Osnovni podaci o menijima i trakama sa alatkama

Važno: Ovaj članak je mašinskog prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

U meni je prikazana lista sa komandama. Pored nekih komandi se nalaze slike, tako da komandi možete brzo da pridržite sliku. Većina menija se nalazi na TE000127353, odnosno na traci sa alatkama pri vrhu ekrana. Trake sa alatkama mogu da sadrže dugmad, menije ili kombinaciju oba.

Razlika između menija, traka menija i traka sa alatkama

1. traka sa menijima

2. Komanda menija

3. traka sa alatkama

4. dugme

Prikazivanje samo komande i dugmad koju koristite

Microsoft Office automatski prilagođava menije i trake sa alatkama prema učestalosti korišćenja komandi. Pri prvom pokretanju sistema Office pojavljuju se samo najosnovnije komande. Kasnije, u toku rada, meniji i trake sa alatkama se prilagođavaju tako da se prikazuju samo komande i dugmad koje najčešće koristite.

Prikazivanje svih komandi u meniju

Da biste potražili komande koje ne koristite često ili da nikada niste koristili, kliknite na strelice Slika dugmeta na dnu menija da biste prikazali sve komande. Takođe možete kliknuti dvaput na meni da biste ga razvili. Kada proširite jedan meni, meniji su razvijeni svi dok birate komandu ili izvršite drugu radnju. Kada kliknete na komandu u proširenom meniju, komanda se odmah dodaje na kratku verziju menija. Ako ne koristite komandu često, biti uklonjena iz ukratko menija.

Postavljanje traka sa alatkama u isti red

Trake sa alatkama se mogu postaviti jedna pored druge u isti red. Na primer Standardna traka sa alatkama se postavlja pored trake Oblikovanje pri prvom pokretanju nekog Microsoft Office programa. Postavljanje više traka u jedan red može da ograniči prostor za prikazivanje svih dugmadi. Ako nema dovoljno prostora, prikazuju se dugmad koju ste najčešće koristili u poslednje vreme.

Prikazivanje svih dugmadi na traci sa alatkama

Možete da promenite veličinu da biste prikazali više dugmadi ili da prikažete svu dugmad na traci sa alatkama. Da biste videli listu dugmadi koja se neće uklopiti na ugrađeni, TE000127705, kliknite na dugme Opcije trake sa alatkama Slika dugmeta Opcije trake sa alatkama na kraju trake sa alatkama. Kada koristite dugme koje se ne prikazuje na traci sa alatkama da se premešta na traci sa alatkama, a dugme koji ne koriste nedavno pao na listi Opcija trake sa alatkama .

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. Jer u članku mašinskog prevesti mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksu i gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×