dodirnite ekran.

   Čujete „Dodavanje naloga”, a vaš OneDrive for Business otvara u prikazu sve datoteke .

Otpremanje datoteke u OneDrive for Business

Ako lokalno uskladištenih Office datotekama na Windows Phone, možete da otpremite ih OneDrive for Business za čuvanje i jednostavan pristup sa bilo kog uređaja. Takođe možete da sačuvate datoteke kreirate ili uređujete na telefonu direktno na vaš OneDrive for Business.

Otpremanje datoteke uskladištene na telefonu

Lokalno uskladištenu Office datoteku možete da premestite u vaš OneDrive for Business radi lakog pristupa sa bilo kog uređaja.

 1. Uverite se da koristite OneDrive for Business nalog u aplikaciji OneDrive . Zatim otvorite Istraživač datoteka aplikaciju sa liste aplikacije ili početnog ekrana telefona, ako ga se kači.

 2. Prevucite nadesno dok ne čujete „Ovaj uređaj”, a dvaput dodirnite ekran.

  Savet: Ako ste nedavno radili na datoteci, pronaći ćete ga na kartici " nedavno ".

 3. Da biste otišli fascikle i datoteke, brzo prevucite nadesno ili nalevo. Da biste otvorili fasciklu, dvaput dodirnite ekran. Kada čujete stavku koju želite da otpremite, dvaput dodirnite ekran sa dva prsta. Otvara se u kontekstualnom meniju.

 4. Brzo prevucite nadesno TAB dok ne čujete: „Deli”. Dodirnite dvaput ekrana.

 5. Otvara se stranica za Deljenje . Da biste izabrali vaše OneDrive for Business kao lokaciju za čuvanje, prevucite udesno dok ne čujete „OneDrive”, a dvaput dodirnite ekran.

 6. Otvara se OneDrive . Fokus je na prvu stavku sadržaja. Brzo prevucite nalevo TAB dok ne čujete „Dodaj dugme na traci aplikacije”, i dvaput dodirnite ekran. Datoteka se otprema na OneDrive for Business.

Čuvanje datoteke direktno u OneDrive for Business

Pre čuvanja da OneDrive for Business, proverite da li ste prijavljeni na OneDrive for Business na telefonu.

 1. Kada završite uređivanje Word, Excelili PowerPoint datoteke koji želite da sačuvate u OneDrive for Business, prevucite nalevo ili nadesno dok ne čujete „brz pristup komandama, datoteku”, i dvaput dodirnite ekran.

 2. Prevucite desni TAB dok ne čujete „Sačuvaj”, a dvaput dodirnite ekran.

 3. Sačuvaj prikaz otvara. Brzo prevucite nadesno dok ne čujete „Sačuvaj kopiju ove datoteke” ili „Izvoz ovu datoteku” u zavisnosti od toga šta želite da uradite. Zatim dvaput dodirnite ekran.

 4. Otvara se na prikaz Odaberite aplikaciju . Brzo prevucite do OneDrive i dvaput dodirnite ekran.

 5. OneDrive aplikacije se otvara u prikazu sve datoteke . Idite na lokaciju na kojoj želite da sačuvate datoteku. Onda prevucite nadesno dok ne čujete „Sledeći”, a dvaput dodirnite ekran.

 6. Da biste sačuvali datoteku sa istim imenom datoteke i tip datoteke, samo dvaput dodirnite ekran i datoteke čuvaju. Da biste promenili ime datoteke ili tip, pređite na sledeći korak.

 7. Da biste promenili ime datoteke, prevucite udesno dok ne čujete „Ime datoteke”, a dvaput dodirnite ekran. Otkucajte novo ime pomoću na tastaturi na ekranu.

  Da biste promenili tip datoteke, prevucite udesno sve dok ne čujete „Datoteku tipa”, praćeno trenutni tip datoteke, a „Kombinovani okvir” i dvaput dodirnite ekran. Ako postoje i druge opcije dostupne, prevucite udesno da biste premestili nadole na listi. Dvaput dodirnite ekran da biste je izabrali.

 8. Kada završite, prevucite ulevo TAB dok ne čujete „Sačuvaj kopiju” ili „Izvoz”, a dvaput dodirnite ekran.

  Da biste na OneDrive for Businessje sačuvana datoteka.

Preuzimanje datoteke iz usluge OneDrive for Business

 1. Otvorite aplikaciju OneDrive na telefonu i pronađite datoteku koju želite da preuzmete sa OneDrive for Business na telefon. Kada čujete ime datoteke, dvaput dodirnite ekran sa dva prsta. Kontekstualni meni otvara.

