Osnovni podaci o korisničkim profilima u sistemu SharePoint Online

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ovaj članak je za globalne administratore i administratore SharePoint u usluzi Office 365. Ako niste administrator, pogledajte članak Prikaz i Ažuriranje profila u usluzi Office Delve za informacije o promeni profil.

Korisnički profil je kolekcija svojstava korisnika koji opisuju jednog korisnika. Svako svojstvo uključuje smernice i postavke povezanog sa korisnikom. Korisnički profili su važni zato što one pomažu osobama pronalaženje sadržaja koji povezuje ih sa drugim osobama i Saznajte više o međusobno sarađuju koristeći društvene funkcije.

Podrazumevani korisnički profil svojstva hrane u sistemu SharePoint Online iz Office 365 usluge direktorijuma. Ali SharePoint Online administrator može da poboljša SharePoint mogućnostima tako što ćete dodati svojstva korisničkog profila, definisanje smernica za korisnički i Kreiranje grupa korisnika lokacije.

Napomena : Office 365 za obrazovanje ne automatski sinhronizuje korisničkim profilima sa SharePoint Online. Da biste videli i uredili korisnički profil u sistemu SharePoint Online, korisnik mora prvi put na SharePoint lokaciji. Kada korisnik poseti na lokaciji, profil će se sinhronizovati na SharePoint Online tokom na sledeći planirani Office 365 usluge sinhronizacija direktorijuma.

Informacije o uređivanju Svojstva korisničkog profila, grupe korisnika lokacije i smernica potražite u članku:

Napomena : Sve izmene koje načinite u SharePoint Online korisničkim profilima primeniće se samo u sistemu SharePoint i neće se sinhronizovati sa ostalim uslugama Office 365.

Dobro upravljanje korisničkim profilima može da poboljša komunikaciju i tok posla u čitavoj organizaciji. Isto tako, upotreba pažljivo planiranih smernica za upravljanje profilima omogućiće da odgovarajuće informacije budu vidljive odgovarajućim članovima organizacije.

SharePoint Online prima informacije o profilu iz Office 365 usluge direktorijuma tokom redovno planirane jednosmerne sinhronizacije – koja treba da se vrši najmanje svaka 24 časa.

Kad se organizacija prijavi na sistem Office 365 i rasporedite ga, korisnički nalozi biće:

 • Ručno kreirani i dodati u Office 365 uslugu direktorijuma, ili

 • Sinhronizovani pomoću lokalne usluge Active Directory.

Napomena : Za više informacija o oblaku i sinhronizovane identitet modela, pogledajte članak Office 365 identiteta i Azure Active Directory.

Ako je organizacija ručno kreirala korisničke naloge u Office 365 usluzi direktorijuma, korisnici će primiti Microsoft Azure Active Directory akreditive za prijavljivanje na Office 365. Ovi akreditivi se razlikuju od ostalih akreditiva za računar i poslovnih akreditiva. Koristite Office 365 centar administracije da biste uneli promene za ove korisničke naloge.

Vaša organizacija može da odabere da koristite alatku za Office 365 sinhronizacija direktorijuma (DirSync) popunite informacije o korisniku iz lokalnog aktivnog direktorijuma. DirSync podržava spoljne jedinstvenog prijavljivanja. Informacije o podešavanju DirSync potražite u članku Podešavanje sinhronizacije direktorijuma za Office 365.

Dijagram koji prikazuje kako lokalna usluga Active Directory koristi alatku za sinhronizaciju direktorijuma DirSync da pohrani informacije o profilu u Office 365 uslugu direktorijuma, koja za uzvrat pohranjuje SharePoint Online profil

Dok alatka za sinhronizaciju direktorijuma (DirSync) dozvoljava sinhronizaciju lokalnih Active Directory korisničkih profila sa Office 365 uslugom direktorijuma, koja se dalje sinhronizuje sa SharePoint Online korisničkim profilima. Active Directory informacije idu samo u jednom smeru, od lokalnog Active Directory servera do usluge SharePoint Online. Time se omogućava da korisničke informacije u usluzi SharePoint Online odražavaju najnovije i najpreciznije stanje korisničkih podataka u aktivnom direktorijumu.

Napomena : Automatsko profil sa Office 365 usluge direktorijuma sinhronizacije u redovnim unapred određenim intervalima. Promena može potrajati do 24 sata pre nego što se pojavljuju u korisničkom profilu. Imajte na umu da sa sistemom Office 365 za obrazovanje, korisnički profili nisu kreirane ili sinhronizovali dok korisnik posete SharePoint lokaciji.

Osnovni podaci o SharePoint Online svojstvima profila i smernicama

Podrazumevano, SharePoint Online korisničkim profilima se popunjavaju tako što ćete u Office 365 uslugu direktorijuma. Takođe se sinhronizuju Osnovni profil svojstva, kao što su ime i prezime, broj telefona i radno mesto, korisnika. Ako postoje dodatna svojstva koja želite da dodate korisničkim profilima da biste poboljšali funkcije pretrage i saradnju unutar sistema SharePoint, SharePoint Online administrator možete da kreirate te Svojstva korisničkog profila. Pogledajte članak upravljanje svojstvima korisnika u sistemu SharePoint Online za više informacija.

