Osnovni podaci o komprimovanju slika

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možda ćete poželeti da smanjite veličinu ili dimenzije slika u cilju efikasnijeg rada, ako planirate da ih delite u Microsoft Office dokumentima, na Web lokacijama ili u e-porukama. Na primer, ukoliko za fotografisanje koristite digitalni foto aparat koji kreira velike datoteke, njihovo umetanje u Microsoft Word dokument može da oteža upravljanje tim dokumentom zbog povećane veličine datoteke. Možda ćete poželeti da smanjite veličinu svojih slika da bi se brže učitavale na Web lokacijama ili smanjite njihove dimenzije da bi se bolje uklapale u prozor pregledača.

Veličinu datoteke i dimenzije slike možete da promenite ako komprimujete datoteke u manji JPG format. Microsoft Office Picture Manager automatski određuje količinu komprimovanja nakon što navedete kako nameravate da koristite slike. odnos širina/visina se neće promeniti. Promena veličine ili komprimovanje neće biti izvršeno ako je slika već manja od vrednosti navedenih u odabranoj opciji za komprimovanje.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×