 2. Prevucite nadesno dok ne čujete „Preuzimanja”, a dvaput dodirnite ekran.

 3. Istraživač datoteka se otvara. Da biste otišli na fascikle, brzo prevucite nadesno ili nalevo. Da biste otvorili fasciklu, dvaput dodirnite ekran. Kada na lokaciji na koju želite da sačuvate, prevucite udesno sve dok ne čujete „Gotovo” i dvaput dodirnite ekran.

  Datoteka je sačuvana na izabranu lokaciju na telefonu.

Deljenje datoteke iz usluge OneDrive for Business

 1. Otvorite aplikaciju OneDrive na telefonu i pronađite datoteku koju želite da delite sa OneDrive for Business. Kada čujete ime datoteke, dvaput dodirnite ekran sa dva prsta. Kontekstualni meni otvara.

 2. Čujete: „Deliti iskačućeg prozora, u meniju”. Dodirnite dvaput ekrana. Otvara se lista opcija. Da biste čuli opcije, brzo prevucite nadesno. Da biste izabrali opciju, dvaput dodirnite ekran.

  U dijalogu zavisi od Odabrani metod deljenja. Da biste otišli, brzo prevucite nadesno ili nalevo. Da biste izabrali, dodirnite dvaput ekrana.

Zaustavljanje deljenja datoteka

 1. Otvorite aplikaciju OneDrive na telefonu i pronađite datoteku koju želite da prestanete da delite u OneDrive for Business. Kada čujete ime datoteke, dvaput dodirnite ekran sa dva prsta. Kontekstualni meni otvara.

 2. Čujete: „Deliti iskačućeg prozora, u meniju”. Dodirnite dvaput ekrana. Otvara se lista opcija. Prevucite nadesno dok ne čujete „Prikaz ljudi dele sa”, a dvaput dodirnite ekran.

 3. Čujete ime prva osoba koja se datoteka deli sa i trenutni nivo dozvole. Ako postoji više osoba, možete da se krećete nadole na listi tako što ćete brzo prevući desno. Kada čujete ime i nivo dozvole za osobe sa kojom želite da prestanete da delite sa, dvaput dodirnite ekran.

 4. Brzo prevucite nadesno dok ne čujete „nije izabrana, ukloni dozvole”, i dvaput dodirnite ekran da biste je izabrali. Prevucite nadesno na dugme u redu i dvaput dodirnite ekran. Dozvole se ažuriraju i zaustavili ste deljenje datoteka sa izabranu osobu.

Odjavite se iz OneDrive for Business

 1. Otvorite aplikaciju OneDrive na telefonu. Brzo prevucite nalevo TAB dok ne čujete „Meni”, a dvaput dodirnite ekran.

 2. U meniju se otvara i čujete „postavke naloga i menija” praćeno nalog koji ste prijavljeni u sa. Ako ste prijavljeni pomoću više od jednog naloga, čujete broj naloga. Prevucite desni TAB dok ne čujete „postavke naloga. Dodavanje ili uklanjanje naloga”, i dvaput dodirnite ekran.

 3. Fokus je na nalog koji ste prijavljeni u sa. Ako ste prijavljeni pomoću nekoliko naloge, fokus je na prvi nalog.

  Da biste se odjavili prvi nalog, prevucite udesno. Čujete: „Odjavi”. Dodirnite dvaput ekrana.

  Da biste se odjavili drugog naloga, prevucite udesno dok ne čujete ime naloga, zatim dvaput dodirnite ekran. Prevucite nadesno. Čujete: „Odjavi”. Dodirnite dvaput ekrana.

Takođe pogledajte

Saznajte kako da se krećete kroz OneDrive for Business pomoću funkcija pristupačnosti

Koristite tastaturu i čitač ekrana za skladištenje i deljenje datoteka u vaše OneDrive for Business. Testirali smo ga Narator, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i uputstva.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Kada koristite OneDrive for Business u Veb pregledaču, tasterske prečice koje se razlikuju od na radnoj površini koristite. Na primer, kombinacija tastera Ctrl + F6 koje ćete koristiti umesto tastera F6 za skakuжu komande. Takođe, uobičajene prečice kao što su F1 (pomoć) i primenite je na Veb pregledač – da ne OneDrive for Businesskombinaciju tastera Ctrl + O (Otvori).

U ovoj temi

Otvaranje OneDrive for Business

 1. U pregledaču idite na stranicu za prijavljivanje sistema Office i prijavite se pomoću akreditiva organizacije.

 2. Pritiskajte taster Tab sve dok ne čujete „Aplikacije, idite u OneDrive for Business” i pritisnite taster Enter. Vaša OneDrive for Business se otvara na novoj kartici pregledača.