Napomena : Kreiranjem novog svojstva korisničkog profila pomoću SharePoint centra administracije neće se kreirati to svojstvo u Office 365 direktorijumu – ovi podaci korisničkog profila biće jedinstveni za uslugu SharePoint Online.

Kao što je prikazano na sledećoj ilustraciji, korisnička stranica „O meni“ može se sastojati od svojstava koja se uvoze iz Office 365 usluge direktorijuma i iz prilagođenih SharePoint Online svojstava profila. Na primer, usluga direktorijuma obezbediće podrazumevane informacije korisničkih profila, kao što su imena naloga korisnika, brojeve telefona na poslu, radno mesto i poslovne e-adrese. Korisnicima neće biti dozvoljeno da uređuju ove informacije.

Dijagram koji prikazuje kako Office 365 Directory Service informacije profila i SharePoint Online informacije profila popunjavaju korisnikovu stranicu „O meni“

Grupe korisnika lokacije su deo korisničkih profila i omogućavaju organizacijama Usmeravanje sadržaja ka korisnicima na osnovu njihove posao ili zadatak. Grupe korisnika lokacije može da bude definisano po jednu ili kombinaciju sledećih stavki:

 • Članstvo u listi distribucije

 • Članstvo u Windows bezbednosnoj grupi

 • Lokacija u organizacionoj strukturi izveštavanja

 • Javna svojstva korisničkih profila

Sadržaj se takođe može usmeravati pomoću SharePoint grupe. Moraćete da odlučite koja opcija najviše odgovara potrebama vaše organizacije.

Kada se definišu, grupe korisnika se mogu upotrebiti za usmeravanje sadržaja na više načina. Na primer, možete definisati preporučene SharePoint lokacije koje se pojavljuju korisnicima kada sačuvaju datoteku iz Microsoft Office 2013 aplikacija radne površine i postave grupe korisnika tako da su sve veze vidljive. Ili grupe korisnika možete podesiti na navigaciju mog portala koje se javljaju na vrhu trake sa vezama. Ili, u okruženju u kojem su konfigurisane grupe korisnika administratori lokacije mogu koristiti veb segmente za ciljanje sadržaja u odnosu na korisnike.

Takođe, možete usmeravati veze Office aplikacija radne površine, veze lokacija za personalizovanje (veze navigacije za lične lokacije), pouzdane lokacije za hostovanje ličnih portala i veb segmente.

Više informacija potražite u članku Upravljanje grupama u sistemu SharePoint Online.

Postavkama mog portala može da se pristupi sa stranice korisničkog profila u SharePoint centru administracije.

Veb lokacije Moje lokacije predstavljaju lične lokacije koje korisnicima u organizaciji obezbeđuju bogat skup funkcija za društveno umrežavanje i upravljanje dokumentima. Ove funkcije uključuju lokaciju feeda za vesti na kojoj korisnici lokacije mogu da komuniciraju, OneDrive for Business lokaciju za skladištenje i deljenje poslovnih dokumenata, fotografija i drugih medijskih datoteka, stranicu „Lokacije“ za čuvanje korisnih veb lokacija, kao i stranicu profila, na kojoj korisnici mogu da se predstave drugim osobama u organizaciji i potraže deljene dokumente koji ih povezuju sa drugima.

 1. Prijavite se u Office 365 kao globalni ili SharePoint administrator.

 2. Izaberite ikonu pokretanja aplikacije za Office 365 Ikona koja izgleda kao vafl i predstavlja klik na dugme koje će otkriti više pločica aplikacija za izbor. u gornjem levom uglu i odaberite stavku Administrator da biste otvorili Office 365 centar za administraciju. (Ako ne vidite pločicu „Administrator“, nemate Office 365 administratorske dozvole u organizaciji.)

 3. U levom oknu odaberite stavke Centri administracije > SharePoint.

 4. U oknu sa leve strane odaberite stavku Korisnički profili.

 5. U okviru osobe, izaberite stavku Upravljanje korisničkim profilima.

 6. Unesite ime korisnika u polje Pronađi profile i odaberite stavku Pronađi.

 7. Da biste uredili ili izbrisali korisnički profil, kliknite na ime naloga, a zatim kliknite na dugme Moj profil, uređivanje ili Brisanje.

  Upozorenje : 

  • Ako vaša organizacija koristi DirSync da biste sinhronizovali korisničkih naloga sa lokalnog aktivni direktorijum, trebalo bi da uvek uređivanje korisničkih naloga sa unutar Active Directory. Ako vaša organizacija ručno upravlja korisnički nalozi, uvek koristi Office 365 centar administracije za uređivanje ili brisanje korisničkih naloga.

  • Promene će biti sinhronizovane sa uslugom SharePoint Online prilikom sledeće automatske sinhronizacije, koja se odvija u redovnim, već utvrđenim intervalima. Može proći i do 24 časa pre nego što u usluzi vidite promene na profilu.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×