Osnovni podaci o povezivanju okvira za tekst

Kada povežete okvire za tekst, tekst koji ne može da stane u prvi okvir za tekst preliće se u naredni povezani okvir za tekst. Lanac povezanih okvira za tekst, poznat i pod nazivom rubrika, može da se pruža na nekoliko stranica i da ima mnogo kolona.

Ukoliko u okvir za tekst nalepite ili umetnete više teksta nego što on može da primi, biće prikazana poruka sa pitanjem želite li da upotrebite automatski protok. Ukoliko kliknete na dugme Da, Microsoft Publisher će pronaći prazan okvir za tekst ili kreirati novi koji će primiti višak teksta i automatski povezati taj okvir za tekst sa prvim okvirom za tekst.

Okvire za tekst ćete ručno povezati tako što ćete kliknuti na prvi okvir za tekst da biste ga izabrali, a zatim na traci sa alatkama Poveži okvire za tekst kliknuti na dugme Kreiraj vezu za okvir za tekst Button image . Pokazivač će se promeniti u bokal Bokal za povezivanje okvira za tekst koristi se za povezivanje okvira za tekst. , a zatim ćete kliknuti na okvir za tekst sa kojim želite da se povežete.

Povezani okviri za tekst će prikazati dugmad Idi na sledeći okvir za tekst Button image i Idi na prethodni okvir za tekst button image u uglu svakog okvira.

Vezu između dva okvira za tekst ćete raskinuti pomoću dugmeta Raskini vezu prelivanja Button image na traci sa alatkama Poveži okvire za tekst.

Povezane okvire za tekst koristite da biste postigli sledeće:

  • Nastavili rubriku u drugom okviru za tekst

  • Kreirali kolone različitih širina

  • Premestili višak teksta u drugi okvir za tekst

Napomena : 

  • Jedini objekat sa kojim možete povezati okvir za tekst je prazan okvir za tekst koji još nije deo povezanih okvira za tekst.

  • Sledeći okviri za tekst ne mogu biti deo lanca povezanih okvira za tekst: zaglavlja ili podnožja, navigacione trake, objekti u liniji, okviri za tekst sa ličnim informacijama ili okviri za tekst koji koriste automatsko uklapanje.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×