Otvaranje stavke u usluzi OneDrive for Business

 1. U OneDrive for Business, pritiskajte taster Tab dok ne čujete: „Lista fascikle i datoteke”. Koristite taster Tab i nagore i nadole tastere sa strelicama da biste došli do stavke koju želite da otvorite.

 2. Kada čujete ime stavke, pritisnite taster Enter da biste ga otvorili.

Otpremanje stavke u OneDrive for Business

Otpremite datoteku ili fasciklu sa računara da biste OneDrive for Business.

 1. U OneDrive for Business, idite na lokaciju koju želite da otpremite stavku.

 2. Pritisnite tastere Shift + Tab dok ne čujete: „Komande”. Pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Otpremi”, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Meni se otvara i čujete „Meni” ili „Otpremi”. Pritisnite taster strelica nadole da biste se kretali kroz stavke. Kada čujete tip stavke koju želite da otpremite, pritisnite taster Enter.

 4. Otvara se prozor istraživača datoteka. Fokus nalazi u polju ime datoteke . Pronađite datoteku koju želite da otpremite pomoću tastera Tab i strelica ili otkucajte ime datoteke u polju (ako se datoteka nalazi u fascikli koja je trenutno otvorena). Pritisnite taster Enter da biste otpremili. Zatvara prozor istraživača datoteka i datoteke se otprema na OneDrive for Business.

Preuzmite stavke iz usluge OneDrive for Business

Preuzmite datoteku ili fasciklu sa OneDrive for Business na svoj računar.

 1. U OneDrive for Business, idite na stavku koju želite da preuzmete i pritisnite taster Enter da biste izabrali stavku, ako već nije izabrana.

 2. Pritisnite tastere Shift + Tab dok ne čujete: „Komande”. Pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Preuzimanja”, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Obaveštenje o teksta možete da izaberete šta da radite sa stavkom koju preuzimate, pozor čujete. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Sačuvaj”, a zatim pritisnite taster Enter.

 4. Stavke se preuzima na računar. Da biste otvorili stavku ili njenu lokaciju fascikle, pritisnite tastere Shift + Tab dok ne čujete opciju želite, a zatim pritisnite taster Enter.

Deljenje stavke iz usluge OneDrive for Business

Možete da delite datoteke i fascikle sačuvane u vaš OneDrive for Business sa drugim osobama u vašoj organizaciji, na primer, slanje veze stavke direktno iz OneDrive for Business. Veza se šalju putem e-pošte.

 1. U OneDrive for Business, idite na stavku koju želite da delite i pritisnite taster Enter da biste izabrali stavku, ako već nije izabrana.

 2. Pritisnite tastere Shift + Tab dok ne čujete: „Komande”. Ako je prve komande " deli", pritisnite taster Enter. Ako je prve komande nešto drugo, pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Deljenje”, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Otvara se dijalog " Pošalji vezu ". Fokus je u polju adresa e-pošte. Otkucajte e-adresu osobe koju želite da delite sa i pritisnite taster Enter. Ako želite da biste pozvali druge osobe, otkucajte drugu e-adresu i pritisnite taster Enter.

 4. Da biste dodali poruku za slanje sa vezom, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Dodaj poruku, opcionalno”, i pritisnite taster Enter. Otkucajte poruku. Kada završite, pritisnite taster Tab da biste se premestili na dugme Pošalji . Pritisnite taster Enter da biste poslali.

Zaustavljanje deljenja stavke

 1. U OneDrive for Business, idite na stavku koju želite da prestanete da delite i pritisnite taster Enter da biste izabrali stavku, ako već nije izabrana.

 2. Pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „dugme, deljenje kolona, deli, zaglavlje kolone deljenje” i pritisnite taster Enter.

 3. Otvara se okno sa informacijama detalje . Pritisnite taster Tab dok ne čujete „Prikaz dozvola”, a zatim pritisnite taster Enter.

 4. Otvara se dijalog " Upravljanje pristup ". Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Zaustavi deljenje”, a zatim pritisnite taster Enter.

 5. Na prestanete da delite? dijaloga otvara. Pritisnite taster Tab. Čujete: „Zaustavi deljenje”. Pritisnite taster Enter da biste izabrali i zaustavi deljenje. Da biste zatvorili dijalog " Upravljanje pristup ", pritisnite taster Esc.

Odjavite se iz OneDrive for Business

Kada se odjavite iz OneDrive for Business, upisali ste iskoristili Office 365 nalog.

 1. U OneDrive for Business, pritisnite taster Tab ili Shift + Tab dok ne čujete: „Korisničke postavke”. Pritisnite taster Enter.

 2. Otvara se okno Moji nalozi . Pritisnite taster Tab dok ne čujete „Odjavi”, a zatim pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Saznajte kako da se krećete kroz OneDrive for Business pomoću funkcija pristupačnosti

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×